reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wystarane po raz pierwszy czyli rozwinięcie Starania po raz pierwszy

reklama
Bylismy u lekarza a ona jak zwykle co do wagi sie plula ze tylko7.95kg.. Ahh wedle osuchowo gardlo ladne wiec zwalila na zabki a ich brak .. Wiec czekamy temp niema od 7 rano

Hejka olcia a niejest goraco kazda ma swoje zdanie i si :-) co u nas dzueci rosna czas zasuwa dzus mam dobry dzien bo troszke sprzedalam :-) wiec jak dostane przelewy bede przeszczesliwa :-) a niunia ma caly dzien stan podgoraxzkowy od wczoraj i niewiem czy zabki czy 3 dniowka zobaczymy :-)

P.s 3 dniowkaamy to 3 dni temp i na 4 dzien chrostki czy juz w 3 dniu chrostki ?

Atanku ja nie pomogę bo to wszystko przede mną :p , No to super koniecznie pochwal się zdjęciami z roczku :) A co tam Ci do sprzedania jeszcze zostało ??:> Nie planujecie drugiego bobaska , że tak wszystko sprzedajesz ??

hej kobietki

olcia jak się miewacie z maluszkiem?

mila a wy jak się robaczki czujecie? depilować sobie to i owo mówisz będziesz ;)

natuś jak się kochani miewacie?

ewika biedactwo ale się nachorujecie

Atan sama gorączka nie świadczy o 3 dniówce zazwyczaj są i inne objawy - biegunka, wymioty. Lepiej pokazać malucha lekarzowi

Fifka superancko że Konradek lepiej się czuje już

Ja teraz jeszcze mniej czasu mam treningi nam zwiększono do 3 razy w tygodniu i zmieniono ich wygląd. Teraz ćwiczę na bieżni, rowerze i na siłowni. Jutro mam dietetyka indywidualne spotkanie gdzie dostanę podobno dietę dopasowaną do mnie na podstawie poprzednich dzienniczków. Dziś z Gosią do lekarza lecimy, coś dziwnego ma na dupalku a konkretnie na broszce. Najpierw wyszły krostki a teraz to się jakby zlało jak odparzenie z krostkami i nie mam pojęcia od czego to. Nie pomaga ani tormentiol ani linomag. Jutro mnie też czeka gin bo pieruńsko mnie boli przy seksie i okres jak nie okres miałam dwa dni na brązowo i o co kaman? :baffled:

W gestii roczku u nas będzie tort kupny maleńki ponieważ najprawdopodobniej nie będziemy wyprawiać roczku. Pewnie okaże się że będzie impreza jak pojedziemy z tydzień dwa później do moich rodziców.

Neciuszka trzymam kciuki za treningi i oczywiście za wygraną w programie:) :) a może jednak coś już kiełkuje ?:> Daj znać co lekarz na dupalka Gosi powiedział.

A my no jakoś powoli żyjemy :p Ostatnio Kacperek ma gorsze dni jakiś niespokojny jest, ale dajemy rade:p

Olcia...witaj!!! musze napisac wszem i wobec, ze ten twoj synus to sliczny jest...do utulenia!!!:tak:

cos dziewczyny mowily tu o skokach rozwojowych, wiec moze Kacperek wlasnie wchodzi w ten ciezki okres.

mila a wy jak się robaczki czujecie? depilować sobie to i owo mówisz będziesz ;)
juz wydepilowana...aaaaahhhh, mozna odetchnac!
a dobrze robaczku sie czujemy...wczoraj troche poszalalam, bo jezdzilam po wertepach w lesie z mezem samochodem. kupil sobie jakis jeep do off roadu i ja napalona oczywiscie nie chcialam slyszec, ze mnie nie przewiezie no i wieczorem odchorowalam...bolal mnie bardzo brzuch i kregoslup...musialam no spe wziasc. dzis jest dobrze, ale wiem, ze juz nie ma szalenstw.

3mam kciuki za kolejny etap...pamietaj, ze z kazdym etapem jestes blizej wygranej!

ucaluj Gosienke i daj znac co tam powiedzial lekarz. :*

mam pytanko - powiedzcie mi kochane czym smarowalyscie brzuszki, bo ja wlasnie smaruje caly czas oliwka z nivei...ale skora zamiast robic sie piekna i blyszczaca to jest sucha jeszcze bardziej. zastanawiam sie nad tym czy by nie kupic sobie jakies profesjonalnego kremu na rozstepy, mysle o musteli...no ale nie wiem jakie sa wasze opinie.
no i prosba, czy macie moze liste wyprawkowa? pamietam ze kiedys gdzies krazyla jakas lista i sobie przesylalyscie...mozecie mi tez przeslac,bo ja zupelnie nie wiem na co mam zwracac uwage a juz niedlugo czeka mnie szal zakupowy!!! suuuuuper!!!:-D

Ostatnia edycja:
Milii bo oliwka wysusza skórę :-D wiem ze to brzmi dziwnie ale to prawda. Oliwkę trzeba nakładać zaraz po kąpieli na wilgotną skórę dopiero wtedy spełnia ona swoją funkcję :tak: A co do kremów ja nic nie stosowałam - jedynie oliwką po kąpieli smarowałam jak sobie o tym przypomniałam i nie mam ani jednego rozstępu! A wiem że niektóre dziewczyny wydają kupe kasy na te kremy a i tak brzuch poharatany... to wszytko zależy bardziej od genów niż od pielęgnacji...

A i jeszcze taka uwaga! Trzeba uważać z tym smarowaniem ze względu na to ze wcierając krem można takim masażem skurcze wywołać... mi w szpitalu w ogóle zakazali dotykać brzucha... i właśnie wtedy położna mówiła mi o tym smarowaniu.... no i ty tam nie szalej z tymi jazdami kochana :*

Atan
no to zobaczymy co z tego sie wykluje.... Ale Amelka faktycznie malutko waży i jest taka chudziutka....

My już po wizycie. U Goni nic takiego ponoć to częste u dzieciaczków. Może to być od chusteczek (ostatnio inne niż zwykle mieliśmy bo nie było naszych), od pieluszki, od zmiany diety i w moczu coś było. Dostała maść robioną i mamy cierpliwie smarować bo to długo schodzi. Ulżyło mi :)

No to super ze z malgosia sie wyjasnilo
Fifka dziecko musi do roku potroic wage a 8940 to az tak zle niejest do roczku 8 kg bedzie napewno:-)wiec i tak dobrze bo zawsze 2 kg zamalo bylo :-)

reklama
To znaczy wiesz Atan... powinno potroić w sensie że minimalnie powinna tyle ważyć a kilogram to bardzo dużo jak na takiego brzdąca... Amelka na sam pierwszy rzut oka wygląda jakby była wychudzona - choć wcale nie twierdzę ze ją głodzisz czy coś... Może jednak warto się temu przyjrzeć, zapytać lekarza co można z tym zrobić, wiem że robiłaś jakieś tam badania podstawowe ale może warto przypatrzeć się temu dokładniej? Są dzieci małe i szczupłe, nie twierdzę że nie... ale po coś są te takie normy ustalone zeby kontrolować jakieś nieprawidłowości...

Może być tak ze malutka po prostu tak ma, ale takie rzeczy są dziedziczne a ani ty ani Twój mąż nie jesteście bardzo szczupli.... więc to nie jest podłoże genetyczne.

Necia cieszę się że się wyjaśniło! :-D

Do góry