Mój synek jest chyba duży jak na swój wiek, ma 2,5 roku i waży 20 kg i ma 100cm . Nie mam problemu z tym, że może mu coś nie smakować... nie wybrzydza. Myślę, że trzeba od małego wprowadzać różne smaki i dania maluszkowi, to nie będzie marudził.
reklama
VegaVega
Fanka BB :)
Mój synek jest chyba duży jak na swój wiek, ma 2,5 roku i waży 20 kg i ma 100cm . Nie mam problemu z tym, że może mu coś nie smakować... nie wybrzydza. Myślę, że trzeba od małego wprowadzać różne smaki i dania maluszkowi, to nie będzie marudził.
Jaki duży!!!!
Z tym wprowadzaniem łatwo powiedzieć a jak przekonać dziecko by zjadło ? Mój to nie dość ,ze nie chce się dać przekonać do pierwszej łyżki to pluje i po jedzeniu.
Waży 15 kg. mierzy 96 cm. (przez ostatnie 1,5 m-c urósł 2 cm.) stopa 17 cm. but 27-28 zależy jaka firma.Ubranka kupuję na 104-110 .
VegaVega
a co do maluszków, to ja też byłam niskim dzieckiem i bardzo chudym, ale wyrosłam w podstawówce pod koniec, teraz mam 171cm.
a jeśli chodzi o te niskie i z większą wagą, to mam świetny przykład w rodzinie, że się wyrasta z nad kilogramów, moja kuzynka to była istna kulka a teraz ma 175 i jest szczupła, nawet kiedyś była Miss.
kroma tak to jest każdy ma swoje tempo .Mój starszy syn ma teraz 15 jego kuzyni 14 i 13 (obecnie) tamci zawsze go gonili i był moment ,że go przerośli.
W sumie byłam zdziwiona bo tatuś ma 183 cm ale za to ja tylko 160 cm więc miał po kim odziedziczyć krasnoludkowy wzrost ;-).Jakieś 3 lata temu wystrzelił momentalnie.Nie dość ,że tamci chyba sięgają mu do ramion to i mnie przysłowiowo może napluć na głowę.Po wakacjach musiałam mu wymienić dosłownie całą garderobę łącznie z majtkami.But ma 45 i może na zmianę z tatą nosić buty .W przedszkolu i w szkole był zawsze jednym z tych niższych.
Także wzrost i waga na tą chwilę o niczym nie świadczą.
cześć dziewczyny, przepraszam że się tu wtrącę i może nie powinnam w tym wątku ale bardzo proszę was o pomoc. Piszecie o wadze waszych maluchów a jak to się przekłada na fotelik samochodowy? Poszukuję teraz fotelika dla mojego 9cio miesięcznego syna, myślałam o przedziale wagowym 9-18 kg lub 9-25 kg. Teoretycznie ten 9-18 jest też do 4 roku życia, chciałabym tak orientacyjnie obliczyć na ile taki fotelik nam starczy, czy mogłybyście mi, drogie mamusie powiedzieć w jakim przedziale wagowym fotelików wozicie swoje dzieci? Byłabym bardzo wdzięczna za pomoc albo odesłanie do odpowiedniego wątku jak taki posiadacie? Pozdrawiam serdecznie
a dokładnie chodzi mi o fotelik maxi cosi priori, czy któraś z was wozi w nim (jeszcze?) swoje dziecko?
a dokładnie chodzi mi o fotelik maxi cosi priori, czy któraś z was wozi w nim (jeszcze?) swoje dziecko?
rossa
ja mam maxi cosi ale nie pamiętam jaki model, wiem, że do 18 kg. w wieku jakim jest twoje dziecko rośnie szybko, potem ten przyrost wagi nie jest już w tak szybkim tempie, więc ubranka, fotelik starczają na dłużej. Na pewno z przedziału 9-18 są bezpieczniejsze, niż te większe.
kroma
rossa może prior bo my mamy właśnie do 18 kg.
vega- to ci syn ma stopę, a ma 15 lat, mój M ma 46 i 196 cm wzrostu ale on od małego rósł regularnie i już jako dziecko był wysoki, a co do szybkiego wzrostu to twój starszy nie ma jakiś efektów ubocznych tupu rozstępy. Ogólnie rośnie nam wysokie pokolenie.
vega- to ci syn ma stopę, a ma 15 lat, mój M ma 46 i 196 cm wzrostu ale on od małego rósł regularnie i już jako dziecko był wysoki, a co do szybkiego wzrostu to twój starszy nie ma jakiś efektów ubocznych tupu rozstępy. Ogólnie rośnie nam wysokie pokolenie.
VegaVega
Kroma
mój starszy syn był zawsze szczupły ,za nim tak wystrzelił to przeobraził się w kluskę więc miał z czego się wyciągnąć.
jedynie co to narzekał na ból kolan ale lekarz powiedział,że to właśnie od tego,że tak urósł i to minie.
To Twój mąż jest baardzo wielki dzieci mają po kim odziedziczyć wzrost bo u nas to jest 50:50 .
mój starszy syn był zawsze szczupły ,za nim tak wystrzelił to przeobraził się w kluskę więc miał z czego się wyciągnąć.
jedynie co to narzekał na ból kolan ale lekarz powiedział,że to właśnie od tego,że tak urósł i to minie.
To Twój mąż jest baardzo wielki dzieci mają po kim odziedziczyć wzrost bo u nas to jest 50:50 .
Serduszko1
Kroma moje chłopaki tez do niskich nie należą ale tak jak u VegaVega maja po kim być tacy wysocy... Tatuś ma 206 cm wzrostu a ja 176 więc chłopcy też beda wysocy.
Sebuś ma teraz 117 cm a Kuba 97 cm
rossa
to duża z was rodzinkaKroma moje chłopaki tez do niskich nie należą ale tak jak u VegaVega maja po kim być tacy wysocy... Tatuś ma 206 cm wzrostu a ja 176 więc chłopcy też beda wysocy.
reklama