reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wystarane po raz pierwszy czyli rozwinięcie Starania po raz pierwszy

reklama
No to tak: na razie wrzucę Wam rzut na parter, poddasza robić nie będziemy, bo można je zaadaptować, bądź nie i my wybieramy tańszą opcję. Dlatego schody znikną i pojawi się osobne wejście z zewnątrz do kotłowni. Okno w spiżarce wstępnie też zniknie :) i taras gość co będzie nam adaptował projekt radzi zrobić prostokątny (łatwiej) zamiast półokrągłego. Zastanawiam się nad kominkiem, czy go robić, bo nie mam wielkiego parcia na to. Domek prosty i tani w budowie o co głównie mi chodziło. Dach dwuspadowy.
rzut00_t.jpg

Czekam na ewentualne podpowiedzi, porady ect :D

no ładnie rozłożone pomieszczenia, nic się nie marnuje, a faktycznie taras też bym zrobiła w prostokącie bądź kwadracie, łatwiej zrobić i bardziej ustawny na jakieś krzesełka, a z kominka bym nie rezygnowała, mi się właśnie marzy kominek. My też mamy wybrany projekt, ale póki co nie kupujemy bo nie wiadomo, czy uda nam się zrealizować plany. Jeżeli chodzi o dach to my też braliśmy pod uwagę wyłącznie dwuspadowy

fasolko Łucja chora?
Wróciłysmy od lekarza, usmarana na maksa,ale nic poza tym na szczęście, wapno ,witamina C i krople stykną
neciuszka no przykro mi, ona nikogo nie słucha już teraz... a co będzie dalej:szok:

no to czas na zdj, mam nadzieję, że już ost...

Miq <całuswpępolka> piękny jest

No to tak: na razie wrzucę Wam rzut na parter, poddasza robić nie będziemy, bo można je zaadaptować, bądź nie i my wybieramy tańszą opcję. Dlatego schody znikną i pojawi się osobne wejście z zewnątrz do kotłowni. Okno w spiżarce wstępnie też zniknie :) i taras gość co będzie nam adaptował projekt radzi zrobić prostokątny (łatwiej) zamiast półokrągłego. Zastanawiam się nad kominkiem, czy go robić, bo nie mam wielkiego parcia na to. Domek prosty i tani w budowie o co głównie mi chodziło. Dach dwuspadowy.
Zobacz załącznik 502360

Czekam na ewentualne podpowiedzi, porady ect :D
Ja też bym już chciała projekt kupować, ale ja narazie wkraczam w etap podziału działki, projekt pewnie najwcześniej za rok.

FIFKA u Dotki ok, bedzie u niej dziewczynka, chociaz kupowała biedna wszystko niebieskie bo intuicja jej podpowiadała , ze to bedzie Dominik i wykrakałam jej dziewuche :-D. A ja czekam na 3d,4d i wtedy jak mis ie potwierdzi, ze dziewczynka, to zaczynam szalec zakupowo i rozowo ;-), ja i Dotka zaczełysmy 6 miesiąc.

NECIUSZKA no ja mysle, ze na teraz, przeciez zima nadchodzi, a te czapki sa wełniane, wiec ciepłe;-)

SLEEPYHEAD robie ze zdjecia, pokazujesz zdjecie czegokolwiek, a ja probuje to odtworzyc, co nie zawsze wychodzi oczywiscie. U FIFKI wymyslałam sama, a reszta dziewczyn pokazała czapki ktore chcą i tylko zmieniłam kolor i zrobiłam takie same.

SUN7 gratuluje , to super uczucie te poczatki, potem szybko leci, tylko cięzko

Dobra spadam sie pakowac, bo czeka mnie przeprowadzka w piątek lub sobote, jeszcze nie wiem.

Ostatnia edycja:
Dagne śliczny projekt. Co do tarasu - chyba też zrobiłabym prostokątny. Co do kominka - ja bym zrobiła. Jednak to nie tylko ozdoba - naprawdę dobrze grzeje w zimie. U mojej mamy w domu jest od pewnego czasu, właśnie po to, aby oszczędzić na ogrzewaniu :tak:I spisuje się dobrze, a przy tym widok piękny!
Fasolka - teraz zaczął się sezon. Wszyscy albo kaszlą, albo smarkają. Dobrze, że u małej to nic groźnego.
Miq - właśnie zobaczyłam brzuszek. Słodki!! Rozumiem, że mała planuje przezimować w brzuszku? ;-)

A ja byłam dziś na badaniach. Wyniki po południu. Mam nadzieję, że będą w normie...
Jak ja nienawidzę pobierania krwi :sorry:

Amalfi, ja od kiedy dowiedziałam się o ciąży (31.08.) byłam już 5 razy na pobieraniu! :eek:
A ja panicznie się boję pobierania krwi :sorry: Takie małe zboczenie... ;-)

Ale teraz to już chyba rzadziej będzie. Tzn. raz w miesiącu na pewno (bo to już endokrynolog zapowiedział), ale mam nadzieję, że nie częściej.

AGA a czemu? Bo ja musze chodzic co miesiac , bo mamy konflikt. Zaczełam Ci robić żyrafke;-), zeby troche odpoczac od pakowania heheh. Bo szarą włoczke mam tylko cieniutką , wiec musze kupić, ale to jak bede na nowym mieszkaniu dopiero

reklama
Do góry