reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wzrost i waga Naszych Dzidzi :)

reklama
Fajnie macie z tymi usg, ja już do końca ciaży nie bede miec żadnego, tutaj tak jest, mialam dwa i koniec. Położne mierzą i macają brzuch i na tej podstawie mogą powiedzieć jakie dziecko jest duze, jak jest ułożone itd. . Mój mały jest podobno w normie....Zreszta termin z ostatniej miesiączki mam na 14 kwietnia a termin z usg na 11, ja tam już sie przyzwyczaiłam i odliczam do 11:-)
Ale ja bym chciala jeszcze jedno usg:wściekła/y:

Fajnie macie z tymi usg, ja już do końca ciaży nie bede miec żadnego, tutaj tak jest, mialam dwa i koniec. Położne mierzą i macają brzuch i na tej podstawie mogą powiedzieć jakie dziecko jest duze, jak jest ułożone itd. . Mój mały jest podobno w normie....Zreszta termin z ostatniej miesiączki mam na 14 kwietnia a termin z usg na 11, ja tam już sie przyzwyczaiłam i odliczam do 11:-)

no co za chamstwo... 2 USG w ciagu calej ciazy?

moze pojdz gdzies indziej prywatnie na jednorazowe USG ;-)

To rzeczywiscie dziwne:sorry2: Mi by jakoś trudno było uwierzyć w szacowaną wagę i ułożenie na podstawie wymacanego brzucha. Współczuje, może faktycznie gdzies prywatnie uda Ci się dostać na jeszcze jedno USG.
Ja mam termin OM na 9 kwietnia, a ostatnie USG 20 marca o ile wcześniej nie urodzę, hehe.

No własnie Bubasku tak tez cały czas myślę o tym prywatnym usg, tylko koszty spore no i wcale nie łatwo znależć prywatny gabinet ginekol.
Ale teraz mam wiecej czasu, już nie pracuję wiec zamaist biadolić chyba sie porządnie za to wezmę:tak:

Agado to kiepska sprawa,ja mam co wizyte usg szyjki macicy i zawsze przy tym prosze lekarke zebysmy chociaz na chwilke zobaczyly juniorka i wtedy ona tak na oko tylko go ocenia bo chodzi glownie zebym sie ja "pobawila"tym widokiem
a takie specjalistyczne usg z pomiaram i opisami to mialam robione ok 4 razy

no co ja tez mialam dwa usg ktore byly zapewnione i do tego robilam jedno prywatnie ,jedno w kazdym trymestrze. tu nie robia tak jak w pl, jakos trzeba to przerzyc, o niczym zlym to przeciesz nie swiadczy tu dzieci tez zdrowe sie rodza, bez takiej ilosci badan i usg

u mnie prywatne usg kosztuje 80 euro i moje dziecko juz jest w plecy 80euro bo to bylo usg aby dowiedziec sie plec a ze nogi zacisnelo...

pewnie ze nie swiadczy o niczym zlym,w koncu co kraj to obyczaj,nie?moja matka wcale nic takiego nie miala i jakos to obie przezylysmy:-)
chodzi mi po prostu o to ze to bardzo mile i fajne doswiadczenie moc sobie poogladac swoje wlasne dziecko jak jescze siedzi w nas

reklama
fajnie pewnie ze fajnie ja sie pocieszam tym ze napatrze sie na swoje malenstwo juz niedlugo. pewnie sie tak napatrze az mi zbrzydnie i bede sie cieszyc jak sie wyprowadzi ( zartuje)

Do góry