reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wzrost i waga Naszych Dzidzi :)

reklama
Fajnie macie z tymi usg, ja już do końca ciaży nie bede miec żadnego, tutaj tak jest, mialam dwa i koniec. Położne mierzą i macają brzuch i na tej podstawie mogą powiedzieć jakie dziecko jest duze, jak jest ułożone itd. . Mój mały jest podobno w normie....Zreszta termin z ostatniej miesiączki mam na 14 kwietnia a termin z usg na 11, ja tam już sie przyzwyczaiłam i odliczam do 11:-)
Ale ja bym chciala jeszcze jedno usg:wściekła/y:

Fajnie macie z tymi usg, ja już do końca ciaży nie bede miec żadnego, tutaj tak jest, mialam dwa i koniec. Położne mierzą i macają brzuch i na tej podstawie mogą powiedzieć jakie dziecko jest duze, jak jest ułożone itd. . Mój mały jest podobno w normie....Zreszta termin z ostatniej miesiączki mam na 14 kwietnia a termin z usg na 11, ja tam już sie przyzwyczaiłam i odliczam do 11:-)

no co za chamstwo... 2 USG w ciagu calej ciazy?

moze pojdz gdzies indziej prywatnie na jednorazowe USG ;-)

To rzeczywiscie dziwne:sorry2: Mi by jakoś trudno było uwierzyć w szacowaną wagę i ułożenie na podstawie wymacanego brzucha. Współczuje, może faktycznie gdzies prywatnie uda Ci się dostać na jeszcze jedno USG.
Ja mam termin OM na 9 kwietnia, a ostatnie USG 20 marca o ile wcześniej nie urodzę, hehe.

No własnie Bubasku tak tez cały czas myślę o tym prywatnym usg, tylko koszty spore no i wcale nie łatwo znależć prywatny gabinet ginekol.
Ale teraz mam wiecej czasu, już nie pracuję wiec zamaist biadolić chyba sie porządnie za to wezmę:tak:

Agado to kiepska sprawa,ja mam co wizyte usg szyjki macicy i zawsze przy tym prosze lekarke zebysmy chociaz na chwilke zobaczyly juniorka i wtedy ona tak na oko tylko go ocenia bo chodzi glownie zebym sie ja "pobawila"tym widokiem
a takie specjalistyczne usg z pomiaram i opisami to mialam robione ok 4 razy

no co ja tez mialam dwa usg ktore byly zapewnione i do tego robilam jedno prywatnie ,jedno w kazdym trymestrze. tu nie robia tak jak w pl, jakos trzeba to przerzyc, o niczym zlym to przeciesz nie swiadczy tu dzieci tez zdrowe sie rodza, bez takiej ilosci badan i usg

u mnie prywatne usg kosztuje 80 euro i moje dziecko juz jest w plecy 80euro bo to bylo usg aby dowiedziec sie plec a ze nogi zacisnelo...

pewnie ze nie swiadczy o niczym zlym,w koncu co kraj to obyczaj,nie?moja matka wcale nic takiego nie miala i jakos to obie przezylysmy:-)
chodzi mi po prostu o to ze to bardzo mile i fajne doswiadczenie moc sobie poogladac swoje wlasne dziecko jak jescze siedzi w nas

reklama
fajnie pewnie ze fajnie ja sie pocieszam tym ze napatrze sie na swoje malenstwo juz niedlugo. pewnie sie tak napatrze az mi zbrzydnie i bede sie cieszyc jak sie wyprowadzi ( zartuje)

Do góry