reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wzrost i waga Naszych Dzidzi :)

Aniołek i Dysia - mój Wojtek w piątek na USG w 33 tc ważył 2300, też się zastanawiam jak to będzie naprawdę

reklama
a ja bym chciala zeby synus byl duzy i tlusciutki-i zdrowy przede wszystkim bo jakby cos bylo nie tak to bym sobie nie wybaczyla:no::no::no:
W poprzedniej ciąży jak mi mój ginekolog ważył Marlenke to wszystko się zgadzało.
W 36 tygodniu miałam usg i waga 3800 a a w 37 tygodniu urodziłam Marlenke i ważyła 3880:-D czyli za dużo się nie pomylił.
Teraz w tej ciąży chodzę do tego samego ginekologa i jak miałam 12 lutego usg to rozpoczął się 32 tydzień i Zuzia miała dokładnie 2251g. Pewnie do terminu dojdzie tak do 4kg albo i więcej ale lekarz mówi żebym tylko dotrzymała do 37 tygodnia bo według usg termin mam na 6 kwiecień a nie na 16:rofl2:
Jak Marlenka się urodziła to w porównaniu z innymi dziećmi które miały 2900 i 3000 na sali to ona była taki bobas grubiutki :-D było za co złapać i nie było obaw ze coś jej zrobię:rofl2:

Mam nadzieje, że za bardzo nie pójdzie w ślady tatusia bo on miał 4,800 :szok:!!! Jak urodzić takiego kolosa!?!?

Oczywiście Ci tego nie życzę, ale jeśli faktycznie pójdzie w ślady tatusia to Ci chyba zrobią cc.

W 36 tygodniu miałam usg i waga 3800 a a w 37 tygodniu urodziłam Marlenke i ważyła 3880:-D /quote]

Wow! To dużo ważyła w 36 i 37 tygodniu! Ciekawe ile by ważyła gdybyś ją donosiła do terminu? ;-):-)

no właśnie nie myślę ile mogła by ważyć:szok:
teraz tez na razie nie myślę ale trochę się boje bo ja jak się urodziłam to miałam 3500 a mój M 5 kg ważył i teściowa nie miała cukrzycy:szok:
jak Zuzia pójdzie w jego ślady to masakra...

moja mala w 32tc tez 2 kg wazyla.. pewnie do 4 dobije jak nic
zastanawiam sie czy nie rodzic przez cc jesli dobije do 4 kg...

ale to sie jeszcze okaze

reklama
Ania miała 4080g i miałam wielki brzuch, więc od razu było wiadomo, że będzie duże dziecko, a nikt się mnie nawet raz nie spytał czy chcę cc. Mój gin też o tym nie wspominał. Mówił, ze nie ma potrzeby, rodzimy naturalnie ;-)

Do góry