reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wzrost i waga Naszych Dzidzi :)

reklama
no właśnie skąd wiadomo ile mierzy? mój gin mówił, ze tylko do 16 czy 17 cm pomiar jest wiarygodny, potem już dzidzia nie mieści się w skali, i nie wiadomo ile mierzy.

kochane moje mam 100% potwierdzenie apropo mojej niuni

wazy 2200 g wedlug OM TP 26 ale z wymiarów 16... Tak wiec mam sie szykowac na 16 dr powiedzial.
z wymiarow wychodzi ze malutka jest w 33tc i 1 dzień i w 90 centylu

Madzia t super ze juz wiesz!ja tez bym chciala miec w koncu jakies info bo na razie w moim brzuchu plywa wielka niewiadoma i wiem tylko ze jest chlopcem:zawstydzona/y: ostatni pomiar to mial w grudniu robiony a juz tak bardzo bym chciala wiedziec co i jak.Byle do srody bo wtedy usg

moja Zuzia po wczorajszej wizycie dokładnie skończone 33 tygodnie według OM wazy 2700 (duża dziewczynka) ale według USG cały czas wychodzi 10 dni starsza:rofl2: mam nadzieje ze to USG daje +-10% i nie będzie aż taka duża, bo wczoraj lekarz mi powiedział że jak zrobi USG po 20 marca i będzie powyżej 4kg to będę miała cesarkę:-(
A tu się nie robi cc z powodu dużego dziecka. No chyba żeby to było nadzwyczajnie już duże dziecko pewnie jak by miało z 5 kg i więcej. A tak to wszystko zostawiaja naturze jesli dziecko jest dobrze ulożone. Tu jest moda na eliminowanie wszelakich cięć. Wiec co by nie było droga mojego synka na ten świat jest jedna :-)

wazy 2200 g wedlug OM TP 26 ale z wymiarów 16... Tak wiec mam sie szykowac na 16 dr powiedzial.
z wymiarów wychodzi ze malutka jest w 33tc i 1 dzień i w 90 centylu
To super ze córa dobrze rośnie. Ale ja czegoś nie rozumiem..Będziesz miała cc ?? No bo jak po wielkości możesz się nastawiać na szybszy termin. Termin porodu z USG to jest tylko szacowanie po wielkości z przyjętych kiedyś norm. Mała może się urodzić w terminie z OM tylko ze duża.
Ja się nastawiam od 38tc do 42tc.

A tu się nie robi cc z powodu dużego dziecka. No chyba żeby to było nadzwyczajnie już duże dziecko pewnie jak by miało z 5 kg i więcej. A tak to wszystko zostawiaja naturze jesli dziecko jest dobrze ulożone. Tu jest moda na eliminowanie wszelakich cięć. Wiec co by nie było droga mojego synka na ten świat jest jedna :-)

To super ze córa dobrze rośnie. Ale ja czegoś nie rozumiem..Będziesz miała cc ?? No bo jak po wielkości możesz się nastawiać na szybszy termin. Termin porodu z USG to jest tylko szacowanie po wielkości z przyjętych kiedyś norm. Mała może się urodzić w terminie z OM tylko ze duża.
Ja się nastawiam od 38tc do 42tc.
nie bede miala cesarki...dr Zwoliński (najlepszy lekarz w stolicy) wykluczyl cc bo mialam bardzo nieregularne miesiączki...kolezanka miala taka sama sytuacje i ur wlasnie w dniu wyliczyonym w usg...nie mam cukrzycy ciazowej....dzieci w mojej rodzinie max do 3600 w meza max do 3500...pozatym uwazam ze usg jest bardziej prwadopodobne...co do wagi mam nie zwracac uwagi...najwazniejsze pomiary wszystkiego...a wszytskie pomiary: brzuszek, nozki i inne odpowiadaja 33 tc...

Ostatnia edycja:
tez mialam nieregularne ale w sumie trudno powiedziec bo 8 lat bralam tabsy a potem jak juz przestalam to w 5cyklu zaszlam w ciaze.Jednak te cykle to nie byly jescze takie naturalne

ja tez miałam bardzo nieregularnie co 25 dni nieraz po tabletkach i zaszłam w 7 cyklu. to usg i termin według usg tez jest najbardziej prawdopodobne bo wszystkie pomiary na taki termin wychodzą. I myślę ze na 6 kwietnia urodzę:rofl2: i mam nadzieje ze naturalnie o cesarce nie myślę:rofl2:

ja tez miałam bardzo nieregularnie co 25 dni nieraz po tabletkach i zaszłam w 7 cyklu. to usg i termin według usg tez jest najbardziej prawdopodobne bo wszystkie pomiary na taki termin wychodzą. I myślę ze na 6 kwietnia urodzę:rofl2: i mam nadzieje ze naturalnie o cesarce nie myślę:rofl2:
czytalam apropos terminow wedlug usg i sa w 80% prawdopodobne przy czym według OM ciaze sie przenosi albo wczesniej rodzi...

reklama
widze ze tez masz 10 dni roznicy

Ostatnia edycja:
Do góry