reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wystarane po raz pierwszy czyli rozwinięcie Starania po raz pierwszy

lili Niunia śpi dwa razy po godzince i w nocy 12 godz z jednym jedzeniem na śpiocha ;) a przygotowania do urodzin ida pełną parą ;) a u was?Powodzenia w usypianiu ja po 2 dniach skapitulowałam i mała usypia dlej przy cycu
miq
współczuje akcji z teściową. Ja na początku jadłam rosół i pierśc z kurczaka smażoną (panierkę zdejmowałam) z ziemniakami lub ryżem i pulpety i tak w kółko przez pierwszy miesiąc. Ubranko śliczne (ale nie ładniejsze niz kochana modeleczka), mamy taką samą opaske ;) Co do kwesti zajmowania się małą przez teściów to jestem takiego zdania jak fifka. Na początku normalnie roznosiły mnie złote rady teściowej i jej skakanie nad małą a teraz sama codziennie chodzę do niej żeby chociaż chwilę pobawiła się z małą a ja moge w tym czasie sobie wrócić do domku i spokojnie sprzątnąć albo chociaż odpocząć. To była jej propozycja i uważam, że miała babka racje ;)
eve współczuje kochana ale jeszzce troszkę wytrzymaj :-)
fifka super zazdroszcze takiego spotkania z przyjaciółką
sleep wariacie a może do mastercheff startuj ;)
necia współczuje takiej nieodpowiedzialnej teściowej

aaa ja zaraz zwiariuje. Miałam 3 kurteczki dla Lili na zime i czapeczkę i myślę sobie o zimę przechodzi, wczoraj spadł śnieg temp minusowa więc na spacer się szykujemy i co? Wszystkie 3 za małe!!!! i do tego czapka z uszu też schodzi! Normalnie ręce mi opadły bo muszę obkupić małą
realmad2.gif
I najgorzej mnie te rozmiary przerażają! Niby 80 a wielkie, nastepne 80 małe qrcze. Najwygodniej mi zakupy przez neta robić bo za bardzo nie mam jak z małą jechać do sklepu a wiadomo na all zawsze coś fajnego w super cenie i teraz już nie wiem co robić!

reklama
Ahh ci ludzie sa nienormalni wczoraj mowia ze za miesiac bedzie kolor czerwony a dzis dzwoni ze na koniec tyg a ja juz kupilam inny u kogos innego ahh dzis wysle wozek bo dostal pieniazki :-) bedzie fiolet tak mialo byc jak to mowie :-)

Necia no ja pierdykam... Wspolczuje...

Slepy sliczny a jaka czapa :-)
Eve dasz rade &&&&
Aga wspolczuje tych wymiotow...
Sun gratuluje chlopaczka :-) 7 cm :-)
Natkusia powodzenia z sklepem :-) dasz rade :-)
A mnie glowa znow boli ..

Miq wspolczuje tesciowej mialam podobnie teraz juz mnuej troche ale tak i tak co idzie do wc to wchodzi do pokoju...a co do jedzenia ja nadal wszystkiego nue moge jesc bo niunia jest alergikiem napewno na pomidory banany nadal ..brziskwinie z tego co zaopserwowane ... Zawsze po tym chrostki wychodza..

Lily mam to samo z małym... jak ja go nie uśpię to on po prostu nie będzie spać i tyle... jak był mały to padał sam a teraz? Zdarzyło się pare razy niedawno ze podczas zabawy położył się i sam usnął ale to są pojedyncze przypadki...
Co do zęba to współczuję... ja tak miałam w ciąży i nawet nic przeciwbólowego nie mogłam wziąć... pojechałam o 4 rano na pogotowie stomatologiczne bo wyłam z bólu :dry:

Sleepy ja normalnie umarłam jak przeczytałam o tych gotowanych jajkach! Haha jesteś zaje&ista! :-D Ja na szydełku umiem robić, ale kurcze jakoś nie mam weny i czasu na to.... :dry:
Hahaha dawaj dawaj! Musi być parka! Starania zawsze można zacząć :-p

Żoneczko
przekazuję ci duuużo energii i czekam na linka! :*****************************

Ewika oj tak... te rozmiary to istna zmora... Konrad nosi niby już wszytko w rozmiarze 80.... ale niektóre są jeszcze za duże a niektóre 74 jeszcze ujdą od biedy.... nosi też bluzeczki 86 i też są dobre :confused: I weź zrozum...
Bo z tymi teściami tak to jest! :-D

Atan to jak przyjdzie koniecznie się wózeczkiem pochwal!

Ja z tymi wózkami to zgłupiałam.... wróciłam do Tako i na śniegu bardzo fajnie mi się nim jeździ i zastanawiam się czy w ogóle jej sens coś innego kupować i wydawać kasę... Tak sobie myślę że jeśli już chce kupić wózek to przydałby się taki z dodatkową gondolą bo co? Będzie drugie dziecko i 4 wózek kupie? Na razie ostudziłam swój zapał i jeszcze poczekam...

