reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

wzrost i waga naszych dzieci

dobkosia to ten twój maluszek to wielkoludek jak mój szymuś, który urodził się 4650 i 60 ale on przybierał pięknie i od miesiąca przeszedł na butle bo mu mało było a w 7 tygodniu ważył 6 kilo, a Wiktorynka tez ładnie prsybiera nie narzekam i je tylko pierś, wie co dobre

A ja już myślałam, że te kłopoty z pokarmem (ilością oczywiście) to tylko moje fanaberie. Okazuie się, że i Ty Tygrysku3108 miałaś problem. Tak to już jest z dzieciaczkami, które rodzą się jak trzymiesięczne. One potrzebują znacznie więcej niż te 2-3 kilogramowe. Przyznam się, że od kilku dni też dokarmiam, ale na razie tylko wieczorem przed spaniem głównym i cały czas pracuję nad ilością tego mojego.

reklama
fakt takie duże bobaski potrzebują więcej, ale tym razsem jakoś sobie radze z karmieniem piersią wiki tylko piers ssie i ma już 5500, i nie innego do buźki nie chce wziąść, więc czasem wisimy na cycu cały dzień

Nie powiem, żeby Omarek urodził sie malutki ale ja mam właśnie problem z jego wagą, bo za mało przybiera.
Urodził się 4000, ze szpitala wyszliśmy 4030, po 2 tyg 4250, po kolejnym tyg. czyli gdy miał 3 tyg 4430. Lekarka kazala Za tydzien znowu przyjść na kontrol a poza tym mam go częściej karmić. wydaje mi sie że w dzień je sporo, w nocy może trochę za mało bo zasypiamy oboje. Zauważyłam, że jak częściej go karmie to mu się więcej ulewa. Sama nie wiem co z nim robić.

Na pewno u nas duzo daje czeste przerywanie jedzenia i stawianie do pionu, krotkie sesje jedzeniowe i przynajmniej kilkuminutowe stawianie do pionu po jedzeniu, dodatkowe czasem poklepie po pleckach, o ile Maciusia to nie denerwuje. Minusem przerywania jedzenia jest problem z zasnieciem po jedzeniu,ale juz wole to niz placz spowodowanym kolkami i ulewanie,a czasem nawet chlustanie pokarmem.

mój Stachu przekroczył 5kg, wczoraj waga pokazała 5050 gr :) Czuli od urodzeniowej przytył 1,5 kg, a od tej najniższej 1,7 kg. Nie wiem ile mierzy, ale ciuszki 62 są tak ledwo ledwo, a te mniejsze 68 czasem zakłąda.
Dziś jedzie moja siostra, ponoć kupiła mu wypasiony strój, ciekawe czy nie za mały :-)

Wczoraj byłam z Olafkiem w przychodni na ważeniu, bo 2 tyg. temu na wizycie doktor stwierdził, że mały mało przybrał i trzeba było skontrolować wagę. Okazało się, ze mały waży 4720g i w 2 tyg. przybrał 620g:szok::-) Doktor powiedział, że przez 2 tyg. przytył tyle, ile wynosi norma miesięczna u noworodka:-D i dodał, że jeśli karmię piersią nie ma mowy o przekarmieniu, wszystko jest oki i nadal mam karmić na żądanie. Z Olafka robi się już ładna kluseczka, a i ciuszki na 62 robią się już powoli za małe.

reklama
Do góry