reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wzrost i waga Naszych Dzidzi :)

reklama
no właśnie skąd wiadomo ile mierzy? mój gin mówił, ze tylko do 16 czy 17 cm pomiar jest wiarygodny, potem już dzidzia nie mieści się w skali, i nie wiadomo ile mierzy.

kochane moje mam 100% potwierdzenie apropo mojej niuni

wazy 2200 g wedlug OM TP 26 ale z wymiarów 16... Tak wiec mam sie szykowac na 16 dr powiedzial.
z wymiarow wychodzi ze malutka jest w 33tc i 1 dzień i w 90 centylu

Madzia t super ze juz wiesz!ja tez bym chciala miec w koncu jakies info bo na razie w moim brzuchu plywa wielka niewiadoma i wiem tylko ze jest chlopcem:zawstydzona/y: ostatni pomiar to mial w grudniu robiony a juz tak bardzo bym chciala wiedziec co i jak.Byle do srody bo wtedy usg

moja Zuzia po wczorajszej wizycie dokładnie skończone 33 tygodnie według OM wazy 2700 (duża dziewczynka) ale według USG cały czas wychodzi 10 dni starsza:rofl2: mam nadzieje ze to USG daje +-10% i nie będzie aż taka duża, bo wczoraj lekarz mi powiedział że jak zrobi USG po 20 marca i będzie powyżej 4kg to będę miała cesarkę:-(
A tu się nie robi cc z powodu dużego dziecka. No chyba żeby to było nadzwyczajnie już duże dziecko pewnie jak by miało z 5 kg i więcej. A tak to wszystko zostawiaja naturze jesli dziecko jest dobrze ulożone. Tu jest moda na eliminowanie wszelakich cięć. Wiec co by nie było droga mojego synka na ten świat jest jedna :-)

wazy 2200 g wedlug OM TP 26 ale z wymiarów 16... Tak wiec mam sie szykowac na 16 dr powiedzial.
z wymiarów wychodzi ze malutka jest w 33tc i 1 dzień i w 90 centylu
To super ze córa dobrze rośnie. Ale ja czegoś nie rozumiem..Będziesz miała cc ?? No bo jak po wielkości możesz się nastawiać na szybszy termin. Termin porodu z USG to jest tylko szacowanie po wielkości z przyjętych kiedyś norm. Mała może się urodzić w terminie z OM tylko ze duża.
Ja się nastawiam od 38tc do 42tc.

A tu się nie robi cc z powodu dużego dziecka. No chyba żeby to było nadzwyczajnie już duże dziecko pewnie jak by miało z 5 kg i więcej. A tak to wszystko zostawiaja naturze jesli dziecko jest dobrze ulożone. Tu jest moda na eliminowanie wszelakich cięć. Wiec co by nie było droga mojego synka na ten świat jest jedna :-)

To super ze córa dobrze rośnie. Ale ja czegoś nie rozumiem..Będziesz miała cc ?? No bo jak po wielkości możesz się nastawiać na szybszy termin. Termin porodu z USG to jest tylko szacowanie po wielkości z przyjętych kiedyś norm. Mała może się urodzić w terminie z OM tylko ze duża.
Ja się nastawiam od 38tc do 42tc.
nie bede miala cesarki...dr Zwoliński (najlepszy lekarz w stolicy) wykluczyl cc bo mialam bardzo nieregularne miesiączki...kolezanka miala taka sama sytuacje i ur wlasnie w dniu wyliczyonym w usg...nie mam cukrzycy ciazowej....dzieci w mojej rodzinie max do 3600 w meza max do 3500...pozatym uwazam ze usg jest bardziej prwadopodobne...co do wagi mam nie zwracac uwagi...najwazniejsze pomiary wszystkiego...a wszytskie pomiary: brzuszek, nozki i inne odpowiadaja 33 tc...

Ostatnia edycja:
tez mialam nieregularne ale w sumie trudno powiedziec bo 8 lat bralam tabsy a potem jak juz przestalam to w 5cyklu zaszlam w ciaze.Jednak te cykle to nie byly jescze takie naturalne

ja tez miałam bardzo nieregularnie co 25 dni nieraz po tabletkach i zaszłam w 7 cyklu. to usg i termin według usg tez jest najbardziej prawdopodobne bo wszystkie pomiary na taki termin wychodzą. I myślę ze na 6 kwietnia urodzę:rofl2: i mam nadzieje ze naturalnie o cesarce nie myślę:rofl2:

ja tez miałam bardzo nieregularnie co 25 dni nieraz po tabletkach i zaszłam w 7 cyklu. to usg i termin według usg tez jest najbardziej prawdopodobne bo wszystkie pomiary na taki termin wychodzą. I myślę ze na 6 kwietnia urodzę:rofl2: i mam nadzieje ze naturalnie o cesarce nie myślę:rofl2:
czytalam apropos terminow wedlug usg i sa w 80% prawdopodobne przy czym według OM ciaze sie przenosi albo wczesniej rodzi...

reklama
widze ze tez masz 10 dni roznicy

Ostatnia edycja:
Do góry