reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wystarane po raz pierwszy czyli rozwinięcie Starania po raz pierwszy

reklama
Bylismy u lekarza a ona jak zwykle co do wagi sie plula ze tylko7.95kg.. Ahh wedle osuchowo gardlo ladne wiec zwalila na zabki a ich brak .. Wiec czekamy temp niema od 7 rano

Hejka olcia a niejest goraco kazda ma swoje zdanie i si :-) co u nas dzueci rosna czas zasuwa dzus mam dobry dzien bo troszke sprzedalam :-) wiec jak dostane przelewy bede przeszczesliwa :-) a niunia ma caly dzien stan podgoraxzkowy od wczoraj i niewiem czy zabki czy 3 dniowka zobaczymy :-)

P.s 3 dniowkaamy to 3 dni temp i na 4 dzien chrostki czy juz w 3 dniu chrostki ?

Atanku ja nie pomogę bo to wszystko przede mną :p , No to super koniecznie pochwal się zdjęciami z roczku :) A co tam Ci do sprzedania jeszcze zostało ??:> Nie planujecie drugiego bobaska , że tak wszystko sprzedajesz ??

hej kobietki

olcia jak się miewacie z maluszkiem?

mila a wy jak się robaczki czujecie? depilować sobie to i owo mówisz będziesz ;)

natuś jak się kochani miewacie?

ewika biedactwo ale się nachorujecie

Atan sama gorączka nie świadczy o 3 dniówce zazwyczaj są i inne objawy - biegunka, wymioty. Lepiej pokazać malucha lekarzowi

Fifka superancko że Konradek lepiej się czuje już

Ja teraz jeszcze mniej czasu mam treningi nam zwiększono do 3 razy w tygodniu i zmieniono ich wygląd. Teraz ćwiczę na bieżni, rowerze i na siłowni. Jutro mam dietetyka indywidualne spotkanie gdzie dostanę podobno dietę dopasowaną do mnie na podstawie poprzednich dzienniczków. Dziś z Gosią do lekarza lecimy, coś dziwnego ma na dupalku a konkretnie na broszce. Najpierw wyszły krostki a teraz to się jakby zlało jak odparzenie z krostkami i nie mam pojęcia od czego to. Nie pomaga ani tormentiol ani linomag. Jutro mnie też czeka gin bo pieruńsko mnie boli przy seksie i okres jak nie okres miałam dwa dni na brązowo i o co kaman? :baffled:

W gestii roczku u nas będzie tort kupny maleńki ponieważ najprawdopodobniej nie będziemy wyprawiać roczku. Pewnie okaże się że będzie impreza jak pojedziemy z tydzień dwa później do moich rodziców.

Neciuszka trzymam kciuki za treningi i oczywiście za wygraną w programie:) :) a może jednak coś już kiełkuje ?:> Daj znać co lekarz na dupalka Gosi powiedział.

A my no jakoś powoli żyjemy :p Ostatnio Kacperek ma gorsze dni jakiś niespokojny jest, ale dajemy rade:p

Olcia...witaj!!! musze napisac wszem i wobec, ze ten twoj synus to sliczny jest...do utulenia!!!:tak:

cos dziewczyny mowily tu o skokach rozwojowych, wiec moze Kacperek wlasnie wchodzi w ten ciezki okres.

mila a wy jak się robaczki czujecie? depilować sobie to i owo mówisz będziesz ;)
juz wydepilowana...aaaaahhhh, mozna odetchnac!
a dobrze robaczku sie czujemy...wczoraj troche poszalalam, bo jezdzilam po wertepach w lesie z mezem samochodem. kupil sobie jakis jeep do off roadu i ja napalona oczywiscie nie chcialam slyszec, ze mnie nie przewiezie no i wieczorem odchorowalam...bolal mnie bardzo brzuch i kregoslup...musialam no spe wziasc. dzis jest dobrze, ale wiem, ze juz nie ma szalenstw.

3mam kciuki za kolejny etap...pamietaj, ze z kazdym etapem jestes blizej wygranej!

ucaluj Gosienke i daj znac co tam powiedzial lekarz. :*

mam pytanko - powiedzcie mi kochane czym smarowalyscie brzuszki, bo ja wlasnie smaruje caly czas oliwka z nivei...ale skora zamiast robic sie piekna i blyszczaca to jest sucha jeszcze bardziej. zastanawiam sie nad tym czy by nie kupic sobie jakies profesjonalnego kremu na rozstepy, mysle o musteli...no ale nie wiem jakie sa wasze opinie.
no i prosba, czy macie moze liste wyprawkowa? pamietam ze kiedys gdzies krazyla jakas lista i sobie przesylalyscie...mozecie mi tez przeslac,bo ja zupelnie nie wiem na co mam zwracac uwage a juz niedlugo czeka mnie szal zakupowy!!! suuuuuper!!!:-D

Ostatnia edycja:
Milii bo oliwka wysusza skórę :-D wiem ze to brzmi dziwnie ale to prawda. Oliwkę trzeba nakładać zaraz po kąpieli na wilgotną skórę dopiero wtedy spełnia ona swoją funkcję :tak: A co do kremów ja nic nie stosowałam - jedynie oliwką po kąpieli smarowałam jak sobie o tym przypomniałam i nie mam ani jednego rozstępu! A wiem że niektóre dziewczyny wydają kupe kasy na te kremy a i tak brzuch poharatany... to wszytko zależy bardziej od genów niż od pielęgnacji...

A i jeszcze taka uwaga! Trzeba uważać z tym smarowaniem ze względu na to ze wcierając krem można takim masażem skurcze wywołać... mi w szpitalu w ogóle zakazali dotykać brzucha... i właśnie wtedy położna mówiła mi o tym smarowaniu.... no i ty tam nie szalej z tymi jazdami kochana :*

Atan
no to zobaczymy co z tego sie wykluje.... Ale Amelka faktycznie malutko waży i jest taka chudziutka....

My już po wizycie. U Goni nic takiego ponoć to częste u dzieciaczków. Może to być od chusteczek (ostatnio inne niż zwykle mieliśmy bo nie było naszych), od pieluszki, od zmiany diety i w moczu coś było. Dostała maść robioną i mamy cierpliwie smarować bo to długo schodzi. Ulżyło mi :)

No to super ze z malgosia sie wyjasnilo
Fifka dziecko musi do roku potroic wage a 8940 to az tak zle niejest do roczku 8 kg bedzie napewno:-)wiec i tak dobrze bo zawsze 2 kg zamalo bylo :-)

reklama
To znaczy wiesz Atan... powinno potroić w sensie że minimalnie powinna tyle ważyć a kilogram to bardzo dużo jak na takiego brzdąca... Amelka na sam pierwszy rzut oka wygląda jakby była wychudzona - choć wcale nie twierdzę ze ją głodzisz czy coś... Może jednak warto się temu przyjrzeć, zapytać lekarza co można z tym zrobić, wiem że robiłaś jakieś tam badania podstawowe ale może warto przypatrzeć się temu dokładniej? Są dzieci małe i szczupłe, nie twierdzę że nie... ale po coś są te takie normy ustalone zeby kontrolować jakieś nieprawidłowości...

Może być tak ze malutka po prostu tak ma, ale takie rzeczy są dziedziczne a ani ty ani Twój mąż nie jesteście bardzo szczupli.... więc to nie jest podłoże genetyczne.

Necia cieszę się że się wyjaśniło! :-D

Do góry