reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wystroje wnętrz - kącik malucha

O kurcze dziewczyny wy juz takie przygotowania a u mnie jeszcze wszystko w rozsypce:eek: jedyne co zrobilam to popralam ciuszki, posciel, kocyki... ale ani nie wyprasowane, ani nie ulozone... Chyba musze sie wziasc za "wicie gniazdka" bo jak by mi maly niespodzianke zrobil i teraz wyskoczyl to bym dopiero miala kuku;-) a wiec postanowienie na przyszly tydzien juz mam... :-)

a tak swoja droga przesliczne te wasze kaciki dla malenstw :tak:

reklama
Joasia ale mi się kolor twojego wózeczka podoba - super!!!!! normalnie, aż chce się żyć i małego w takim wozić - nie mogę sie napatrzeć:tak:
A torba duuża - ja `mam dwie małe, ale mniejsze niż połowa twojej:-D - w jednej tylko moje rzeczy, w drugiej tylko dla dziecka:sorry:

Agugucha: ja właśnie w czwartek skończyłam prasować - ale czasu na to schodzi...dwa dni po x godzin, żeby wszystko wyprasować i dopiero od czwartku mam przygotowane torby do szpitala, a na suwaczku widać w którym tygodniu jestem :)

Ostatnio edytowane przez moderatora:
No własnie ja mam tam wszystko i niby nic i wydaje się taka duża, ale począwszy od pampersów wkładkach podkładach itd. Przecież muszę to mieć, może rzeczywiście powinnam to jakoś zmniejszyć...bo jak mnie zobaczą to się wystraszą.

E tam dobra jest ta torba, przecież mamy swoje potrzeby;-):-). Wy to mnie babki stresujecie, ja w ogóle nieprzygotowana:szok::confused2:

JOASIA suuuper:-)

Ja mam torbe jedna taka miejszą co kosmetyki i rzeczy typu jak wkładki laktacyjne chusteczki nawilżające itd.plus dla synka smoczek itp. i jedną wieksza torbe gdzie mam skarpetki ,majtki ,wkłady, poporodowe ,klapki, koszule itd.ale widze że wszystkiego niezmieszcze bo jeszcze szlafrok laktator i pampersy co bede musiała jeszcze jakąś siatke wziąść aby to wpakowac a pampersy to normalnie tak chwyce dlatego kupie do szpitala małą paczke:tak:ja niepotrafie się zmieścic w jedną małą torbe:zawstydzona/y:i te ż tak było w pierwzej ciąży miałam dużą torbe ale siatki i tak musiałam mieć bo niezmieściłam:zawstydzona/y:

Ja się spakowałam też w dwie torby. Jedna mała dla mnie + pieluchy dla małej, a druga mała na ramię, w której są ubranka. Nie spakowałam jeszcze szlafroka. A za bardzo nie mam miejsca. Może, żeby zaoszczędzić miejsca, pojadę w nim na porodówkę? :eek:

macy - proponuję też abyś pojechała w bamboszach i koszuli nocnej - naprawdę zaoszczędzisz dużo miejsca :-D:-D:-D:-D
To pakowanie to boskie jest - swojego na tym etapie sobie jeszcze nie wyobrażam :szok::-D

U mnie wszystko leży tylko czeka na torbę, lampkę z Bedronki też mam tylko że tygryska i właśnie daje fajne światło, nie rażące :tak: Teraz te lampki 25zł kosztują a ja kupiłam za 40zł :szok:

reklama
Do góry