reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wystarane po raz pierwszy czyli rozwinięcie Starania po raz pierwszy

reklama
Oj a ja się pożalę bo w domu od paru dni przeżywam armagedon... :-( Malutkiemu przebija się ten górny ząbek... taka mu aż kulka się zrobiła i boli go jak diabli... temperatury a szczęście nie ma - dzisiaj dostał czopka na noc zeby mu się lepiej spało... te zęby to jakaś masakra... malutki całymi dniami "mama mama mama" i nawet do łazienki bez iego nie wyjdę - tato jest be... szuka u mnie pomocy ale co ja mu mogę zrobić? Jedynie pomóc emocjonalnie to przetrwać... mam nadzieję ze ten ząbek szybko wylezie i będzie miał mały troszkę ulgi...

Kasiu gratuluję ząbka!!! :-D

Atan to życzę miłego spotkania i przebywania u babci :)

Sil a może nie przyjdzie? :-D
Nie wiem czemu ale ja jestem strasznie na "nie" nastawiona do szczepionek... nie wiem skąd mi się to wzięło...

Kwiatuszku miłej zabawy! ;-)

Fifka dzieki :-) a co do szxzepien to tez niewiem z tego co przeczytalam o pneumokokach to po 2 rz tez 2 dawki ale to na necie czytalam no ale niewiem czy sens na dodatkowe szczepic co onama pomoc bo tego nie kumam ani pneumo ani tej na m ...

a spotkalam dzus 2 kumpele :-) ale sie wygadalam :-) no w pracy szef sie smial z czapki mojej myszki :-) recepte odebralam :-) co do zabkow powiedzieli ze jesli ja i maz poznoo zabkowali to ona tez tylko kto to pamieta no i mowi ze nawet 15 lub 18 mc moze wyjsc nawet 1 zabek ze niemam sie na zapas martwic :-) a widac ze swedza ja juz bo robi takie ala zgrzytanie zebow bo dziaslo o dziaslo wiec raczej niedlugo cos sue moze wybije mowila :-)

Mam pytanie czy wasze dzueciaczki tez tak maja lub mialy bo mojej zaczął wtstawac pempek gdy stoi gdy siedzi i lerzy to jest w srodku no i brzuszek jej urusl taka kulka ale to dlatego ze tyje:-) niedlugi 8 kg bedzie jupi tylko niewiem xzy to normalne ze wystaje czy cos z tym robic czy to moze dlatego ze ona tyle skacze i miesbie brzucha sa inne ?

Atan, zależy jak to wygląda, ale jak się pojawia po wysiłku to może być przepukliną pępkową.

Fifka, co do szczepień, na obowiązkowe szczepię, na dodatkowe tylko na pneumo się zdecydujemy, na rota nie szczepiliśmy

Sil raczej to nie po wysilku tylko jak stoi wypycha brzuch i wtedy wystaje lekko pempuszek

Atan jedyne z czym mi się skojarzyło to to przepuklina pępkowa... Konrad to miał jako noworodek. Raczej pępek nie wyskakuję od utycia - raczej się bardziej chowa pod fałdkami tłuszczyku ;-)poza tym wybacz ale Amelka to tłuścioszków nie należy... Korad urodził się mniejszy od Amelki a waży już 11kg gdzie też tłuścioszkiem nie jest... U nas pediatra kazała zaklejać ten pępuszek plasterkiem (tak żeby się chował do środka) i po pewnym czasie się ładnie wchłonął i już jest taki jak powinien. Ale jakby się nie udało to usuwa się to zabiegowo. Oczywiście to nie musi być to samo...najlepiej jakbyś zapytała pediatrę o to.

U nas to wyglądało mniej więcej tak: (zdjęcie słabe... ale nie mogę znaleźć innego..)
Bez tytułu.jpg

Teraz już po tym zaklejaniu ładnie się chował :) Dla porówniania:
Bez tytułuj.jpg

Sil
spokojnie! Ty chyba jeszcze piersią karmisz nie? Mi po ciąży też @ przychodziły jak chciały... - tyle że ja ogólnie po poronieniu mam nie regulare cykle...

Ostatnia edycja:
No właśnie pępek powinien się chować... nie wystawać.

Fifka, ja piersią nie karmię już 4 miesiące, regularne są odkąd się pojawiły, a teraz nie wiem, kiedy mam dostać. Objawów owu nie miałam, nie zauważyłam, przy założeniu, że bolały mnie zawsze jajniki, miałam tonę śluzu, a tym razem nic. Ale teoretycznie nic nie mogło się wykluć, więc grzecznie czekam :)

reklama
Zdjecie zrobie potem ale wysle na fb bo na telefonie sie nieda no troche inaczej wystaje niz na zdjeciu tylko tak do gory kawalek nobi nie zawsze tylko jak tak stanie nie prosto tylko wypina brzuch do przodu by trzymac rownowage tak smiesznie stoi :-)

Do góry