reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wzrost i waga naszych dzieci

każde dziecko inne i nie masz sie co przejmować mój synek teraz ma tyle wzrostu co twój a jest nie wiele młodszy ale za to twój synek chyba pulchniutki co?bo 15 kg to już waga ciężka;-)nie martw sie wszystko jest ok nie ma co porównywać;-)

reklama
Ja juz kiedys pisalam o mojej kruszynce.
Bedzie miala 2 latka za niecale 2 tyg, a mierzy 81 cm i wazy 9,5 kg. Kto znajdzie wiekszego szczuplaczka lub nizszego krasnoludka w tym wieku?
Tak wiec Kamila zupelnei nie masz sie czym przejmowac, skoro ja sie nie przejmuje:-p
Moja Marysia zdrowa i to sie liczy:tak:

Martuska przybijam piątkę;-) W wieku dokładnie 2 lat moj synek mial 9.400kg ;-) a wzrostu 81cm

Teraz ma już 2 i pół i ostatnio miał 11kg ( się z tego bardzo ciesze bo w końcu cięższy :-)) i ma 86 cm !!!!! hip hip huraaaa..:-D
Dla porównania mój młodszy synek ma 8.500kg i 76cm w wieku 8 mies wiec jest o wiele większy.

Sprawdzaliśmy wszystko i porostu taki jest wiec daliśmy mu spokój i się nie przejmujemy bo teraz wiem ze są malutkie dzieciaczki. Mojej koleżanki syn jest o tydzień starszy od mojego synka a on wazy 22 kg!!!!!! tu przesada w drugą stronę.... :sorry2:

Ostatnia edycja:
Marcel 2 latka ma 92 cm i 14,5 kg. W centylach mieści się niemal równo, wiec jest oki ;) Rózna budowe ciała maja dzieciaczki, geny, przemiana materii, dieta itp itd. Nie ma sie co przejmowac jesli badania sa OK.

Emilka 1 rok 9 m-cy - 91cm i 15,3kg, buty 22-23. Jest poza siatkami, ale urodziła się duża i rośnie proporcjonalnie, więc się nie martwimy, grubiutka nie jest, tylko brzuszek ma okrąglutki :-)

pasi i Xbox- to macie duże dziewczynki, a raczej wysokie, ja mojej kupuje ciuszki na 92 i 98 a ma 92-93 cm, bo sama mierzyłam więc może być granica błędu.

a co do maluszków, to ja też byłam niskim dzieckiem i bardzo chudym, ale wyrosłam w podstawówce pod koniec, teraz mam 171cm.
a jeśli chodzi o te niskie i z większą wagą, to mam świetny przykład w rodzinie, że się wyrasta z nad kilogramów, moja kuzynka to była istna kulka a teraz ma 175 i jest szczupła, nawet kiedyś była Miss.

reklama
Witam :)
Moja Zuzka we wrześniu miała 79 cm i 11 kg, miała wtedy rok i 3 miesiące, teraz niestety nie jestem w stanie jej zmierzyć:-)
Pozdrawiam

Do góry