reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wzrost i waga naszych dzieci

u nas tez rąk nie idzie rozłożyc juz w gondoli. ze tez te nasze dzieci musza takie duza byc:-D;-). dobrze, ze spacerowka sie na płasko rozkłada i jest duza dosc to trza sie bedzie przesiąść za niedlugo

reklama
no własnie wyczytałam na paracetamolu, ze mam stosowac wg wagi, a wg wagi to wychodzi 3 miesiace. a nie wiem czy on nie bedzie szkodził Kacperkowi, bo przeciez nie ma jesczze 2 miesiecy. kupiłam w razie gorączki po szczepieniu.

ja nie mierzylam temperatury Mariance po szczepieniu,ale dlatego,ze nie byla zbyt goraca w dotyku,nie byla jakos specjalnie rozpalona,miejsce wklucia tez nie bylo zaczerwienione.kupilam apap syrop,zeby cos miec "w razie czego",ale nie bylo potrzebne :-)na tych syropach wprawdzie pisza,ze powyzej trzeciego miesiaca,ale pediatrzy nawet zalecaja paracetamol,wiec chyba wiedza,co robia-tyle,ze podaje sie dziecku wg wagi.

dOMINISIA WAZY 4.5KG MYSLAłAM ZE HJUZ BEDZIE MIAłA KOłO5KG,ALE COZ NIE JEST CHYBA ZLE.

MY NA GORACZKE POSZCZEPIENNA MAMY PARACETAMOL W CZOPKA ALE JAK NA RAZIE NIE MA POTRZEBY UZYWANIA

żyrafo moim zdaniem to świetna waga biorąc pod uwagę to, ze Dominisia urodziła się wcześniej. nawet tu niektore donoszone dzieci mają podobną wagę.

A Kuba w 4 tyg przybrał równo 1 kg i waży 4500. Jest juz całkiem fajnym bobaskiem i jest co złapać.
Pani go co prawda nie zmierzyła, ale rośnie mi w oczach. Połowa ciuszków, które miałam to niestety są za małe i w nic się nie mieści. Ciuchy na 62 będą za chwile za małe.
Nie wiem, ale wydaje mi się że jakoś szybko sie wydłuża. Zuzi zajęło to więcej czasu, a urodziła sie dłuższa. Może dlatego że to facet.

Kacper po 1,5 miesiąca waży 5650, czyli przytył 2280g. Pani pielęgniarka powiedziała, że wygląda na 2,5 miesięczne dziecko

oj rosną nam te dzidzie rosną. a te chłopy to jak dęby będą. dzięki nim wszystkie kobitki z forum będą mogły czuć się bezpiecznie:-D:tak:;-);-)

reklama
nasz maluszek ma 4500, więc w 2 m-ce przybrał 1350 - trochę mało, ale mam nadzieje, że teraz jakoś lepiej mu to pójdzie, zwłaszcza, że zaczął więce jeść.

Ależ duże te wasze dzieciaki. My to już chyba bobasa się nie doczekamy :-D

Do góry