reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wystarane po raz pierwszy czyli rozwinięcie Starania po raz pierwszy

Kasia, broń mnie Panie Boże, nie było do Ciebie, ale słyszałam takie argumenty właśnie. Od matek i od lekarzy nawet. Każdy wybiera, co lepsze dla dziecka, moje mm odrzuciło, a krowie uwielbia, pediatra nic na to nie mówi przeciw, więc daję i cieszę się, ze dziecko nie ma kolek. Kolki u rocznego malucha to jest koszmar.

Sleep, no nie miałby kto zostać, bo moja mama coraz słabsza, a Domi coraz sprytniejsza... więc wypisuję wychowawczy do końca. Dobrze, że na pisaniu wyciągam sporo, bo zupełnie byśmy musieli z budowy chyba zrezygnować...

Ostatnio edytowane przez moderatora:
reklama
Kasiu mój tak samo jak Sil Dominika po prostu odstawił sam mm... Nie chcę go pić... a krowie mleko - a raczej przetwory - wcina aż mu się uszy trzęsą. Nie ma alergii,nic mu nie dolega... je nabiał więc wiem ze dostarczam mu sporo wapnia które teraz jest bardzo potrzebne no i jest jak jest... Mówię jedynie tą kasze mannę przed snem wcina gotowaną na mm - choć na krowim mleku nawet bardziej mu smakuję i wtedy mogę dodać mniej słodkiego soku więc sama nie wiem co lepsze...

Sil dobrze ze choć z tego pisania jakoś ci idzie. Ja jakoś nie mam do tego drygu...

Ja na razie siedzę w domu do końca października bo do tego czasu mam płaty wychowawczy... a potem albo praca i odłożenie starań na dalszą przyszłość albo ciąża jak dobrze pójdzie. Utrzymać jakoś się utrzymujemy z wypłaty męża ale niestety już za szkołę nie będę miała za co zapłacić... (a ostatniego roku nie mogę zawalić przez kasę...) więc zobaczymy jak pójdzie..

hej laseczki melduje sie i ja ;)
co do mleka to ja probowałam małą przestawić na mm ale za chiny ludowe nie chce go pić, nawet kaszek na mm nie tyka, tak samo z mlekiem krowim w postaci kakao, grysiku zwykłego z soczkiem, owocami nawet jagurty są bee czyli rośnie mi typowo anty nabiałowe dzicko, więc chcąc nie chcąc musimy cycować się dalej ;/ naszczęście je tylko na wieczór i w nocy bo inaczej moje cycki by chyba tego nie wytrzymały ;)
a ja musze się pochwalić że od przyszlego miesiąca zaczynam staż 6 m-czny wieć wkońcu wyjdę troszkę z domu bo mnie już szlak przez te pogody trafia, na domiar złego ja zakatarzona, mała ma straszny kaszel i już 6 dzień przyjmuje Bactrim i nic nie poomaga ;/ chyba w poniedziałak pojedziemy na kontrol i nie obejdzie się bez antybiotyku ;/ ehh ja chcę wiosnę, lato i żeby te paskudne choroby sie skończyły!!
sleep spokojnie kochana ja też od przyszłego roku zaczynam starania (no chyba że coś mi do głowy wcześniej strzeli) ;D

Hej Dziewczyny :)
wracam i ja :-) co tam Kochane słychać? widzę, że ostatnio forum znowu odżyło :D więc jest co nadrabiać :tak: na co niestety ostatnio mam tak niewiele czasu :-( więc ładnie się uśmiechnę i poproszę jakieś zdjęcia szkrabków i opowiastki co u Was :-)

kwiatuszku fajnie Ci z tymi sankami, u nas taki mróz że wychylać nosa się nie chce. Ale tydzień temu mieliśmy kulik z ogniskiem ależ było fajnie, siniaki są do dziś :)
lili dawaj fotki Julci!!
fifka Buziaczki dla Konradka z okazji ROCZKU!! oj już maluszek nie jest niemowlaczkiem tylko dzieciaczkiem ;)

reklama
witajcie kobietki

Fifka ja się pytam gdzie relacja z roczku kawalera :D

Ewika super że taki staż zaczynasz nie dość że odmiana to kilka zł będzie :)

Lilly dawaj nam tu już foteczki swojej księżniczki :) ja dałam ostatnio do swojej galerii

u mnie jutro pierwsze eliminacje w programie, ważenia, mierzenia itp.:cool2:

Do góry