reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

X

Pracuje w sklepie, gdzie pakuje paczki , przewalające 15 kilogramowe kuwety które są ustawione w słupkach dwa razy wyższych ode mnie . Dodatkowo stoję 8 godzin na kasie i nie mam żadnego krzesła żeby usiąść. Przyjmuję i rozładowuję dostawę. Podobno w pierwszych tygodniach najłatwiej stracić ciążę, dlatego się obawiam . Lekarz przez telefon od razu mi zaproponował L4. W dniu kiedy mi się umowa kończy będzie 11 tydzień i 2 dni, więc zabraknie mi 5 dni....
czy to musi być skończony 12 tydzień? Jeśli nie to 11+2 liczymy jako 12 tydzień ciąży. Ewentualnie możesz iść do innego lekarza, coś mówić ze chcesz zmienić lekarza i zawyżyć datę miesiączki

reklama
Skoro proponował to czemu nie brałaś. Przecież można dostać L4 od samego początku, nie trzeba czekać do 12t

A co to ma do rzeczy. Autorka nie pyta o to czy i kiedy ma iść na zwolnienie lekarskie tylko co w sytuacji kiedy brakuje jej kilku dni do przedłużenia umowy, która kończy się przed 12tc. Polecam artykuł 177 kodeksu pracy

11+2 to rozpoczęty 12 tydzień. Jednak w książeczce ciąży będzie napisane 11, bo liczą się skończone tygodnie. Jak na zaświadczeniu da lekarz to nie wiem

Musi to być skończony 12 tydzień ciąży. Czyli np 13+1 czyli brakuje Ci więcej jak 5 dni.

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry