reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wystarane po raz pierwszy czyli rozwinięcie Starania po raz pierwszy

Dzień dobry :)

lamia w jednym garnuszku ugotowałam marchewkę, ziemniaka, korzeń pietruszki i selera dodałam też natkę pietruszki. W drugim kawałek piersi z kurczaka. potem zmiksowałam to razem dodając dla rozrzedzenia wywar z warzyw. dzisiaj przy śniadaniu skubałam jej okruszki chleba bo myślałam że wyjdzie z siebie ;) a przy okazji to jako wprowadzenie glutenu jest. Lamia z małżowiną się poprawi zobaczysz :* jak dzisiaj Adusia się miewa?

kasia natka to fajnie że lepiej z tym karmieniem u was :-)

natkusia gratulacje może brzuszek już się przyzwyczaił :) byłam wczoraj w sosnowcu :) rzeczywiście nie jest daleko do ciebie :-)

kwiatuszku odpocznij coś :*
my jesteśmy od piątku u babci do końca września :-D Małgo już ciuszki dostała hehe jak zawsze a jutro robię atak na textila za tym co mi potrzebne :-) bo dostała również pieniążka

reklama
neciuszka: aha, to ja jej po niedzieli ugotuje zupkę ale na razie bez mięska, bo cos tam pisalo ze po 5 miesiącu mięso wprowadzać, a to z oswajaniem glutenu to dzieci na mm jakoś w 2 fazach uczą sie jesć musze pediatrę zapytac o co kaman.
Miłego pobytu u mamy ci zycze, i oczywiscie duzo zdrówka dla niej. bawcie sie dobrze

natkusia; jak tam dzisiaj sie czujesz ?

a marudzenia ciag dalszy:baffled: tylko raczki , jakos nie widze zeby dziasełka miała zaczerwienione, nie wiem w oghole mi to na zeby nie wyglada,
zaplamowałam na dzisiaj robic szarlotke z czekolada i podawac na goraco z lodami, i musze meza z mała gdzies wysłaC

a SŁUCHAJCIE JAKIEGO miałam schiza w nocy:
spię a jednocześnie czuję ze cos jest nie tak, że ktoś jest w pokoju, budzę sie, patrzę a tu seba stoi jakieś w odległości o jakies 4 kroki od łózka w naszej sypiali, myslałam ze padne trupem. |Ja do niego mówę : Seba coś sie stało, a on nic, ,szarpię mężem, on wstaje podchodzi do niego a Seba lunatykuje, nie wiem ale dla mnie to byo jak z horroru, zaraz malą z łóżeczka wyciągnelam i spała z nami , tzn. ja ze 2 godziny sie tłukąłam, i nie moglam juz zasnąć

Ostatnia edycja:
lam no my już dostaliśmy zielone światło na mięsko, a pediatra nie kazała glutenu na żadne fazy dać kilka dni po trochu jak nie będzie reakcji złej to normalnie podawać

Fasolka odpoczywaj :)

Hej kobietki
Ja już chcę urodzić:-( w nicy tak mnie cała miednica bolała,że do wc nie mogłam dojść ah
Niedziela...dzień wolny... wczoraj myłam podłógę na kolanach... a teściu dzisiaj wierci i montuje naczynie wyrównawcze... od jutra ma zamiar zacząć palić w centralnym...nosz qur€££€€¥€£€€§§$¿ nie mam siły na nich

Ja też lunatykowałam :-D jest dużo historii w tym związanych :-) do dzisiaj mam akcję mówienia przez sen haha

Lam dziękuję czuję się już lepiej :-) gorączka już mi spadła pierś już lajtowo boli, myślę że pare dni i będzie po wszystkim. Jedynie po bromergonie strasznie boli mnie podbrzusze buuu a muszę go brać 14 dni..

Hej dziewczyny!

Dziękuję za smsy :* No i za to ze zauważyłyście mój brak :-D

Nie było mnie - i pewnie na razie nie będzie - bo mały ma skok rozwojowy połączony z zębami... to co się dzieje w domu to kosmos... mały śpi dwa razy po pół godziny, więc mam godzinę na zajęcie się domem, czy zjedzenie normalnie... a tak ciągle zabawa, noszenie itp. Mały niby nie płaczę jakoś tragicznie... znaczy nie... płacze ale jak się go zabawia i odwraca uwagę to jest lepiej, choć ja jestem tym wykończona i nie mam czasu na forum... Czytam was w miare regularnie ale z reguły z małym na rękach więc nie mam jak pisać...

Przepraszam ze nie do wszytkich się odnoszę, ale nie było mnie chyba z 3-4 dni i nie pamiętam wszytkich postów :-(

Miq
uszy do góry! Mało zostało! Ja wiem ze masz dość... Dobrze pamiętam te ostatnie chwile przed porodem...

Natkusia
współczuję tego zapalenia piersi... u mnie się obeszło bez ale pod koniec laktacji też miałąm przeboje z twardymi i bolącymi piersiami :zawstydzona/y:Ciesze się ze już jest lepiej!
Buziaki moja kochana żoneczko :*

Lam o matko... ty to masz przeboje... współczuję ci.. :sorry: i tego małego lunatyka też bym się przestraszyła :-D Kiedyś mój brat przez sen przyszedł do mnie, usiadł na łóżku i zaczął nakładać buty na obcasie mojej mamy... :laugh2: Bo on "Idzie" jak to powiedział :-p Odprowadziłam go do łózka i na drugi dzień nic nie pamiętał... miał chyba z 12 lat wtedy. Też się wystraszyłam jak nie wiem...
Co do szczepienia mały wieczorem źle się czuł ale jak dostał czopka przeciwbólowego to spał całą noc, wiec nie było źle!

Kasia
ja mleko zlewałam z dwóch dni razem o ile stało w lodówce i mroziłam :tak: Na przykład ściągałam z rana a na następny dzień po południu mroziłam to co uzbierałam do tej pory.

Fasolka
miłego odpoczynku!

Eveke i Miq
śliczne brzuszki! :* Miq strasznie mi się podobają twoje pomysły na fotki! :-)

To tyle... jeszcze raz przepraszam jak kogoś pominęłam... :zawstydzona/y:

W galerii w suwaczku są zdjęcia mojego małego :-)

reklama
hej dziewczynki, ja dostałam @ i strasznie się czuje, boli kręgosłup, brzuch i promienieje mi na uda, wiec marzenia o bezbolesnym okresie po porodzie przeminęły z wiatem:-( juz wiem ze czeka mnie męczarnia przez całe życie jak moja mamę która się tyle umęczyła

fifka: współczuje ci jejku jakie te nasze dzieci biedne, jak nie skok, to zęby, to szczepienie lub kolki, trzymaj sie kochana, i zycze zeby szybko Konradek wrócił do normy i kicał z radości

natkusia: no to dobrze ze juz lepiej, a na co ten berga coś tam

a widze ze lunatykowanie jest powszechne :-) no ja niby juz u męza mialam parę akcji, ale i tak zawsze mnie to przeraża :tak: musze sie przyzwyczaić bo z dwoma lunatykami to ja zeswiruje :-D.

Ada odkąd nauczyła się przewracać to non stop sie kręcie, również w nocy, i nie moge jaj do snu ułożyć na plecach bo hop i sie przekręca
a gdzie to teraz slypp sie podziewa, no i moja zona bo juz długo jej nie ma ?

Do góry