reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Zabawki,prezenty Dla Naszych Dzieci

co do kosza
fajna sprawa jak dzidzia jest mala
moj spal w kolysce pozyczonej od znajomych jakos do 4 miesiaca a potem kupilam mu zwykle lozeczko

teraz dla drugiego kupie pewnie takie przejsciowe male cosik typu kosz czy kolyska bo mala bedzie na poczatku spala z nami w sypialni a Ignacy ma swoj pokoj
ale szczerze mowiac jak dla pierwszego dzieciaka polecam chyba lozeczko zwykle od poczatku, zawsze moze chwile spac tez w wozku, jest mniejszy i przytulniejszy

co do baldachimow
tez slyszalam ze to siedliska kurzu etc etc
ale mam teraz dwa baldachimy zarowno u rodzicow jak i w domu
maly lubi spac jak jest zasloniony
nad ranem czy w ciagu popoludniowych drzemek sa super
z tym kurzem to bym nie przesadzala, ja moze pralam baldachim raz i jakos sie nie kurzy
no i tez sterylnie nie ma co dzidziusia chowac
ale to moja uwaga tylko

co do wozkow, wazne jak dla mnie z perspektywy czasu sa m.in.
lekkosc (jesli masz wnosic wozek po schodach!!!), KOLA ( najlepsze pompowane), co do gondoli, straszyli mnie ze gondola do quinny jest malutka i waska i wogule ble a maly jezdzil w niej z powodzeniem ok 4-5 miesiecy a moze nawet dluzej a przesadzilam go do spacerowki nie dlatego ze sie nie miescil tylko dlatego ze chciaL JUz ogladac swiat na siedzaco
teraz juz nie pamietam co to gondola:dull:

polecam goraco wozki jane
sa lekkie i swietnie sie prowadza
moimi typami byly quinny i jane wlasnie
REWELACYJNY jest wozek pt jane slalom pro czy jane nomad
niestety do najtanszych nie naleza
ja mam buzza quinny i jestem zadowolona ale speedi sx tez jest ok

wszystko zalezy gdzie bedziesz wozek uzytkowac, miasto, przedmiescia i lasy etc, czy mieszkasz w bloku czy domu ile kaski chcesz wydac
etc etc
wiem ze nie powinno sie sugerowac przede wszystkimgondola jesli kupuje sie wozek kilkufunkcyjny bo z niej mimo iz jest wazna dziecko szybko wyrasta

proponuje przejsc sie do jakiegos duzego sklepu z wozkanmi, poogladac, poprzymierzac, podotykac i pogadac z sprzedawca a potem ew kupic na allegro

i nie stresuj sie :)
ja wozek kupilam jak juz maly byl na swiecie

no
ale sie naprodukowalam :nerd:
jakbys miala jakies pytania wal smialo

ps
x landery tez faktycznie fajne wozki i niezniszczalne ;-)

reklama
No to sugar naprawde sie rozpisałaś dziekuje za pomoc,masz duzo racji.Mnie tez sie bardzo podobaja quinny ale niestety nie stać mnie.
Ja mieszkam w bloku i raczej spacery typowo chodnikowe wiec specjalnych wymagan nie ma,ale zalezy mi na lekkim i łatwym w skladaniu wozeczku zeby sie mogl do bagaznika schowac. A ten x-lander podoba mi sie bardzo,duzo dobrego o nim slyszalam tyle ze sie zastanawiam jak z tym pakowaniem do bagaznika poniewaz ma strasznie duze kola szeroko rozstawione.Ale was mecze ale naprawde jestem w kropce.Ale mały daje mi czadu w brzuchu chyba wie ze szukam czego dla niego,moze chce sie sam wypowiedziec hehe

Najbardziej zalezy mi na foteliku,chociaz gondole tez bym chciala miec,ale odpuszczam quinny,za drogi.
Lilka ten niebieski co przesłałas mi wczesniej jest super juz zadalm pytanie,czekam na odpowiedz,dziekuje.

a ile kaski chcesz wydac?
mozesz kupic np sama spacerowke quinny i uzywana gondole
zaoszczedzisz duzo kaski a gondole sa zazwyczaj w super stanie

racja!! :tak:
albo uzywane poszukac w bdb stanie??
ja uwazam z doswiadczenia ze kupic drozej a lepiej,i potem nie ma sie problemow z szukaniem odpowiedniej spacerowki bo sie wdupiło (sorry) z wozkiem

ja tak mialam i dziekuje za powtorke!!!
teraz wole wydac wiecej kasy i miec spokoj na 3 lata z wozkiem :tak:

co do baldachimów
uwazam ze bzdura totalna z tym łapaniem kurzu
poprostu trzeba czesto prac! i po problemie!!
z polek kurz scieramy minimum raz w tygodniu,to baldachim wyprac raz na dwa tygodnie to tez nie problem

Women jesli mozemy pomoc to naprawde z miłą checią to robimy :tak:
w koncu mamy jakies pojecie i czemu nie podzielic sie swoimi spostrzezeniami

pewnie gdyby mi inne doswiadczone mamy radziły nie kupilibysm,y TAKO
doradzamy tylko,a przezciez zrobisz jak zechcesz :happy:
ale moze akurat podpowiemy,pomozemy
mnie to cieszy ;-)

Women jesli mozemy pomoc to naprawde z miłą checią to robimy :tak:
w koncu mamy jakies pojecie i czemu nie podzielic sie swoimi spostrzezeniami

pewnie gdyby mi inne doswiadczone mamy radziły nie kupilibysm,y TAKO
doradzamy tylko,a przezciez zrobisz jak zechcesz :happy:
ale moze akurat podpowiemy,pomozemy
mnie to cieszy ;-)

No to sie bardzo ciesze,jesteście kochane.
I na tą kołyske tez sie chyba zdecyduje,faktycznie jak sie dba o porządek to o kurzu nie ma mowy.A poza tym tak jak mowi sugar tez nie jestem zwolennikiem chowania dziecka w bańce mydlanej.:-):-):-)

reklama
Do góry