reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wzrost i waga naszych dzieci

reklama
Mysz1978 ja mam własnie dziewczynkę mniej więcej takich rozmiarów i mniej więcej okolo 7 kg i nie sądzę, żeby to byl powód do zmartwień :no:
Mam przynajmniej więcej ciałka do kochania, tulenia, całowania :-)
To nie znaczy, że jak dzieciątko teraz jest dosyć duże to będzie wielkie jak dorośnie :no:
Ja mam chrześniaka, który jak się urodził mial 60cm długości i ponad 4kg a teraz jest najmniejszy w klasie a ma już 8 lat.
Więc nie ma reguły.
Najważejsze, żeby nasze Skarby byly zdrowe :-):-):-)

mysz ty sie nie martw, bo nasz kacperek miał3,5 miesiaca i wazyl 7600. tylko, ze on długi jest.:tak:

a poza tym dzieci jak zaczną sie ruszac intensywnie to gubiągoloneczki nasze kochane

Mysz - co Ty za brednie wypisujesz :no:. Masz superanckiego synka :tak::-) i nie martw się tak jego wagą. Zobaczysz później będzie szczuplutki ;-)

Mój w porównaniu z waszymi szkrabami to jest chuderlaczek... 3,5 miesiaca: 6100. W ogole ostatnio cos mało przybiera a je normalnie i nei wiem co jest grane :-( Ale pocieszam sie myślą ze bedize zwinniutki i gibki ;-)

dzieki dziewczyny za pocieszenie :-) Jasio nie jest gruby, ale boje sie ze pojdzie w kierunku rodziny swojego ojca :dry:, ktory jako dziecko do szczuplych nie nalezal a i teraz wazy 108kg (jest wprawdzie wysoki bo ma 190cm wzrostu...). Tesciowa jest jedna z najtezszych osob jakie znam...
Tak wiec - ledwo Jasio zacznie chodzic zagonie go do sportu :-D Byleby nie byl jak Pudzian... :szok:

co jest kurde balans?? my jesteśmy najchudsze??? :szok: jak podtrzymuję małą pod głowke w trakcie karmienia,to potem mi ręka drży z wrażenia,czyli jak na mnie to ona juz nie jest taka subtelna,jak po porodzie :-p

mój synek jest szczuplejszy:-(

Dziś ma więcej niż Twoja córa przy ostatnim ważeniu, a ciągle waży mniej od niej (5850), no a on jest chłopcem...
Może powinnam go zacząć dokarmiać? Już sama nie wiem...

Mój synuś zważony w warunkach domowych waży już ok 6500 (wczoraj skończył 4 miesiące)
Jak miał 3 miesiące, ważył 5500 (brak wpisu na początku wątku), więc śmignął porządnie, a ja się martwiłam, że on za krótko je, a ja nie mam pokarmu...
Na długość nie wiem ile ma, ale coś między 62 a 68, bo w pajacach na 62 robi dziury w stopkach :-)

reklama
kurcze - az wierzyc mi sie nie chce ze moj Jasio tak wszystkich dogonil i przegonil z waga... Synek Aletki wyglada na wiekszego niz Jasio a wazy mniej... :szok:
Powtorze - wolalabym miec drobniejsze dziecko tak wiec krupko i betka - nie martwcie sie :-)

Do góry