reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wystarane po raz pierwszy czyli rozwinięcie Starania po raz pierwszy

no jeśli uznać kanapkę z szynką o 21 to macie 5 posiłków bo tak jak pisała Fifka UU to raczej nie licz a kaszkę możesz dodać do mleka o 17

reklama
Witajcie kochane!

Jak już Neciuszka pisała - urodziłam :)
Dziękujemy za gratulacje :)

Fifka proszę o poprawienie na blogu, bo wpisałaś Kubusia jako majowe dziecię :)

I pozostałe info:
waga 3760 g
wzrost 57 cm
poród cc

buziaki dla Was!

hej hej...przybywam z dobrymi wiesciami!!

dzidzia ma ponad 6cm, wszystkie narzady wyksztalcone, przeziernosc 1,7, kosc nosowa obecna, przeplywy w macicy ok przeplywy w pepowinie ok...
prawdopodobnie chlopak, ale to takie przypuszczenia, wiec za bardzo sie nie nastawiam, choc nie powiem, ze sie nie ciesze!
laugh.gif

superancko!:-D

Eve Blog uaktualniony :) Jeszcze raz gratuluję młoda mamusi!!! :-D Napisz coś więcej! Jak tam poród i pobyt w szpitalu? Jak sobie radzicie? :-)

Milia
BARDZO SIĘ CIESZĘ!!! :-D Super wieści!! Kochana zaraz z górki już będzie! Jeszcze troszkę ponad tydzień - od 14 tygodnia - zaczyna się drugi trymestr! Czyli najpiękniejszy czas :-)

milia oj to roś kawaler rośnie, jeszcze troche i sie bedzie rozpychal ;)
atan ja bym wprowadziła troszkę owoców i warzyw bo nie wyczytałam ich w tym co napisałaś (ja np. daje małej jabluszko, banana, śliwkę albo jakieś owocki ze słoiczków między tymi 5 posiłkami tak samo robię z warzywami- brokułem lub kalafiorem lub marchewką - gotuje i leżą na talerzyku i mała sobie je podgryza jak ma ochotę) , Takie przekąski małej daję między posiłkami i nie liczę ich jako posiłku ;) a jesli chodzi o schematy żywieniowe to myślę że można sobie je w buty wcisnąć bo na przyklad u nas wogulę się nie sprawdzają ;) sama wiesz najlepiej ile mała potrzebuje i co chętnie je ;)
fifka clemastinum bierzemy prawie co miesiąc bo podaje go zawsze jak jest chora na rozrzedzenie wydzieliny ;)

Też twierdzę że te schematy to można sobie w d... wsadzić... Konrad nie ma 5 posiłków dziennie, nie podjada pomiędzy posiłkami a przybiera bardzo ładnie na wadzę - nie jest ani chudy ani specjalnie pulchny... Na roczek ważył 11 kg więc myślę że przyzwoicie...

On je na śniadanie trochę MM (około 100-150ml) i zaraz po tym kanapkę (z szynką/ rybką/ twarożkiem/ Dżemem... zależy co mam) lub jajecznice na maśle i mleku (przemycam w niej często paprykę, pomidora lub brokuły)

Drugie śniadanie to serek, owoc lub jakaś słodka bułeczka (drożdżówka bądź biszkopt)

Później jest obiad który je razem z nami. Czasem jest to zupka z mięskiem, ale głównie to 2 danie.

No i czaaasem na podwieczorek zje trochę biszkoptów bądź owoc.... ale ostatnio ciągle opuszcza ten posiłek.

No i na kolację 200-250ml kaszy manny na MM z sokiem owocowym )maliny, wiśnia lub czarny bez - bo takie robiliśmy) i śpi do rana bez pobudek na jedzenie.

reklama
Hejka ewika niema to jak skleroza moja owocki je i wazywa w wyciskanych takich tubkach bo te jej smakuja i nie uczulaja a mamy je z usafirmy gerber bo moja alergik na niektore iwoce i czekolade do dzis nie moge pic kakao :-(

Do góry