reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wystarane po raz pierwszy czyli rozwinięcie Starania po raz pierwszy

reklama
Fifka w jej wieku w ksiazce zdrowia mniej od niej wazylam mialam non stop niedowage dopiero w wieku 7 lat zaczelm tyc i jesc dwa obiady michal tez byl szczuply gdy byl maly wiec moze ma to jakis zwiazek... Badania byly tarczyca tez badana lekarka w sumie poddala sie bo nie znalazla przyczyny a ze stara glupia jest nie lubie jej a i tak amelka duzo je jajecznice chlebek z szyneczka caly 190 g sloiczek lub zemna je obiad bo przechodzimy na obiady domowe kaszka 160 ml mleko mm 170 ml i ciasteczka misia lubisia calego petitberki itd

Neciuszka a jest jakaś nagroda w tym programie?
milia ja smarowałam oliwką j&j na zmianę z kremem z sephory bo mąż lubił mi nim brzuch smarować i ganiać się z Misią w brzuchu :-D ważne żeby skóra była jędrna a nie napięta :tak:
Atan więc może to jednak ząbek jakiś planuje wykiełkować na pierwsze urodziny ;-) i podpinam się pod pytanie olci - nie planujecie rodzeństwa dla Amelki że tak wszystko wyprzedajesz? a co do wagi to twoja córa gdzieś koło 3 centyla więc niby tak się zdarza ale ja bym robiła wszystko żeby więcej przybierała :sorry2: napisz szczegółowo jej dzienny jadłospis-godziny,ilość i co zjada

Dokladnie moze mi sie uda bo aktualnie niespi.. Zaczne od wieczora bo latwiej o 19 kaszka 160 ml wypija potem
o 20-21 mniejwiecej chlebek z szynka
o 23 cyc cyc w nocy do
10tej czasem 9 tej i wtedy robimy jajecznice lub owsianke i chlebek z szynka cyc jesli chce
o 13 obiad potem o
15 mis lubis lub ciasteczka o
17 170 ml mm o
19 kaszka ogolnie ona prawie non stop je ..

Dobranoc :-)

Ostatnia edycja:
aaaa widzicie...wlasnie tak myslalam, ze oliwka wysusza...a jeszcze nakladam nie tak jak Fifka, tylko normalnie na sucha skore...ehhh....czlowiek sie uczy cale zycie. kupie sobie dzis w wwie ten krem, zobaczymy czy cos mi da. podobno mustela jest bardzo wydajna, wiec mam nadzieje, ze duzo na to nie wydam w ciagu ciazy.

zonko...jestes nieoceniona!!!!! kocham cie! dziekuje za sliczna liste wyprawkowa, bardzo mi pomoglas!!
co do zakupu buteleczek odciebie, wstrzymam sie kochana, bo jednak jestem zdania, ze takie rzeczy to wole chyba kupic nowe. mamy odlozone sporo kasy jeszcze, miejmy nadzieje, ze starczy. poza tym mama i tesciowa rwa sie do zakupow, wiec dla nich zostawiamy rzeczy "ciezsze", wozki, mebelki itd.

a wy przez caly okres l4 dostawalyscie taka sama pensje z pracy? bo ja w sumie 1 miesiac na l4ciazowym i wlasnie wyplata przyszla i wyszlo tyle ile zarabialam...a myslalam, ze to jakies 80% tak jak to jest na zwolnieniu lekarskim...

aaa no i dzis genetyczne o 16.30...juz troche sr.am w gacie, bardzo prosimy o kciukasy za mnie i maluszka...zeby byl zdrowy! dam wam znac co i jak tylko dojade do domu...

Ostatnia edycja:
hej dziewczynki dawwno mnie nie było, co słychać
My jakoś zyjemy, dzień za dzniem leci, praca dom, praca, dom i tak w koło .
milia: na zwolnieniu w ciazy dostajesz 100% wynagrodzenia :-)
ka
ksia. natka: a ja na tych centylach to nie sprawdzam, i pediatra tez ani razu nie patrzyła, i w sumie nie wiem ,jakos sobie tym głowy nie zawracam mała moja waży 9 kg, tylko nie wiem jak długa teraz jest 76 cm moze ,musze sprawdzic w domu

co do oliwki to ja nie używam bo jak byłam w ciazy to mnie jej zapach tak mdlił że mam do dzisiaj obrzydzenie, ja zawsze smaruje sie nivea soft, a Adusię nivea takji balsam aksamitny dla dzieci i jestem zadowolona

neciuszka: gdzieś tu wyczytaalm ze ładnie z waga lecisz, gratulacje kochana, ja oczywiscie cały czas na diecie a waga w miejscu stoi, ale za to nic sie nie ruszam bo leń jestem :-D

Ostatnia edycja:
Hej hej!!

