reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wzrost i waga Naszych Dzidzi :)

reklama
Nasze najświeższe doniesienia wagowo-miarowe na równe 5 miesięcy:

- waga 5900g (między 3 a 10 centylem) (ur.3160g)

- długość ciała 67 cm (75 centyl) (ur.58cm)

- obwód główki 40cm (między 3 a 10 centylem)

- obwód kl.piersiowej 40cm

Od poprzedniego pomiaru w 5 tygodni przybrała 450g i urosła 3cm :happy:

Mój mały skarbek stan na dzień wczorajszy ;-)
Waga: 6860g (ur. 3340g)
wzrost: 65cm (ur. 56cm)
główka: 40cm
klatka: 42cm
ciemiączko 2x2
Od ostatniego pomiaru 6 tyg temu przybrał ponad kilogram więc nie jest źle :-) Pani doktorka zadowolona ja tym bardziej :-) Choć patrząc po waszych pociechach do największych to to moje słońce nie należy ;-)

Po wczorajszej wizycie- 7400 i ok. 72 cm - Ala się wierciła i nie bardzo dało się ją zmierzyć:-) Jak się urodziła to miała 55 cm i ważyła 3750.

mój miś, jak przez 2 tyg. przytył 15 g, to później w tydzień nadrobił 300. Więc kilka dni temu miał 7400 i 68 cm, mały pulpet :-D:-D

Szymonek dziś (5 miesięcy, 3 tygodnie i 1 dzień): 9450 g, obwód głowy 44,5 cm, klaty 45 cm :-) z wagą to tak "mniej więcej", bo tak się śmiał w trakcie ważenia, że nie dało się dokładnie sprawdzić :cool2:

reklama
Do góry