reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wzrost i waga naszych dzieci

Witam wszystkie mamy trzylatków ! ( i nie tylko ! :) )

Mam trzyletnią córeczkę, ma 95 cm i wzrostu i waży 15,5 kg.Uważam ,ze jest malutka , ponieważ,gdy chodziła do żłobka ,to 80 % dzieci było od niej wyższych ( dzieci miały wzrost od 100 cm wzwyż).Waga jest w porządku,za to nogę ma dużą około 27.Mam nadzieję ,że jeszcze urośnie ( nie stopa ;) ),chociaż w tym wieku dzieci już tak szybko nie rosną :( Teraz od września pójdzie do przedszkola i zobaczymy, czy będzie mocno odstawać od grupy ( różnica pół głowy :) )
Proponuję aby wszystkie mamy podawały wzrost i wagę swoich dzieciaczków, abyśmy mogły sobie porównywać i konsultować się wzajemnie.Pozdrawiam serdecznie
Julia

Moja cora ma 3 latka i 2 miechy, ma 90 cm wzrostu i 12 kg wagi. Jest niewielka jak na swoj wiek ale zdrowy rozsądek podpowiada mi ze urosnie. Ja mam 172 cm a mąż 186cm, więc nie ma po kim być kurduplem;-)

reklama
Na dzien dzisiejszy czyli na 1,5 miesiaca przed 3 urodzinami Vanesska ma 98cm i kolo15 kilo,a moja druga ma 3 miechy i wazy 8300 i ma 68cm:-)

A u nas po bilansie 2-latka:
waga:12,500 (ur 2845g)
wzrost:87cm (ur 51cm)
i 16 zeboli.
Pozdrawiamy

reklama
Moja coreczka ma 3 lata i 3 miesiace, wazy 11 kg i ma 88cm wzrostu, nr buta 23. Duzo badan robilismy ale juz dalismy spokoj, pewnie taka jej uroda...

Do góry