Za to podjęłam decyzję że kupuję pchacz. Bo mały od wczoraj ślicznie chodzi trzymając się chodzika (ale nie w środku tylko trzymając za barierkę) i kilka razy się puścił i parę kroków szedł sam! :-) Coś tak czuję że z pomocą pchacza szybko zacznie chodzić bo już mu niewiele brakuje!

fifka pchacz fajna rzecz ale my po pol godzinnej zabawie musielismy schowac bo Lili zamiast go pchac to chodziła z nim w górze a to stalo się bardzo niebezpieczne :) Może u was się sprawdzi :) Powodzenia w nauce chodzenia a tymczasem ciesz się z kazdego dnia gdy mały siedzi w miejscu:-D

Jesteśxie niezastąpione,dzięki za wsparcie odn teściowe
Sleep bierz sie za córkę...:-)
Kobiety uwaga....zostawiłam małą teściowej na 1godz i 7 min cięęężko mi było,mała ponoć płakała-teściu się przyznał,ale udało mi się małą zapisać do lekarza,no i ustalić termin pierwszyxh szxzepień ufff

Miq bo ona jest jeszcze malusia i potrzebuję cię bardzo :* Czytałam ze do 6 miesiąca życia dzieci potrzebują tylko mamy (no i taty oczywiście) jedzenia spania i zeby miały sucho. Dopiero później rozwija się u nich ta sfera chęci poznawania świata i tego co nowe! A wtedy i jej i tobie będzie łatwiej!

Ewika
ja chce kupić coś ala taki balkonik jak starsi ludzie czasem prowadzą. On jest raczej niewywrotny nawet jak dziecko "zawiśnie" na rączce. No ale zobaczymy... szukam czegoś taniego i używanego...
Co do cieszenia się z siedzenie to nie do końca tak... mały ma ogromną potrzebę poruszania się lata czasem po całym domu w chodziku... wszytko zwala psuje wyciąga... no ale nie ma tego problemu z rozbijaniem głowy... No ale musi się nauczyć... a skoro wykazuję takie chęci i predyspozycję to chce mu to ułatwić bo chodzik tylko upośledza tą całą naukę (rzadko w nim jest a już zauważyłam ze chodzi na palcach choć wcześniej chodził ładnie na całej nóżce...)

oj dziewczynki wy moje już się trochę stęskniłam za wami. bo w końcu komu mogę się przyznać, że po nieudanej próbie sklejenia 2 farszynek zrobiłam w końcu na obiad kluski śląskie z pulpetami? No komu?

fifka: ten twój urwis jest niesamowity! Mój nie siedzi sam a twój m miesiące starszy już smiga samodzielnie:) nie wyobrazam sobie tego po prostu:)

AAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Bo ja zapomniałam a miałam wam pisać że.... mój syn zaczyna mówić mama!!! (nie interesuje mnie wasze zdanie że nieświadomie, że tylko głoska, nie ważne że po mama następuje grrrr albo plucie na odległość. Już ja swoje wiem i koniec;)) a tak na poważnie to mama świadome czy nie cieszy i koniec;P

necia, ja nie wiem czego osoba rży ze mnie ale i tak :*

ewika: ty nie bądź taka mądra bo się tam do ciebie wybiorę i będę ci gotować przez tydzień to ci mina zrzędnie;P te kluski to była jednorazowa wpadka a zdążają mi się takie baaardzo rzadko ;P ostatnio to nawet zrobiłam sama nowe danie! Sama spontanicznie wymyśliłam w sensie! Suuuuuuper!! wzięłam na patelnie wszystko co miałam w lodówce(warzywa znaczy się). czegoś mi brakowało więc dodałam ogórka konserwowego, potem sosem pomidorowym zalałam i zajadając się ze smakiem stwierdziłam, że pasowałaby do tego kiełbasa. Kurde, uwierzysz że ktoś to już wymyślił i nazwał leczo?! SERIO!

nat: biznes idzie tak świetnie że zaczęłam robić bombki z nudów. Ale to nic, latami jakoś to było więc i teraz musi się rozkręcić, prawda? PRAWDA?! ;( gratuluję tobie założenia sklepu! czytałam! Tak wg to mam pomysł na współpracę;) Jakbyś chciała sprzedawać ręcznie robione litery do pokoi dziecięcych bądź inne ozdoby hand made to znasz mój adres;)

Ostatnia edycja:
Sleepy z czwgo te bombki i po ile sprzedajesz ? Bo myslalabym zeby zamowic na gwiazdke z8 babek w porywach do 10 sztuk tylko zalezy za ile :-)

reklama
bryy
hola hola pierwsza byłam z zamówieniem :p sleep ty uważaj bo się narazisz :-p
moje dziecko nie składa żadnych takich sylab typu mamamamama i tatatatta ale cóż może jeszcze nie jej pora za to zdjadła dziś na śniadanie chlebek z dżemem :cool2:

Do góry