reklama
A teraz trochę z innej beczki...
Oglądałam 'Mamo już jestem" w ostatnią niedzielę i mówili, że bedą pokazywać w każdym odcinku zabawy w jakie mozna bawić się z niemowlakiem.
W tym odcinku pokazali WIERSZYKI-MASAŻYKI, zapamiętałam jeden:
RĄCZKI KLASZCZĄ KLAP-KLAP-KLAP (bierzemy rączki dziecka i klaszczemy)
NÓŻKI TUPIĄ TUP-TUP-TUP (tupiemy nóżkami dziecka-jedną o drugą)
TAKĄ ŚLICZNĄ GŁÓWKĘ MAM (głaszczemy dziecko po główce)
A NA BRZUSZKU BAM-BAM-BAM (klepiemy dziecko po brzuszku)
W prawdzie był to wierszyk dla maluszka, ale możemy się jeszcze się tak z naszymi pobawić. Fajny sposób na uczenie części ciała
Oglądałam 'Mamo już jestem" w ostatnią niedzielę i mówili, że bedą pokazywać w każdym odcinku zabawy w jakie mozna bawić się z niemowlakiem.
W tym odcinku pokazali WIERSZYKI-MASAŻYKI, zapamiętałam jeden:
RĄCZKI KLASZCZĄ KLAP-KLAP-KLAP (bierzemy rączki dziecka i klaszczemy)
NÓŻKI TUPIĄ TUP-TUP-TUP (tupiemy nóżkami dziecka-jedną o drugą)
TAKĄ ŚLICZNĄ GŁÓWKĘ MAM (głaszczemy dziecko po główce)
A NA BRZUSZKU BAM-BAM-BAM (klepiemy dziecko po brzuszku)
W prawdzie był to wierszyk dla maluszka, ale możemy się jeszcze się tak z naszymi pobawić. Fajny sposób na uczenie części ciała
T
Tamarunia
Gość
Ola O!!ja do niej mowie po polsku calyczas jak jestesm sama!a jak jest maz to sie staram mowic po ang ale czesto jest tak ze sie zapominam!!a maz mowi po ang i w urdu! ja tak naprawde nie chce jej uczyc anfgielskiego ode mnie bo po co jej lamaniec?w szkole nauczy sie czy w przedszkolu tak i tak no i my miedzy soba rozmawiamy po ang to i tak podlapie!zalezy mi zeby zalapala teraz polski i ursu zeby z babciami mogla rozmawiac bez problemu i wiedziala jakie sa jej korzenie!!
reklama
T
Tamarunia
Gość
mam nadzieje zobaczymy co z tego wyjdzie! podobno bedzie zaczynala pozniej rozmawiac!