reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zabawki, gadgety, co polecacie, a z czym lepiej się wstrzymać?

reklama
Fajniutki ten jeździk-rowerek, chyba szepnę słówko teściom, w końcu mam ich czworo to mogą się zrzucić;-):-p
Ja z niecierpliwością czekam na ten leżaczko-bujaczko fotelik i mam nadzieję, że Timowi podpasuje jak Stasiowi i całej reszcie:tak:
A od kilku dni ulubiona zabawką Muńka jest taki lewek zawieszka, jak się go pociągnie gra króciutką melodyjkę, melodyjki są 4 więc za każdym pociągnięciem inna i tak nie nudzi się maluchowi. Dzięki niej Timo dość ładnie ćwiczy podnoszenie główki.

Dostałam zamówienie z allegro i muszę przyznać, że póki co huśtawka fisher price rainforest to numer jeden dla Tyma. Jest wygodniejsza od graco jaką mieliśmy do tej pory i te kolory, karuzelka i super muzyczka (spokojne melodyjki, skoczne i wesołe, odgłosy lasu i odgłos deszczu) i bujanko na boki w przód i tył. Tymo obudził się marudząc o jedzenie i zanim je przygotowałam wsadziłam na chwilę w nowy nabytek z ciekawości jak zareaguje no i tam jest przypięty pasami więc mam wolne ręce, żeby cokolwiek zrobić a on po pierwsze zachwyt i po minucie znowu kima:-) co po przebudzeniu na jedzenie nigdy się nie zdarzało, za to ryk był niewiarygodny. Jestem nią zachwycona, w końcu może będę miała choć chwilkę dla siebie. Leżaczek póki co niezbyt się sprawdził, mam wrażenie, że te wibracje są za małe ale może za dużo wrażeń jak na jeden dzień i tak na niego zareagował. Mata to rewelacyjny wynalazek:tak:

Pozyczylismy od znajomej mate edukacyjna i Macius sie z nia wlasnie zaznajami. Najpierw byl placz, potem zdziwienie, a teraz usmiech:tak: Pokazalam Maciusiowi jego raczka,ze jak uderzy zabawke wiszaca to ona sie rusza i teraz caly czas w nia uderza:-D

taka mata to super prezent dla naszymch maluszków pod choinkę, Szymuś właśnie taką dostał, super inwestycja szczególnie dla tych co planują jescze jedną dzidzie lub w rodzince.
też fajna sprawa taki leżaczek- bujaczek jak Atruviell załaczała zdjątak ten fisherprica do 18 kilo.
a ja nie wiem co Szymkowi kupić taki 4 latek to już mądra głowa nie da się zbyć byle czym, rok temu dostał ciastolinę (nie play-doh) a teraz marzy o laptopie (aler to chrzestny obiecał kupić - ma nakazane taki jakiś tańszy bo przecież mamy komputer), nartach (patrzyłam na allegro koszt z wysyłką do 70 złotych a i jak wyrośnie to by były dla siostruni), marzy mu się autko sterowane transformers co robi się robot, albo autka z bajki "cars" i sama już nie wiem a na mikołaja to już mu kupiliśmy puzle z mój brat niedźwiedź bo też lubi tą bajkę (pewnie z tąd się wziął mój bracieszek Reks, hm)

mam sekundke i chce sie odstresowac...

ostatnio kupilismy Olafowi...po angielsku to nazywa gym czyli cos jakby silownia ;)

IMG_2450a.jpg

Tak wyglada... I moj Pyziol ja uwielbia. sama widze ze go rozwija bo zaczal chwytac niezle, a nawet probuje pchac do geby jak mu sie przytrzyma :) Do tego fajne melodyjki, chociaz po 40 minutach zaczynaja wkurzac.
Cena taka sobie, 35 funtow, ale uwazam ze sie oplacalo.

Zamierzam jeszcze kupic mu hustawke rainforest... Duzo o niej dobrego slyszalam

reklama
Mnie tez sie strasznie podobaja te maty edukacyjne. Ja mam ochotę na taką
L5066_d_1.jpg
ale chyba poczekam do stycznia i kupie ja jak będziemy w Stanach bo tam sa duzo tańsze no i mały będzie sie miał czym bawic u dziadków

Do góry