reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zabawki, gadgety, co polecacie, a z czym lepiej się wstrzymać?

dziewczyny! do jakiego wieku przydaja sie takie lezaczki?
Ja mam juz jeden - w spadku po rodzince - ale rozumiecie, to nie to (nieladny i jakis taki niefunkcjonalny, bez maskotek, buuuu), wiec zastanawiam czy jest sens kupna takiego gadzetu, moze lepiej mata?

reklama
hruda w takim standardowym leżaczku to max do 10 kilo a w foteliku samochodowy (są takie bujadełka) do 13 kilo, to przy wadze mojej niuni to po nowym roku jużby nie mogła korzystać, a są takie jak wceśniej zamieszczałam i dziewczyny też co posłużą nawed 2 latkowi jako fotel bujany

Ja też chcę kupić w styczniu taką huśtawkę, fajniutka jest.
A ta druga opcja skoczek też fajna takiej jeszcze nie widziałam taka kolorowa ale my raczej kupimy Igorkowi huśtawkę.

wiecie co? ja jestem w szoku co do cen w Polsce. Tu w Anglii sa podobne, ale przeciez 500 zlotych to czasami pol miesiecznej pensji! Normalnie szok... Pomyslec ze na taka hustawke niecaly dzien bym tu pracowala....

My przetestowaliśmy huśtawkę i leżaczek, co prawda osobno, ale sam leżaczek (taki sam ma Tygryskowa Wikusia) jest wręcz identyczny, a huśtawka też fisher price rainforest więc porównywalna i u nas huśtawka to strzał w 10-tkę, szkoda tylko że można z niej korzystać tylko do 9 kg:-( więc za jakieś 2 miesiące idzie do piwnicy i będzie czekała na siostrę Tymunia;-):-). Z leżaczka zaczął korzystać dopiero teraz, wcześniej jakoś mu się nie podobał, teraz za to uwielbia w nim bawić się tymi wiszącymi na pałąku zabaweczkami (łatwo się go zdejmuje chcąc np wyjąć malca czy ułożyć malca). Nie wiem jak to się ma do tego z czym chodzicie na rehabilitację, ale akurat fizjoterapeuta zaleciła dla Muńka wszelkie wiszące zabawki na wprost (do łóżeczka też kupiliśmy taki łuk z zabawkami, żeby je miał na wprost główki) i w zasięgu jego rączek aby go w ten sposób bardziej stymulować i ten leżaczek sprawdza się idealnie, jest też bardzo stabilny. A odkąd zajada jabłuszko i inne owocowe przysmaki to niezastąpiony przy karmieniu, bynajmniej na razie:-)
Skoczek tez wygląda na fajny i całkiem ciekawy jeżeli chodzi o stymulację, ale to dopiero za kilka miesięcy, a z tego zestawu będziecie korzystać już teraz, a z bujaczka duuuużo dłużej. No i rodzinka będzie miała na co się zrzucić za kilka miesięcy;-):-) Ot choćby na zajączka:tak:

Maraniko, a jaka masz ta hustawke? Bo fisher price rainforest ma jakby 3 modele..Ja myslalam ze sa do 13 kg...

07197.jpg

B000I2WAY4.01-A23NLORBGXOLEO._SS500_SCLZZZZZZZ_V41516378_.jpg

a moze dwa modele, bo cos nie moge znalezc kurcze trzeciego....

reklama
Harsh mam tą drugą tylko bez zasilacza na prąd, tylko baterie. Mam ją już ze 2 miesiące i jeszcze baterii nie wymieniałam (za to w karuzeli już chyba ze 3 razy), a jest o tyle fajna, że dzieciaczek może bujać się w dwóch kierunkach no i ta karuzelka na górze jest obrotowa, w większości innych huśtawek karuzelki ot tak po prostu wiszą i nic się nie dzieje, no i ta w graco wisiała mu zbyt daleko za głową a nie na wprost) i ta właśnie jest chyba do 9kg. Więc czasem lubi w niej posiedzieć i po prostu popatrzeć na ruszającą sie karuzelkę bez bujania. No i łatwiej mi wyjąc czy włożyć Muńka bo nie ma ograniczenia w postaci bocznych nóżek (stelaża) a karuzelkę jednym ruchem podnosi się do góry i nic już nie przeszkadza., w graco było to niemożliwe no i Muńkowi w tej zdecydowanie wygodniej niż w graco. Zastanawialiśmy się tez bardzo długo nad graco (mieliśmy przez chwilę ubiegłoroczny model i się nie sprawdziła, a te w nowych wersjach są właśnie do 13kg), ale w większości trzeba czekać na nie około 4 tygodni, bo te z allegro wysyłane są ze stanów, a u nas w sklepie nie dość, że w zasadzie praktycznie nie ma wyboru to koszt strrrrraszny, nawet 200-300zł drożej:szok: Dla przykładu powiem Wam, że ta karuzelka rainforest do łóżeczka z kolorowymi zwierzątkami i ruchomymi liśćmi kosztuje w stanach 40$... to wychodzi przy dzisiejszym kursie dolara...98,5zł, a w sklepie dla dzieci akpol kosztuje 208zł:shocked2::growl:

Do góry