reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Za maly pecherzyk w stosumku do zarodka

Na jakiej podstawie ocenił lekarz wiek ciąży? U mnie różnica pomiędzy terminem z OM a tym z owulacji była ponad tydzień. Jeśli nie miałaś monitoringu owulacji to raczej nie jest w stanie nikt określić kiedy faktycznie owulacja była - mogła się całkiem naturalnie przesunąć a lekarz możliwe, że niepotrzebnie Cię nastraszył. Ja skonsultowałabym to z innym lekarzem :)
Ale tutaj nie chodzi o to, że są jakieś rozbieżności w wieku ciąży tylko o to,że zarodek niedługo nie będzie miał miejsca aby się rozwijać bo pęcherzyk będzie za mały. A to niestety nie wróży za dobrze.

reklama
Zastanawiałam się długo, czy się odezwać, bo nie chcę cię straszyć. W zeszłym roku zaszłam w ciążę i właśnie w siódmym tygodniu na usg zarodek był bardzo duży w stosunku do pęcherzyka, zajmował go niemal całego. Na następnej wizycie dwa tygodnie później okazało się, że ciąża się nie rozwija, serce nie bije i dwa tygodnie później poroniłam, Po badaniu zarodka okazało się, że miał on wadę genetyczną, triploidię. Oczywiście nie świadczy to o tym, że twoja historia potoczy się podobnie i życzę ci wszystkiego najlepszego.

Na jakiej podstawie ocenił lekarz wiek ciąży? U mnie różnica pomiędzy terminem z OM a tym z owulacji była ponad tydzień. Jeśli nie miałaś monitoringu owulacji to raczej nie jest w stanie nikt określić kiedy faktycznie owulacja była - mogła się całkiem naturalnie przesunąć a lekarz możliwe, że niepotrzebnie Cię nastraszył. Ja skonsultowałabym to z innym lekarzem :)
Byłam dziś u innego gina I faktycznie jest różnica między pęcherzykiem a zarodkiem 4 dni ale ginekolog mi wyjaśniła ze na tym etapie wszystko się może zmienic jeszcze i do póki zarodek rośnie i jest serce mam się tym nie przejmeowac bo wszystko nadgoni

Zastanawiałam się długo, czy się odezwać, bo nie chcę cię straszyć. W zeszłym roku zaszłam w ciążę i właśnie w siódmym tygodniu na usg zarodek był bardzo duży w stosunku do pęcherzyka, zajmował go niemal całego. Na następnej wizycie dwa tygodnie później okazało się, że ciąża się nie rozwija, serce nie bije i dwa tygodnie później poroniłam, Po badaniu zarodka okazało się, że miał on wadę genetyczną, triploidię. Oczywiście nie świadczy to o tym, że twoja historia potoczy się podobnie i życzę ci wszystkiego najlepszego.
Skonsultowałabym to dziś z lekarzem 2gim i jest faktycznie różnica 4 dni ale powiedziała że jeszcze na tym etapie wszystko może się zmienic

Do góry