reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wystarane po raz pierwszy czyli rozwinięcie Starania po raz pierwszy

Fasola no co ty...mam nadzieję, że mój post Cię nie uraził...
Lamiav no cóż zwolnienie fikcyjne...udało się znaleźć jakiegoś znajomego, znajomego, znajomego pediatrę...ale podobno uzyskanie zwolnienia, nawet bez znajomości jest możliwe, zawsze warto spytać, za to nikt nikomu nic nie zrobią...można zawsze powiedzieć, ze dziecko źle znosi rozłąkę, troszkę pościemniać, lekarz też człowiek może chociaż na tydzień czy dwa wypisze...płatne jest 80% (jak zwykłe l4) ale to płaci tylko i wyłącznie ZUS (firma w której pracujesz nie ponosi kosztów) w roku masz razem z mężem 60 dni takiego zasiłku.
Dagne widziałam tę promocję w Gdańśku, ale u nas bywają lepsze....w super-Pharm ostatnio kupilismy 62, albo 64 sztuki (już nie pamiętam) za 36zł, ale fakt tak czy inaczej te w realu nie najgorszą mają cenę:)

reklama
Dzień dobry :)

Fasolka kochana nie znikaj chyba że czujesz że ci to potrzebne ale wiesz że zawsze możesz nam napisać wyżalić się :* twoja Łucja jest drobniejsza ale za to dłuższa a moja to pączuszek po mamusi ;)

miq jak się misiaczki czujecie? :-)

lamia pajace niestety za małe będa ale inne ciuszki bardzo się przydadzą :-) bardzo dziękujemy, wierz mi nie chciałabyś być bezrobotna coś o tym wiem

dagne widziałam tą promocję ale my używamy huggisów ostatnio kupiłam 180 szt za 75 zł :-)

Fifcia gdzie wy się podziewacie?

magdalena jak tam powrót do pracy? :-)

paluszku no to masz jeszcze chwilę żeby posiedzieć z malutką w domku

nas dzisiaj czeka intensywny dzień bo skoczyć tę pracę muszę, po 16 wyjeżdżamy do mojej mamy, jutro sosnowiec wita nas, małż niby ma wolne ale dlatego że jakieś odwodnienie robią. Ale coś się zmieniło teściowa jakaś taka miła i w ogóle. Wczoraj mieli okazję słyszeć jak moje maleństwo ostatnimi czasy płacze bardzo i chyba dotarło co nieco, tym bardziej po przekazaniu im co pediatra na ten temat powiedziała. Mam nadzieję że będzie lepiej jak wrócimy tutaj.

poszło :) poproszę małża to ci wypełni wieczorkiem może :-)

kasia jak tam wam idzie z ściąganiem mleczka i jedzeniem?

ja mam stresika gotuję sama zupkę jarzynową Gosi bo te ze słoiczka jej nie smakują może domowa będzie lepsza

ja też mam jeszcze prośbę o wypełnienie czegoś i odesłanie na anetagorzelak@gmail.com bo dodatkowo na podstawie tego muszę pewnych obliczeń dokonać http://www.sendspace.pl/file/4ddd724354b6856956c3ab1

Ostatnia edycja:
Witam
dziewczyny zadanie wykonane:)
neciuszka no z każdym dniem, a raczej nocą coraz gorzej, dzisiaj już ze łzami w oczach się przekręcałam, a teraz dopadł mnie ból podbrzusza, taki jak na @ i nie odpuszcza a mała dodatkowo bryka i nie polepsza sprawy

Cześć dziewuszki :*

Netka ankieta wysłana :-) oby teściówka coś zrozumiała i się zmieniła :tak: miłego urlopiku u mamy, wypocznij Kochana i nabierz sił :* kurcze Sosnowiec jest oddalony ode mnie 24km hmm długo będziesz u mamy?

Dagne Twojej ankiety nie umiem otworzyć :-(

Miq Ty zaraz rodzisz! :szok:

Lam jak tam się z Młodym mieszka? Mam nadzieję, że już Ci przeszło nastawienie do niego :*

Żoneczko gdzie Ty jesteś?

Fasola odpocznij od małożowiny bo Ty się wykończysz.. <tuli>

Nie wiem komu co jeszcze :zawstydzona/y:

a mój Mały dzisiaj nad ranem dał popis i od 4 nie śpimy :szok: a zawsze pobudka była o 7.30 oj oj .. mam nadzieję że mu się nie poprzestawia hihi
No i dzisiaj podjęłam decyzję o całkowitym zakończeniu karmienia. Mały nawet przy butli z moim mlekiem dawał popis i płakał, nie chciał pić :confused2: lekarz stwierdził że mu może po prostu moje mleko nie smakować po mieszance :szok: ale stwierdziłam że spróbuje jeszcze. Natomiast laktator znowu źle działał na moje brodawki i dzisiaj zrobiły mi się znowu 2 wielkie rany :-( nie mam pojęcia czemu. W każdym bądź razie moje dziecko jest szczęśliwe na mleku mm i stwierdziłam że nie będę męczyć siebie i Małego. I jestem z tego dumna :-) i absolutnie nie czuję się gorszą mamą! :-D

Używa któraś z Was Bebilon? Ja używam HIPPa który miał pomóc na kupki ale nie pomógł i chcę się przerzucić na Bebilon. Wierzycie że moje Dziecię nie robi kupy :szok: po tyg daje mu czopek i pomagam mu i robi taką bombe że masakra!

A wczoraj byliśmy na usg bioderek i jest wszystko dobrze. Aaaa i Mały waży całe 4600g i mierzy 57cm, Skubaniec rośnie jak na drożdżach

Buziole :*

reklama
Natka aaaa nie mama to we Włoszczowie mieszka, jutro do Sosnowca jedziemy zawieźć mojemu bratu klamotki bo będzie tam studiował i mieszkał :-)

nooo super chłopak rośnie jak nie wiem :-)
mam nadzieję że jej się coś poprawi od dwóch dni jest nieco lepiej, ale miała dziwną minę przed chwilą zapytała kiedy wrócimy to powiedziałam że za 3 tygodnie chyba się nie spodziewała że na tyle ;) może i to da jej też do myślenia. Kochana a jeśli chodzi o karmienie to trudno ważne żeby Michaś był zadowolony :*

my całe w zupce chyba możemy jednak zaliczyć karmienie zupką ugotowaną przeze mnie do udanych nawet sporo zjadła zobczymy teraz na ile jej to starczy

ja używam nana jeśli o mleczko chodzi

Do góry