reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

X

reklama
Aha w w razie czegoś możesz iść na L4 dochorujesz do końca ciąży a potem dostajesz tzw. Kosiniakowe

Aha w w razie czegoś możesz iść na L4 dochorujesz do końca ciąży a potem dostajesz tzw. Kosiniakowe
a L4 z jakiego powodu? Nie rozumiem - ciąża nie jest chorobą, więc jeśli się nic nie dzieje to ..? Później kobiety nie są chętnie przyjmowane bo wiadomo 'zaraz będzie w ciąży i pójdzie na L4...' no nie róbmy tak kobiety 😳

a L4 z jakiego powodu? Nie rozumiem - ciąża nie jest chorobą, więc jeśli się nic nie dzieje to ..? Później kobiety nie są chętnie przyjmowane bo wiadomo 'zaraz będzie w ciąży i pójdzie na L4...' no nie róbmy tak kobiety 😳
Ale jak dziewczyna ma zostać bez środków do życia? Oczywiście ciąża to nie choroba ale w sytuacji gdy nie ma szans na przedłużenie umowy to wzięcie na L4 to jedyne wyjście żeby nie zostać bez pieniędzy.

Bo to jedyna opcja żeby miała pieniądze w trakcie ciąży. Nie popieram ale cóż

reklama
Pracuje w sklepie, gdzie pakuje paczki , przewalające 15 kilogramowe kuwety które są ustawione w słupkach dwa razy wyższych ode mnie . Dodatkowo stoję 8 godzin na kasie i nie mam żadnego krzesła żeby usiąść. Przyjmuję i rozładowuję dostawę. Podobno w pierwszych tygodniach najłatwiej stracić ciążę, dlatego się obawiam . Lekarz przez telefon od razu mi zaproponował L4. W dniu kiedy mi się umowa kończy będzie 11 tydzień i 2 dni, więc zabraknie mi 5 dni....
Skoro proponował to czemu nie brałaś. Przecież można dostać L4 od samego początku, nie trzeba czekać do 12t

Do góry