reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Zabawki,prezenty Dla Naszych Dzieci

Dziewczyny ladne te zabwaki sa.
Fajnie wygladaja te drewniane nawet nie wiedzialam ze z drewna mozna tak ladne zabawki kupic. Dobry watek poruszylyscie jak na razie kupuje malemu zabaki takie co mi sie podobaja i staram sie zeby byly kolorowe a przede wszystkim edukacyjne-ciekawe tylko czy gdyby maly rozumial czy wybralby to samo?????:-)
Wczoraj rozmawialam z tesciowa i juz wiem co mam od niej zamowic dla malego na chrzciny a co do nas to my raczej kupimy samochodzik chicco bo stwierdzilismy ze na nocniczek FP jest za wczesnie i jego kupimy za jakies 3 misiace.
To od tesciowej:
TAF TOYS Mata interaktywna ZWIERZĄTKA - NOWA (333698234) - Aukcje internetowe Allegro
ta mata i do tego stojak tylko zastanawiam sie ktory wybrac
LITTLE TIKES 160F MUZYCZNY OCEAN 3w1 0-24MSC SSVIP (334556769) - Aukcje internetowe Allegro
lub ten ??
LITTLE TIKES 1621 MUZYCZNY OGRODEK ZABAW 5w1 SSVIP (334554051) - Aukcje internetowe Allegro
dzisiaj bede zamawiac
a od nas kupimy raczej ten samochodz bo zastanawialismy sie na hustawka taka do 30kg no ale nie wiem nie jestem tak do konca przekonanana
ORYGINALNY CHICCO SAMOCHODZIK 4 w 1 -- QUATRO (335502607) - Aukcje internetowe Allegro

Jezeli chodzi o stojak ktory wzielybyscie????

KARINA

reklama
aluska owieczka super ............ale czemu aluzja czyzby mala to przyszla czarna owca w rodzinie :szok:;-)
karina .... jak pisalam nie przepadam za plastikiem :zawstydzona/y:.... ale .... ten 2 ogrodek wydaje mi sie bardziej przydatny ;-)

aninieszka .......masz zupelna racje ze narazie to my wybieramy zabawki ale mam mala nadzieje ze uda mi sie wyrobi dobry gust u mojego malucha i nie bedzie chcial ' fioletowo zoltej' zawawki :crazy::baffled:
na pewno i tak sie poddam jak maly cos bedzie bardzo chcial ..... ale moze to nie bedzie jakis koszmar :wściekła/y::no::no:

Mirka śliczne te drewniane zabaweczki...jejku nawet nie wiedziałam ze takie piękne rzeczy mozna znaleźć..ja uwielbiam drewno uwielbiam pudełka i innego róznego rodzaju duperołki:-) ale kurde ja jestem jedną z tych osób na która działają cholercia te wszystkie pięnosci i dla dzieci i reklamy! ehhh mam nadzieje ze mi sie to zmieni:) ale nie kupuje zabawek typu włąsnie te ogódki itp itd..bo bym świra w domu z tym dostała :-) poza tym on ciągle cos dostaje juz mam dosć zabawek!...

Alusia owieczka supperrr:-) mój Kapik ma krowe:-) bez której nie uśnie hehehe:-) nie no moze uśnie ale zawsze sie wtula do krowy trzyma ja za ogon:-) heh komicznie to wygląda:-) rogi jej zjada:-) itp itd:-)

Karina mi tez tren 2 się wydaje fajniejszy i przydatniejszy:-)

Anineczka to prawda ze narazie my wybieramy zabawki ale ja nie wybieram zabawek ktore mi sie podobaja a jak chce cos Mili kupic to zawsze czytam jakie funkcje dana zabawka ma i kupuje tylko te ktore wiem ze Milenke zainteresuja
choc moja mloda sama juz zabawki sobie wybiera ;-);-)
duza panna wie czego chce,jak jej wciskamy cos innego to ona i tak juz ciagnie do tamtej zabawki i placz
ale tak jak Women od bardzo wczesnych lat jak bylysmy w sklepie pytalam jej sie co chce,tzn.miala wybor ;-) w jednej rece mialam cos i w drugiej i miala zadecydowac
tak jest nawet w spozywczym u nas jak chce dwie rzeczy :happy:

Karina mate mam te sama i jest super
rozrzucam na niej zabawki i OBIE pociechy sie na niej bawia :-)

Troche przesadziłam z tym wiekiem 4 lat :sorry2:
Ale tak do 2 latek młody był skazany na zabawki w moim przekonaniu fajnie.
I nie chodzi mi o pojscie do sklepu tylko o zakupy przez internet.
Tutaj ciezko stwierdzic czy cos mu sie spodoba czy nie.

Wiele rzyczy tez okazla sie niewypalem,pomimo tego,ze sadziłam,ze bedzie tak super i bedzie sie bawil i bawil.
No ale to jest wliczone ryzyko,ze nawet niewiadomo jak bedzie fajna ta zabawka to nie podejdzie dziecku.

Karina swietne sa te rzeczy :tak:
A na mate tez sie czaje :rofl2:

Mirka zabaweczki bardzo ładne:laugh2::tak:

My wczoraj( z okazji prima aprilis:-p:laugh2:) kupiliśmy Amandzi pluszową czarną owieczkę (oj taka mała aluzja:-p) która beczy...nóżkę się naciska:laugh2::laugh2: jak widać na załączonym obrazku :tak: z tyłu ma jeszcze mały plecaczek który można zdjęć...:laugh2:

owieczka1od9.jpg

....chyba się jej podobała bo jak położyłam koło niej to się przekręciła na boczek w jej kierunku i zaczęła do niej gadać....:laugh2::tak:

Czadowa ta owieczka :tak::tak:

A co myślicie o takim rosnącym z dzieckiem jeździku http://www.allegro.pl/item334702375_cudowny_jezdzik_kubusia_puchatka_smoby_nowosc_.html#photo
pooh.jpg

Aluśka owca super
Pusia jeździk bardzo ładny myślę że jest ok pod względem funkcjonalności

Ja teraz też patrzę czy napewno dana zabawka jest dobra bo w sierpniu 5 worków 120l wyrzuciłam zabawek Michałowi takich kupionych bez sensu, zdezelowanych albo którymi się nie bawił więcej niż 2 miesiące i mam porządek:tak:

reklama
Fajne te drewniane ale cholernie drogie i nie wiem czy są tak edukacyjne jak znanych firm zabawki wykonane z plastiku.Lilka popieram zabawki maja byc kolorowe głośne i mają uczyć i zajmować uwage dzieci,a nie podobać sie rodzicom.Moje zdanie.

I tak i nie, bo to właśnie przez zabawki uczymy dzieci poczucia estetyki, piękna. Wyrabiamy ich gust. To samo jest z muzyką. Takie jest moje zdanie.
Ja, jeśli bym mogła, kupowałabym jak najwięcej drewnianych zabawek.
Tak mi się jeszcze przypomniało, są "flety" plastikowe i flety drewniane (zwykłe flety proste) a te plastikowe nawet się nie umywają do tych drugich, są po prostu beznadziejne.
A edukować możemy dzieci nawet bez pięknych zabawek.
I jeszcze jedno, nienawidzę (mój mąż też, a może On przede wszystkim) zabawek wydających sztuczne dźwięki poprzez naciśnięcie jakiegoś przycisku. Grrr... ohyda. Za to na 100% nasz syn będzie miał jakiś bęben i pałki do perkusji.

Do góry