reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Zabawki dla grzecznych i niegrzecznych dzieci :)

Szczęśliwa, że się odyplomowałam, kupiłam Kubłowi:

Kierownica interaktywna

kategoria wiekowa: 18 m-cy - 5 lat dla: Chłopca bohater: SMIKI cena: 79,90 zł
781_2.jpg

Kierownica interaktywna to wspaniała zabawa dla małego kierowcy. Można kręcić, zmieniać biegi, naciskać na klakson i przede wszytkim jedździć małym samochodzikiem po przewijającej się drodze.
Średnia ocena:
star.gif
star.gif
star.gif
star.gif
star_white.gif

grayHr.gif

781_1.jpg

reklama
kierownica faktycznie fajna. Mam pytanie, jak sądzicie, czy córce też wypada taką kierownicę kupić? Ja wiem o tych podziałach na zabawki dla dziewczynek i chłopców, ale to nasze dziecko to strasznie takie chłopięce rzeczy kręcą-autka, rowery, piłki etc. Pewnie taka kierownica też by jej się spodobała, bo uwielbia jazdę z tatą samochodem:szok:

Lalki też ma i też się ładnie bawi, ale ona to jest taka rozdarta na razie, trochę dziewczyńska trochę chłopska:laugh2:

Ferula, dziecko zaczyna różnicować płeć ok. 3 - 4 roku życia. Nie martw się, nie zrobisz z niej :baffled::baffled::baffled: Dzieci powinny rozwijać swoje zdolności i zainteresowania bez przymusu :-)

o co chodzi z tym roznicowaniem plci? Judyta odroznia chlopcow od dziewczynek ...a kierownica super!
mi sie wydaje ze niema podzialu co dla chlopca co dla dziewczynki , pazatym kazde dziecko jest inne

z wyglądu "płeć" to też rozróżnia-rozpoznaje kto pan, a kto pani, albo chłopiec-dziewczynka, ale to z taką stricte płcią chyba nie ma jeszcze nic wspólnego, bo nie idzie za tym świadomość płciowości pod względem genitaliów np.
A u nas to zabawki są pół na pół: lale, misie i wszystko co z nimi związane oraz typowo chłopięce samochody, piłki etc. Oraz te neutralne typu gry, kręgle, rowerki itd. Tylko u nas tak wyglada, że jak idziemy na zakupy dla małej to mąż wybiera właśnie te samchodziki itp., a ja różowe wózki i lalki, achhh. Ale faktycznie na razie to sie bardziej z tych zabawek od męża cieszy:laugh2: chyba

ferula, ja wklejałam chyba na tym wątku zdjęcie kierownicy jaką moja córcia dostała od cioci i którą bardzo ładnie się bawi :-) samochodzikami też czasem lubi poszaleć, także myślę że nie ma co różnicować, tylko dawać do zabawy to, co dziecko lubi i tyle ;-)

Śmiało, Ferula! precz ze stereotypami ;-)!!:-)
Mój Adaś ma kierownicę, kupę samochodów, ale też wózek dla lalki (z odzysku), bobaska i Barbi (też z odzysku). Barbi na początku służyła do ujeżdżania drewnianego konika, ale teraz mały skupia się na tym, że "ma cycy" :baffled::sorry2:

reklama
My też mamy kierownicę, samochodziki. Chyba Amelka nawet woli takie zabawki , chociaż ostatnio ładni bawi się lalką :-)

Do góry