Atan no to skoro ty miałaś ten sam problem w dzieciństwie to może coś w tym jest :tak: Dlatego nie napisałam ze to na pewno coś złego itp. Mówię może mała faktycznie tak ma! A co jedzenia to nie licz cycy jako posiłek... W tym wieku dziecko potrzebuje czegoś treściwszego i myślę ze Amelka mleczko traktuje bardziej jako popijanie :tak:

Milia na zwolnieniu w ciaży dostajesz 100% wypłaty i później to samo na macierzyńskim! Choć teraz będziesz mieć dwie możliwości - albo przez rok płatny 80% albo pół roku 100% i kolejne pół 60% :tak:
No i trzymam kciuki za wizytę!!! :-D:-D Daj znać koniecznie!!

Lam co tam u was kochana??? :-D Dawno cię nie widziałam!

A co do butelek to ja bym radziła ci ich w ogóle nie kupować na razie - o ile zamierzasz karmić piersią! Ja dostałam aventa w szkole rodzenia - taką jedną gratisową. I karmiłam sama małego piersią... butelka nie użyta bo jak przeszliśmy na MM to miał już pół roku i tamta była po prostu za mała - i za mały smoczek. Tak więc poczekaj i najpierw zobacz jak będzie wam szło karmienie! Teraz rzeczy dla dziecka można kupić w ciągu paru minut :-D

fifka: a co u nas dobrze, mała rosnie jak szalona, aż zapomniałam że była malutkim bobsakiem :-) tak ten czas leci ze mnie to aż przeraża, bo uciekają chwile, ktróe mogę spędzać z moją niunią.
Ja dalej za biurkiem pracuje, moge sie pochwalić ze spełniłam jedno ze swoich marzeń i mam aparat ortodontyczny na górny łuk , jestem szczęśliwa i nieszczęśliwa zarazem, bo cieszę sie ze go w koncu mam, a z 2giej strony cierpę bo strasznie mnie zęby bolą i od piątku nic nie ugryzłam tylko jem papki, p wszystko to co moge połknąć bez gryzienia:tak:.
A tak to co zyjemy nadal we 4 , z młodym dalej sie uczymy, mya z męzusiem sie nadal kochamy ;-), dzisiusia na razie nie palnujemy, no chyba ze nam sie trafi tak sam z siebie to będziemy szczęśliwi.
A jak wy jak konradek, czasami zaglądam do albumu to fotki widzę, jak wasze starania coś juz bliżej niż dalej dzo dzodzusia ?

Zamarzył mi sie taki pokoik dla niuni
zdjecie_5112_bajeczna_dekoracja_scian_w_pokoju_niemowlaka_pokoj_dzieciecy_styl_eklektyczny_aranz.jpg

milia ciążowe l4 jest płatne 100% przez cały czas :tak: jak będziesz kupować krem to pamiętaj żeby był PRZECIW a nie NA rozstępy! co do butelek to my zaczęliśmy korzystać około 5 mca dopiero ale mieliśmy wcześniej bo nigdy nic nie wiadomo więc jakąś na wszelki wypadek warto mieć :tak: kciuki za genetyczne i czekam na wieści &&&
lamiav moja pediatra też nie patrzy na centyle a to ogólnie ma znaczenie że widzisz czy maluch idzie tak w miarę równo bo jakiś gwałtowny wzrost czy spadek może niepokoić i tylko tyle jak dla mnie no i tak jak u Atan widać że gdzieś tam jeszcze się mieści w skali bo na 100 dzieciaczków w tym wieku około 3 ważą podobnie jak jej :sorry: a pokoik - cudo!
Atan nie chcę ci nic radzić bo wiadomo że na siłę Amelki nie nakarmisz ale może jakby jej jeszcze gdzieś trochę kaszki przemycić :sorry: to ciasteczko to raczej taka przekąska niż posiłek więc może do tego jakiś jogurcik... no nie wiem ale ja bym kombinowała

reklama
Jogurcik zje ale tylko 50 ml wiecej nie udaje mi sie wcisnac w nia a kaszke to raz dziennie je i gdzue bym.miala ja jeszcze wscisnac ? O ktorej ? W wieku roczku 5 posilkow powinno byc a my i tak mamy wiecej ..dzis zdrowko oki noc przespana :-)zakupy i kosmetyczka zaliczona :-) w koncu brwi wyrownane :-)

Do góry