reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wystarane po raz pierwszy czyli rozwinięcie Starania po raz pierwszy

miq zaczęło się od luźnych kupek mówię zęby ale potem przyszła gorączka i wymioty. poszłyśmy do lekarza no i zleciła badania bo nie miała pewności że to 3 dniówka. gonia też miała 1 punkt i dogoniła nieco już :) a wszelkie badania są stresujące.

Fifka daliśmy ponownie mocz do badania. po 14tej mam dzwonić do lekarki jak wyszło.

reklama
Fifka nasza wystrzeliła nawet nie wiadomo kiedy,dzisiaj ubrałam jej pajaca 68.chyba zawyżony jakiś...

O qurcze neciuszka,dobrze,że lekarka zleciła te badania.Dzielne te nasze dzieciaczki.Jak sie na nie patrzy to wcale nie widać,że miały taki ciężki start...

Oj tak.... dzielne te wasze dzieciaczki :* iały dużo szczęścia ze trafiły na takich kochających rodziców!

Necia to trzymam kciuki za wyniki! Żeby było już lepiej.... U nas to była klasyczna 3dniówka - gorączka ponad 38 i zero innych objawów... a po 3 dniach wysypka która znikła po 24 godzinach.

Miq z tymi rozmówkami tak to jest.... mały na długość nosi niby 80cm... ale niektóre bluzeczki 68 nosił do dzisiaj. To samo spodnie... Niby body czy pajace 80 są idealne! A spodnie na przykład muszę podtoczyć... Dziwnie tak...

Aaa i przypomniałam sobie! Sil nie każde dziecko musi ją przejść tak samo jak różyczkę czy świnkę... Na tą 3 dniówkę dzieci chorują do 2 roku życia a później już się uodparniają same podobno... Mówi się ze to choroba niemowląt.

Ja właśnie robię selekcję ubranek i pakuję te za małe - w końcu skończyłam pakować paczki dla dziewczyn..... Boże daj mi więcej CZASU!! Muszę zrobić sobie listę jakich ubranek mi brakuję jeszcze i dokupić po wypłacie...

fifka u nas właśnie chrzestna kupiłam małej na mikołaja te klocki ;)
a co do szczeniaczka uczniaczka to małej na roczek kupiliśmy ale jakoś szału nie robi, często po nim depcze stojąc w kojcu a ten wyje bez przerwy niemiłosiernie. Parę razy jej go zabrałam bo mi uszy cierpły ale był ryk więc to chyba jej taka z nim zabawa ;)
necia kciuki za wyniki, oj zawsze się coś przypałęta
natkusia dobrze, że małemu się juz poprawiło ;) widac taki urok kawalera ;)

Ostatnia edycja:
Ewika mój uwielbia takie gadające i grające zabawki... stąd właśnie ten pomysł :-) Dałam mu się nim pobawić w sklepie to się rozpłakał jak mu go zabrałam :-D Więc chyba będzie udany prezent :tak: No Klocki są ekstra! Chyba dzisiaj skoczymy je kupić i schowamy póki jeszcze są dostępne.

fifka dla nas jeśli szykowałaś 74 to zostaw komuś innemu bo Gosia już wyrasta

ewika za długo chyba dobrze było ;)

eh jeszcze godzina do tej 14tej

Netka oby wszystko było ok .. czekam na wieści Kochana :*:* &&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&

Ewika może jeszcze dojdzie do uczniaczka i będzie się bawić :-)

Fifka mój też uwielbia grające, piszczące zabawki więc jestem pewna że pies uczniaczek będzie strzałem w dziesiątkę :tak: no i podobają mi się te klocki interaktywne, w ogóle dla mnie firma FP jest super! A jakie Ty klocki kupiłaś?

Miq sukienka super!

Ha mój ma jakieś 66cm już chodzi w 68 i za chwilę będzie miał 74 :-D rośnie Dziabączek!

Aaaa na mikołaja chcę mu też kupić taką miękką z materiału książeczkę.. polecacie coś?? :-)

Michał jest ostatnio szalony.. chcecie zobaczyć? WRZUTA - Pyyyyyszna mama!! :)
A takiego śmieszka mam na codzień: WRZUTA - Smieszek :*

W ogóle to złote dziecko.. przesypia nam już noce (chodzi spać o 19.30 mi budzi się ok 7), przez cały czas się śmieje.. Każdemu życzę takiego dziecka :tak:

reklama
Qurcze musze małej nowy śpiworek zimowy kupić,jak Wam sie podoba taki?

A w albumie nasze pierwsze zdj rodzinne,ja to nie wygladam...

Załączniki

• 2799590749.jpg
    2799590749.jpg
    40,2 KB · Wyświetleń: 33
Do góry