reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wystarane po raz pierwszy czyli rozwinięcie Starania po raz pierwszy

Hej!!!

Ewika śliczna ta twoja mała!! Najbardziej mnie urzekło to zdjęcie gdzie sobie "rysuję" :-D Ja swojego jakoś nie mogę do tego przekonać, woli się ganiać po domu :-)

Sil nie pomogę bo nie mam pojęcia... a Bloga polubiłam już dawno i poczytuję :-)

Milii masz rację... nie spotykaj się z tą durną kobietą... nawet chyba nie chciałabym wiedzieć co ona ci naopowiadała... :no: Będzie dobrze! Ja w ciebie wierzę :-)

Necia poczytuję cały czas Bloga :-D Wierzę w ciebie!!! Wytrwasz do końca i będziesz super laska! - Choć ja cię kocham taką jaką jesteś! ;-)

Kwiatuszku
czekam na fotki!! :-D Mi tam nie przeszkadza ze przeklinasz!

Atan oj.... długa droga przed wami - ww sumie nami :-D I tak jak Kasia piszę... poczekaj aż zacznie chodzić! To jest dopiero jazda jak ucieka ci z gołym tyłkiem i gonisz małego po chacie z pampersem w ręku :-) - Moja rada? Daj się małej wyszaleć przy każdej zmianie pieluchy! Niech polata z gołą pupką - dzieci to uwielbiają. :tak: Jak się znudzi wtedy ją po prostu ubierz ;-) Łatwiej pójdzie. U mnie się to sprawdza i mały się nauczył, ze jak jest bez pampersa to nie sika, bo mu jest jakoś "dziwnie" :-p

Albo przytrzymaj ją i powtarzaj "ubierzemy pieluszkę to wtedy pójdziemy się bawić" Mój mały już rozumie takie zdanie i nauczył się ze jak tak mowie to ze mną nie wygra i z reguły pozwala się ubrać - choć wymagało to konsekwencji - takie zdanie równa się koniec zabawy.

My nocnik już mamy - taki tradycyjny. Mały czasem się do niego załatwia ale jeszcze daleko do ostawienia pieluszek... - choć idzie nam ich dużo mniej. Słyszałam opinie lekarzy ze dziecko do półtora roczku nie potrafi trzymać potrzeb fizjologicznych. (a przynajmniej nie zbyt długo...) Chce to robi.... więc wcześniej to bardziej oswajanie ze sprzętem niż nauka... My zamierzmy zdjąć pampersa i uczyć małego tak już na poważnie latem, wtedy majtki na tyłek i będziemy sadzać :-D

Ostatnia edycja:
reklama
Dziekuje :-) za rady bo juz po prostu na stojaco jej zmieniam bo ta za chiny lerzec niechce obraca sie raczkuje inaczej ucieka po prostu a po miesiacu takim mam dosyc a do tego te zebiska sie przebic nie moga ..

Oj to jest po prostu taki czas... a uwierz mi że jak będzie bardziej mobilna to lżej nie będzie z tym przebieraniem... - chociaż jest zdecydowanie lżej dla mojego kręgosłupa bo już nie muszę go nosić tylko po prostu idę tam gdzie chce a on idzie za mną. Lżej jest też pod tym kątem że sam sobie bierze co chce, idzie tam gdzie chce (szafki wszystkie są powiązane a niebezpieczne rzeczy pozabierane z zasięgu rączek)

Mojemu też ząbki na górze się przebić nie mogą... denerwuję się jak nie wiem..

Na przewijaku zagaduję, daję zabawkę albo szczotkę i przebieram, Teraz jej podkładam poduchę i sobie półleży i jest super grzeczna. Na nocnik sadzam od nie pamiętam kiedy, zdarza się jej wołać, teraz rzadziej. Ale nie możesz założyć że nocnik to brak pieluch, bo moja woła, idą dwie pieluchy na dobę, ale jednak idą... Nie odważę się zostawić, bo aż tak dobrze nie woła. Tak że musisz znaleźć sposób na zajęcie na przewijaku

ja też na przewijaku zagaduję, zabawiam, daję co raz to inne zabawki lub nie-zabawki typu woreczek na pieluchę czy samą pieluchę i często pomaga więc jak najszybciej robię co trzeba ale czasem ma fazę że nic nie działa i mam dwa wyjście albo walka ale wtedy Kropka wyje a ja i tak nic nie mogę zrobić albo drugie pozwolić jej się wyszaleć, poleżeć na brzusiu i wtedy myk na plecki i jak najszybciej...

a! i dziś ukłuł mnie pierwszy ząbek! huraaaaaaaaaaaa :happy2:

Atan spokojnie doczekasz się, każdy maluszek ma swój czas na wszystko :tak:
a no Sil ewika ma rację, jeśli szczepisz między 12 a 23 mcem to masz dwie dawki z co najmniej 2-miesięcznym odstępem a dopiero przy szczepieniu po 2 rż jest jedna dawka :tak:

Dzięki dziewczynki, bo ja już z tymi pneumo zgłupiałam :) ale miło, że nie teraz czeka mnie wydatek :)

Kasia, gratuluję, teraz poleci z górki :) I oby bezboleśnie

AAAAAAAAAAA.... niech ten okres przyjdzie, bo pożeram wszystko co słodkie. Jeszcze się jako tako powstrzymuję, ale pół tabliczki czekolady na raz to nic dla mnie.... byle do poniedziałku... chyba...

reklama
Dzis jedziemy do mej pracy po recepte na cerazette a potem do babci wracamy kolo 6.02 :-) a niedlugo kumpela z podstawowki wpadnie po lezaczek bujaczek bo w lutym rodzi :-) juz sie doczekac niemoge :-) milego dnia

Do góry