reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

wzrost i waga naszych pociech !!

Julcia 8tydz i 4 dzien:
waga= 5740g
obwód głowy= 39cm
obwód klaty= 40cm
wzrost= 63cm
od urodzenia przybrała= 1880g

reklama
Tomek 12 tyg i 3 dni
waga : 6,2 kg
wzrost: 64
ob. głowy : 43
ob. klaty :44

od wyjścia ze szpitala przytył 2950:-) i urósł 8 cm:-)

Anielka 8 tyg 6140g :-)
wzrost 68cm
od wypisu przybrała 2100g i urosła 8cm

Ostatnia edycja:
A moje dziecie zaszalało :szok:
Bylismy dzisiaj na kontrolnym wazeniu w przychodni i mały na dzien dzisiejszy
13,5 tygodnia -wazy 6300 gram!

w 1,5 tygodnia przybrał 400gram :szok:

Albo na tamtym wazeniu byl juz po kupie :-D:-D Bo dzisiaj jeszcze kupskanie bylo.
Tak czy siak w kasiazeczce zdrowia dziecka wpisali nam 6300g :-)

Waga urodzeniowa 3050 g
wiec od urodzenia przybral 3250 gram !

Wow, nieźle Fifi "pakuje" :-D Już podwoił wagę urodzeniową, a mówią, że to na pół roczku. Mój Stasiek książkowo na pół roku podwoił, na rok potroił. Ale Franek chyba też szybciej osiągnie, do podwojenia ma mniej niż 1kg, a to kwestia ok miesiąca, więc jako czteromiesięczniak mu się to pewnie uda :tak:

oj, to moja Zosia przy Waszych pociechach chucherko - tydzień temu czyli 11 tygodni i 2 dni - waga 5520, urodzeniowa 3250.

reklama
Cześć Grudnióweczki!
Zaglądam do Was bardzo często, i na ile dzieciaki pozwolą jestem w temacie...

Tak patrzę jak rosną nam dzieciaczki i się nadziwić nie mogę!

Nasz Kubuś 25.02 kończy 3 miesiące i jest tak:
waga: 5720 gr
obwód główki: 38,5
obwód klaty: 41

Waga urodzeniowa 2400 ( wcześniaczek, 36 tydz.)

Czyli od urodzenia przytył 3320!!!
Kuba pączkuje!

Do góry