reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wystarane po raz pierwszy czyli rozwinięcie Starania po raz pierwszy

witam co do wozkow to mam 3 ;-) quinny buzz 3 tylko gondole uzywalam potem mam spacerowke idealna na wyrtepy wazy z 8 kg ale niemiesci sie do bagaznika a kola nie sa odczepiane baby confort trophy polecam fajny jest super sie jezdzi i ma amortyzatory i super daszek chronioncy od slonca ;-) uwielbiam go mamy tez spacerowke lekka od 2 dni ja uzywam i mnie szlak bierze...niemielismy pasow przerobila tesciowa uniwersalne pasy na takie by byly do wozka oki ;-) spacerowka energy jane fajna ale do takie potrzeba miec parasolke od slonca bo moja nienawidzi slonca nawet na sekunde...a trzesie w neiej niemilosiernie..kazdy kamyczek czuje na raczkach..co trzymam

Ostatnia edycja:
reklama
A ja mam narazie baby confort trophy trzyczęściowy, ale jak tylko Łu zacznie siedzieć to przesiadamy się w spacerówkę, którą też dostaniemy w spadku. Jak się sprawdzi to zostanie, a jak nie to kupie nową :-).
Moja Łu narazie nawet nie próbuje siadać,tylko głowę i plecy unosi jak ją na ugiętych kolanach trzymam,. Siedzenie jej się podoba,ale sama z siebie niestety ani ani.
sleepy w jakim dniu urodził się Twój pierworodny bo mi się liczyć nie chce?

Ostatnia edycja:
fasolka zdrowka zycze zazdroszcze ci ze od poczatku mialas baby confort trophy uwielbiam ta spacerowke ;-) ten daszek jest super niunia lubi w niej jezdzic ;-)

Fasolka ważne że elegancką kurą ;-)

Necia co się dzieje z małżowiną? :*

Miq no właśnie.. Gdzie Ty jesteś? Bosz.. ja zawału dostanę :sorry2:

Tak tak.. wyszła jedna bijąca po oczach gruba krecha :-) czy ja na prawdę pomyślałam że mogę być w ciąży? :-D ah te hormony..

Miłego dnia dziewuszki :* u nas pogoda z dupy..

Już jestem kobietki
póki co jeszcze w całości aleeee to była pierwsza ciężka noc, równo o godz 0.00 obudził mnie potworny ból brzucha z lekkimi skurczami, co chwilkę przysypiałam i za chwilę znowu budził mnie ten ból, i tak do rana, teraz też mnie boli ale skurczów brak, mała co jakiś czas kopnie, mam takie uczucie jakby mi się tam układała czy co, ogólnie to czuje się "wystraszona" w końcu do moje pierwsze skurcze były:zawstydzona/y: Póki co jestem sama w domu, mąż pojechał pomoc koledze, ale jak coś jest ok 20 km od domu, więc jakby się coś rozkręciło to dojedzie;)

Dziewczyny, pomóżcie co kupić chrześniakowi na roczek? zabawek mu nie brakuje... rowerek dostał od jednych dziadków, a moi rodzice chcą mu kupić traktor na pedała, a ja hmmm nie mam pomysłu

Ostatnia edycja:
miq: o widze ze jeszcze sie nie wypakowałaś :-), ja nawet nie wiem jak to jest ze skurczami przed bo ja ich nie miałam ,tzn. miałam takie malutkie, dopiero po oxytocynie w szpitalu zaczęły sie prawdziwe skurcze .Twoja niunia urodzi sie w dzien terminu i bedziesz jak ja w 5 % kobiet które rodzą w terminie ;-)

natkusia: ale miałas stresa, ale dobrze ze test zrobiłaś i jestes spokojna ,nie martw sie o nas my nic nie zmajstrujemy pod nieobecność młodego bom ja nie gotowa na kolejne dziecko :-D

fasolka: no i przypomniałas mi ze paznokcie też musze sobie zrobić bo zmyłam tydzien temu i do tej pory nie mam czasu pomalować ,a ty jak samopoczucie po krótkiej wyprowadzce ?
slyp: ja ci powiem nie sprzedawaj wózka 3w1 bo fakt ze to noszenie składaniae, przekłądanie jest do dupy - mam to samo, ale radze ci przezimuj, gadalam ze znajomą i tez narzekałam na to noszenie w tą i spowrotem wszystkich części wózka ale mi odrdziła. Taeraz zima, wiec z taką lekka spacerówka bedzie ci żle, Filip jeszcze malutki wiec będzie mu cieplej i wygodniej, w przyszłym roku jak zrobi sie wiosna to wtedy pomysl o sprzedaży, dobrze ci radzę :-)

fifika: wspołczuję ,skoro tój wózek taki cięzki ,ja sie ciesze ze mam skrętne koła, raz zablokowalam na prosto to jechało sie tragicznie, wózek zrobił sie sztywny i czułam sie jakbym nie potrafiła wózka poprowadzić, te skrętne koła sa super, jedyna wada to to ze rączka sie nie przekłada tylko muszę całą gondole ściągać i zakładać w drugą stronę

neciuszka:
zjadłąm i wypiłam wirtualie co podałas i jestem syta :-D

miq z dziewczynkami jest latwiej niz z chlopcami ja mojej chrzesnicy kolczyki zlote kupilam bo wiedzialam ze chca jej uszy przebic a drugiej rowerek do pchania a z chlopcem to gorzej sa takie motocykle na akumulator nie drogie
a u mnie 1dc

Hmm nie mam pomysłu,ale jak ma już rowerek i dostanie traktorek to nie ma sensu kupować czegoś podobnego,zwlaszcza,że mały nie chodzi a i tak całą zimę będzie musiało to gdzieś stać

reklama
Miq ja też mam chrześniaka, ale nie pamiętam co mu na 1 urodzinki kupiłam. To było już 11 lat temu :-p :-D
Ja bym chyba jakąś fajną zabawkę kupiła. Ewentualnie podpytała rodziców co im by się przydało dla malucha (tfuuuu... co ja mówię? Roczek to przecież poważny wiek :-)).

P.S. Jak twoje skurcze? ;-)

Do góry