reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Zabawki dla grzecznych i niegrzecznych dzieci :)

toola prosze zrób zdjecie tej hulajnogi i wklej dobra? Bardzo mnie ciekawi jak to wygląda.

u nas na topie są
puzzle
klocki - duplo własnie
magnesy ze zwierzatkami co wsadza się je do takich otworków wycietych
magnesy ze zwięrzątkami z książeczki - tam się układa obrazki
wózek i lalki z zestawem do jedzenia
samochody
taczki
kredki i rysowanie po wszytskim co się da

reklama
gluszek zdiecia nie mam "pod reka" ale filmik jest, troche ciemny, bo mamy za slabe swiatlo, ale mam nadzieje ze widac to co trzeba :tak: w sumie poszlismy do sklepu gdzie byla wyprzedaz po nowe puzzle, ale Krysia zobaczyla hulajnoge i sama wybrala co chce :-)
YouTube - hulajnoga

Kuba dostał od swojej chrzestnej taką kolejkę:

Thomas Aquadraw - reviews, compare UK prices, buy online

Ten pociąg jeździ tam, gdzie są narysowane tory. Można też takim specjalnym pisakiem narysować różne obrazki na macie. Wystarczy dolać wodę do pisaka i tej części, którą się rysuje tory. Najfajniejsze jest, że to po jakimś czasie samo znika i można rysować od nowa :-)
Pociąg gra melodię z tej bajki "Thomas i przyjaciele".

Ja może nie o zabawkach ale o zabawach, mam pytanie w co się bawicie z dzieciakami ? Ostatnio jak wracam z pracy to Kacper jest w euforii i jeździmy razem po mieszkaniu samochodmi on na jednym ja na drugim ( to by mógł robić cały dzień ) , jeszcze do niedawna puszczliśmy samochodziki, bawiliśmy się w chowanego, układaliśmy puzzle, rysowaliśmy .. a teraz wszystko na 1 minutę i maruda na maxa jak pytam puszczamy samochody to on NIE , układamy puzzle on NIE itd, do tego marudzi popłakuje itd... wczoraj już nie wiedział co ze sobą zrobić to walił:szok::no: głową o podłogę i po chwili płakał i przychodził się tulić. Już chciałabym żeby była wiosna wtedy jak wrócę z pracy to wyjdziemy na jakiś spacer albo plac zabaw ale na to jeszcze za zimno jest.

Jak to jest u Was jak organizujecie dzieciom czas ? dodam Kacper sam jeszcze mało się bawi były przebłyski że mógł i 10 minut brumać samochodem ale mu jakoś przeszło , telewizja bajki go wcale nie interesują !!!

anzk jest watek o zabawie: https://www.babyboom.pl/forum/dzieci-urodzone-w-maju-2006r-f81/zabawy-z-naszymi-dziecmi-8799/index5.html
moze sie znudzil tymi starymi zabawami, Krysia sie umie i 30 minut bawic kolejka tylko czasem musze interweniowac jak sie jej gdzies zablokuje, plastelina tez z 15 minut jest molestowana ale potem musze posprzatac, troche sie sama bawi tez innmi zabawkami ale to po 5 minut, reszta zabaw musi byc z moim udzialem, a u nas juz 'wiosna' jutro inaugurujemy sezon na placu zabaw

Hejka Anzk

Beidny Kacperek. No niestety wymyśliłaś już tyle zabaw że ciężko w ogóle coś dodać :-) Z takich nietypowych zajęć to (chociaż bardzo bałaniące) dizeci lubią zabawy w wodzie np w misce z wodą albo w zlewie), ostatnio lepieliśmy z masy solnej z Igim - dałam mu dziecinny nozyk i podobalo mu się krojenie jej na kawałki, sadziliśmy nasionka w doniczce.

Anzk a może byś pojechała na jakiś plac zabaw z tych co są w marketach np? Gdzie są kulki i pełno zabawek - na niektóre maluchy nie mogą wchodzić, ale na częśc tak - pod opieką dorosłych. Ignacy to uwielbia. U nas najlepszy jest w Oszołomie. (Auchałomie w języku obcym)

Pzdr

Agnieszka

reklama
Ania Też dostała kuchnię od chrzestnego na święta. Jest to chyba najczęściej używana zabawka. Ciągle dla nas robi herbatki, kawę, gotuje zupki i obiadek Ta je kuchnia stoi w naszej kuchni i gotujemy razem. Najpierw zawsze zakłada fartuszek i każe mi też założyć.
Wygląda identycznie jak ta, choć jest innej firmy. Jest tylko w innych kolorach.
Smyk

Do góry