reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

wzrost i waga naszych pociech !!

reklama
oj, wymiotuje? na żółto? a jadła coś w takim kolorze? byłaś u lekarza?

ja podejrzewam ze to lkarstwo na te plesniawki.... bo 1,5ml mam jej podawac i rozsamrowac w buzi i gazikiem scierac.. moze ja podraznia no i jadla zupke stad tez zolte....

Dzięki za wyjaśnienia co do siatek centylowych. Choć nie jestem pewna, czy dobrze to zrozumiałam ;-).

u nas siatka tak wyglada .

Waga

Wzrost

moze mi ktos w skrocie napisac co to wszystko oznacza?? na przyszlosc juz bede wiedziala:)
Daffi, a ty jesteś pewna, że ona przedostatnio tyle ważyła. Z analitycznego punktu widzenia to wygląda jak błąd pomiaru. Leciała jednym centylem, nagle odchył i znowu powrót do tego samego centyla. Może babki się rąbnęły w przychodni albo waga im wtedy fiksowała. Sprawdzałaś to na innym sprzęcie?
Generalnie dobrze jest gdy wzrost czy to kg czy też cm idzie jednym centylem, nie ważne którym. Wtedy jest równomierny wzrost czyli prawidłowy. Mój Stasiek od urodzenia leciał 97 centylem, teraz na bilansie 4-latka też, za to Franek wzrostowo jest na 75 a wagowo na 25, też od urodzenia idzie równomiernie.

reklama
Daffi, a ty jesteś pewna, że ona przedostatnio tyle ważyła. Z analitycznego punktu widzenia to wygląda jak błąd pomiaru. Leciała jednym centylem, nagle odchył i znowu powrót do tego samego centyla. Może babki się rąbnęły w przychodni albo waga im wtedy fiksowała. Sprawdzałaś to na innym sprzęcie?
Generalnie dobrze jest gdy wzrost czy to kg czy też cm idzie jednym centylem, nie ważne którym. Wtedy jest równomierny wzrost czyli prawidłowy. Mój Stasiek od urodzenia leciał 97 centylem, teraz na bilansie 4-latka też, za to Franek wzrostowo jest na 75 a wagowo na 25, też od urodzenia idzie równomiernie.

kochana nie mam pojecia! moja lazienkowa waga oszukuje... wazac na niej wychodzilo nam 8600g a w przychodzni wayzla 9100g a teraz wyszlo raz 7890g a raz 8140g i doktorka wpisala ta druga wiec juz sama nie wiem..... ale zwaze ja jeszcze na naszej lazienkowej chodz wynik ie wiem czy bedzie pewny... zaraz napisze.

no i waga lazienkowa pokazuje 8500g.... wiec juz sama nie wiem

Ostatnia edycja:
Do góry