reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wzrost i waga Naszych Dzidzi :)

Plecy bolą, kolana bolą, wszystko boli:-p ale mam super rehabilitanta hehe:-p ur. 3450 i 54 cm

EDYCJA
podane wymiary dotyczą Wojtasa, a nie rehab hehe

reklama
Plecy bolą, kolana bolą, wszystko boli:-p ale mam super rehabilitanta hehe:-p ur. 3450 i 54 cm

EDYCJA
podane wymiary dotyczą Wojtasa, a nie rehab hehe

Ooo no to kochana tym bardziej gratuluję takiego przyrostu masy, bo wcale nie był taki bardzo duży.

Mój Alex ma 8kg i 72 cm a urodzeniowa była 3375g i 56cm a wszyscy co Go widzą mówią że jest duży jak na swój wiek.

Mój Karol na ostatnim szczepieniu 15.09, czyli prawie miesiąc temu - na 5 i pół miesiąca ważył równo 10 kg i 73 cm długości za tydzień w czwartek idziemy znów, więc po zważeniu napiszę aktualne pomiary, a urodzeniowa 4230 i 60 cm.

mój Julek też gigant - ur. 3880 i 55 cm - a 31 sierpnia ważył 8100 i mierzył 68 cm:shocked2: a ten wynik osiągnął będąc wyłącznie na piersi, aż się boję go teraz ważyć jak już rozszerzyłam mu dietę - dla porównania starszy brat tyle ważył jak miał 11 mies:-D

Ostatnia edycja:
moj Filipek dzis ważył 8600 i poprostu jestem tak wsciekla po wizycie u pediatry ( noego w Wawie) bo powiedziała "ojej ja nie lubię nadwagi" i oczywiscie ze przekarmiam piersia dziecko, karmiac co 2,5 - 3 h a czasami nawet wieksze przerwy :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:

moj Filipek dzis ważył 8600 i poprostu jestem tak wsciekla po wizycie u pediatry ( noego w Wawie) bo powiedziała "ojej ja nie lubię nadwagi" i oczywiscie ze przekarmiam piersia dziecko, karmiac co 2,5 - 3 h a czasami nawet wieksze przerwy :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:

masakra nie lubie nadwagi:wściekła/y::wściekła/y: niech sie ugryzie nie powiem gdzie!!!
Zuzia urodziła sie waga 3550 i 55cm a teraz ma 73cm i wazy 8800g:-D Duza kobitka jest . ja sie nie przejmuje bo na pewno jej nie przekarmiam. Patrząc w książeczkę Marlenki to w tym wieku co zuzia wazyła więcej o 0,5kg i miała mniej cm a teraz mały chudzielec . Ma 4,5 roku i waży niecałe 16kg a ma wzrostu 114cm. Jest wysoka po mamusi i szczuplutka. Tylko nie je chipsów, pizzy i za duzo słodyczy. jakis cukierek w ciagu dnia czy żujke kwasnice:) Ni i marlenka to dziecko co biega non stop. jak była mała to powtarzała mi cały czas "musze biegac"

Aha- może pediatra sama ma nadwagę że jej nie lubi???? Przecież twój smyk rozwija się harmonijnie więc w czym ta baba ma problem:crazy::crazy: Może zmień lekarza???Popytaj wśród znajomych albo na Warszawskim forum???

Kurcze bo ci lekarze to wedlug mnie tepaki
Za malo wazy to zle za duzo tez zle
Dla przykladu powiem ci co mowili mi
Zmienialam 3 x lekarza
Pierwszy twierdzil ze w 5 tyg powinna wazyc 5600g i wedlug niej miala niedowage i alergie na mleko]
Drugi wmawial ze cos nie halo z mala
Dopiero trzeci powiedzial ze przyczyna jest zle dobrane mleko. Zmienilam na Humane i rosnie jak na drozdzach

Simran np teraz przybiera rownomiernie i jak bedzie jadla tak jak do tej pory (a je za trzech) to za 2 tyg podwoi swoja wage urodzeniowa...

Wiec rada

DZIEWCZYNKI!!! JEDNYM UCHEM WPUSZCZAJCIE A DRUGIM WYPUSZCZAJCIE!!!!
SAME WIEMY CO DLA NASZYCH MALUSZKÓW NAJLEPSZE. TO MY JESTEŚMY Z NIMI 24H NA DOBĘ 7 DNI W TYGODNIU A NIE LEKARZE

Ostatnia edycja:
reklama
Aha- może pediatra sama ma nadwagę że jej nie lubi???? Przecież twój smyk rozwija się harmonijnie więc w czym ta baba ma problem:crazy::crazy: Może zmień lekarza???Popytaj wśród znajomych albo na Warszawskim forum???

Lekarka była odwalona , chuda i mam wrazenie ze stara panna bez dzieci. Ale co do lekarza to już od razu zmieniam i na nastepna wizyte umowie sie do innego :tak::tak::tak:

Do góry