reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zabawki, gadgety, co polecacie, a z czym lepiej się wstrzymać?

reklama
Maraniko - chce kupic w USa bo dostalismy troche dolarow, a nie oplaca sie ich wymieniac, jak zamierzasz placic za zamowione rzeczy? Masz moze konto walutowe? Bo ja niestety nie mam i moze moglabym wplacic na Twoje za te moje zakupy? Tzn konto walutowe mam, ale zeby wplacic dolary to najpierw licza mi tak jakbym je sprzedala, a potem zeby miec w dolarach - jak bym je kupila, glupiego robota.
Na jakiej stronie internetowej zamawiasz? Zarejestrowalam sie na e-bayu, tam jest wszystko. Moj kuzyn wyswiadcza nam grzecznosc, ze mozemy podac jako adres dostawy jego adres, a on to wpakuje w pudlo i zrobi przesylke morska, ona jest tania, ale idzie czasem 2 miesiace. Dlatego chce zamowic takie rzeczy na wyrost - wozek spacerowy, hustawke, moze takiego skoczka jak pokazywalam itp.

Maraniko ale superowa ta huśtawka lecę szukać takiej na allegro.

Troszkę to ona kosztuje ale jest fajniutka chyba się skuszę. Tylko szkoda że nie ma takiej z zasilaczem bo z tymi bateriami to można zwariować ciekawe na ile starczają?
O właśnie się doczytałam że ona jest tylko do 9 kg a ta którą pokazywała Carioca do 18 kg i teraz to mam dylemat którą wybrać? Ta do 9 kg jest taka kolorowa i śliczna a ta do 18 kg praktyczniejsza i można z niej zrobić bujaczek. Muszę to przemyśleć.
Carioca a Ty w końcu na którą się zdecydowałaś?

Carioca mam konto dolarowe więc nie byłoby problemu tylko nie wiem czy mogłabyś/mogłabym zalogować się za Twojego kuzyna? Bo szczerze mówiąc ja po prostu chciałam pokazać na stronach producentów o co mi chodzi (chcę też kupić troszkę ciuchów dla Tyma) i siostra bratowej mogłaby tego poszukać i kupić a pieniążki przesłałabym jej western union. Nie wiem po prostu jak miałaby wyglądać płatność przy zakupach w stanach bo nie za bardzo chcę płacić kartą, jak to miałoby wyglądać? Bo ja jestem na 100% zdecydowana na takie zakupy:tak:
Harsh ja, ja, ja chcę, ja.....ja:-) Tylko jak najlepiej i najtaniej wysłać Tobie kasę? A paczkę mogłabyś wysłać bezpośrednio do mnie? I czy mogłabyś zrobić zakupy na stronie next'a?

Dziewczyny a czy myslicie ze maluszki moga lezec w fotelikach do woli?
Moj Jas tak sie do niego przyzwyczail ze mam problem uspac go w ciagu dnia w lozeczku....jak go przenosze to tez zaraz sie budzi i uspakaja sie tylko w foteliku.
Ale boje sie o jego kregoslup,

Kamila - mnie tez to zastanawia, staram sie zeby nie spedzal w nim (+fotelik samochodowy) wiecej niz 3 h dziennie
Harsh - ja bym Ciebie tez wykorzystala, jesli łaska. Moze chcesz kaszanke, albo cóś to chetnie Ci coś z Polski wyślę :-)
Maraniko - ja myslalam zeby zrobic tak: jestem zalogowana normalnie z polskim adresem, ale zanim cos kupie to zapytam sprzedawcy czy moze wyslac na adres inny (tak jak na allegro) - i wtedy idzie na adres kuzyna.

Carioca no ok, ale jak za to zapłacić nie płacąc kartą przez net? Ja zazwyczaj robię przelewy na podane konta, ale ile taki do stanów kosztuje?
Kamila to podobno zależy od fotelika (np. w maxi cosi nie powinno być dzieciątko dłużej niż 40 minut jednorazowo a prima play do dwóch godzin), a co do leżaczków to raczej nie dłużej niż do 2 godzin dziennie. U nas to w ogóle nie wchodzi w grę, bo po jakimś czasie po prostu mały się nudzi i sam "woła" o zmianę pozycji, najchętniej na lezącą w łóżeczku po uprzednim przytulanku i buziaczku przed drzemką:-)

o żesz...ale skleroza. Carioca może jak Harsh się zgodzi cosik nam kupić to może wyśle jedną paczką np do Ciebie lub do mnie? Koszt chyba będzie mniejszy niż dwóch paczek osobno, no i ja do paczki dla Harsh chętnie się dorzucę, może smalczyk:confused::rofl2:

reklama
z nexta przede wszystkim troszkę ciuchów dla Muńka. Myślałam tez o kilku dla siebie bo tam mają większe rozmiary:-p ale raczej ze swoich zrezygnuję, o przy obecnych gabarytach to wolałabym najpierw przymierzyć. Co do ciuszków dla dzieci to może nie są najtańsze jak tak popatrzeć na wszystko, ale mimo wszystko jednak wychodzi czasem taniej albo zbliżone do cen w h&m a tam nie jest jeszcze taj najdrożej a jakościowo bez porównania na korzyść nexta. Np pięciopak body z długim rękawem kosztuje na nasze 52zł, a trzypak (trójpak:confused::sorry2:) w h&m 39,90 i są z cieniutkiej, prawie transparentnej bawełenki, a po praniu w pralce (ja nie mam czasu na pranie ręcznie) nie wyglądają zbyt ładnie. We wrześniu mąż był tam na szkoleniu i kupił troszkę ciuszków i naprawdę jestem zachwycona jakością, no ale wiadomo facet...prosiłam o pajace do spania to owszem kupił....rozmiar9-12 miesięcy:-) Bodziaki za to były super, siedmiopak z marks&spencer i bawełenka marzenie, mięsista, mięciutka i po praniu rewelka. Ale najbardziej zależy mi na pajacykach takich ze stópkami do spania. Reasumując, nie chcę jakiś ogromnych ilości ot tak ze trzy kompleciki body/pajace, ze dwa dwupaki bluzeczek i do tego takich bawełnianych spodenek i może jeden jakiś "wyjściowy" komplecik. Oczywiście jeszcze tego nie podliczałam więc pewnie jednak wyjdzie mniej, ale tak czy inaczej na pewno nie będzie to ciężka przesyłka.
A tak dla przykładu, mąż kupił mu taki kombinezonik,

za ok 89 zł na polskie, a na allegro babka sprzedała identyczny (nowy z metkami) za 169zł. Nieźle zarobiła na kupującym nie?:-)

Do góry