reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

wzrost i waga naszych dzieci

reklama
ja sie boje Olafa wazyc ;)
Po 3 tygodniach przytyl z 3260 do 4320, teraz juz 2 tygodnie nie byl wazony, ale obstawiam wage cos kolo 5300 ;)

Majdra, moj Patryczek byl malenki jak sie urodzil, do 7 tyg nosil ubranka dla wczesniaczka. Pomalenku doganial rowiesnikow. Teraz chlop jak dab:-)no moze ciut drobniejszy od rowiesnikow ale nie duzo.

Julia waga ur 3800, 52 cm,na 2 tyg 4200, 53cm,na miesiac wazyla 5200:szok: Dla porownania moj synek waga urodzeniowa 2800,48cm, a na 2 miesiace 4600.

Mój Rafałek urodził się 4500g i 61cm długi. Niestety ze względu na problemy z pokarmem (tak mi się wydaje) spadł do 4060g. Po tygodniu i czterech dniach trochę nadrobił i ważł 4140g. Ten spadek chyba był też spowodowany tym że min został zakażony bakterią w szpitalu i musiał przyjąć serię antybiotyku. Po kolejnych trzech tygodniach ( 4 tygodnie i 4 dni) już ważł 4700g, czyli 580g więcej. Nie jest to rewelacja, ale i też nie najgorzej. Długości niestety nie znam. Nie mierzony. Ubranka rozmiar 62; 64

dobkosia to ten twój maluszek to wielkoludek jak mój szymuś, który urodził się 4650 i 60 ale on przybierał pięknie i od miesiąca przeszedł na butle bo mu mało było a w 7 tygodniu ważył 6 kilo, a Wiktorynka tez ładnie prsybiera nie narzekam i je tylko pierś, wie co dobre

Mój Jaś urodzil sie z waga 2800 i mial 53 cm. Na poczatku ubranka na 56 byly duzo za duze....szczegolnie na szerokosc, miał też spioszki na 52.
Po 7 tygodniach wazyl 5180, niestety nie wiem ile mierzy...
teraz chodzi w ubrankach na 62, ale z nimi tez jest roznie, niektóre 62 sa na niego jeszcze luźniutkie (szczegolnie z H&M) a niektore juz na styk (np. Cocodrilo), to zalezy od firmy.
Teraz w 5-10-15 kupilam mu juz ciuszki na 68, kombinezonik na zime tez zakupilam na 68, mam nadzieje ze troszke w nich pochodzi :)

reklama
Do góry