reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wystarane po raz pierwszy czyli rozwinięcie Starania po raz pierwszy

reklama
Laski sorki ze tu pisze ale pamietacie niedawno ael zbierała na paczuszki (niedokończone ) dla naszych mamusiek NALII i NATKUSI moze dokończyc to ???Wiec jesli ktoś nie wpłacił albo ktoś sie chce dołączyc to wpłaćcie jej te kase.Mamuśki napewno sie uciesza no i w koncu to był nasz zwyczaj szkoda żeby teraz zanikł. Albo cos zaproponujcie?

nat: piekarnik przyjeżdża 12.09, a ty?:cool2:

kwiat: mi się wydaje, że już dużo w wątku się posypało, ale to był/jest b. miły gest i jestem za kontynuacją. tylko sprawa problematyczna- komu? bo oczywiście pyscek, ty, sun itd to wiadomo.. ale na staraczkach pojawiają się nowe nieznane z którymi pisać nie będziemy i co teraz? Nie żebym szukała dziury w całym, tylko jakby ktoś coś zaproponował.. ja jestem za! na dziołchy ja już chyba wpłaciłam obie? nieogarnięta ja, ale chyba poszło...

Necia Małgonia cudna, a zakupki też super zwłaszcza rajstopki i te porcięta? To z Lidla?
Też planuje wyjąć spacerówkę, bo w gondoli Łucja poci się strasznie w takie ciepłe dni.

miq ja mam kocyków chyba z 5 i powiem Ci, ze używam każdego, u mnie jest tak, że Łucja jest przykrywana najpierw kocykiem, a na to kołderka i nawet w upały tak ją okrywam, tylko daje cieńszy kocyk (okrywanie Łucji to jest wyczyn prawie jak misja na marsa;-))

Kwiatuszek
z tym bankiem spermy niby tak, ale z drugiej strony jak "problem" jest po stronie faceta, to jest to dobre rozwiązanie.

Neciuszka no z tym ciastem to już mogłaś sobie darować, teraz nie mam jak śliny z klawiatury po wybierać :-D
Kwiatuszek z tymi wpłatami, ja na te co deklarowałam to już wpłaciłam :-)

Miq odnośnie pielęgniarek czy jak im tam. Ja po powrocie małej ze szpitala, oczywiście nie miałam pojęcia co powinnam zgłosić i do ośrodka zdrowia poszłam po 3 tygodniach, jak jakieś tam skierowanie potrzebowałam ;-) Do mnie przyszła ta pielęgniarka co później przyłazi bo wiadomo Łu miała już swoje 8 tygodni skończone i była z nią pediatra na wizycie patronażowej. Później pielęgniarka przyszła jeszcze jakieś 2-3 razy i stwierdziła, ze więcej nie ma potrzeby bo ja mam wiedzę chyba większą niż ona hyhyhy :-D:-D

Moja Łu dzisiaj po szczepionkach marudna, pewnie po tej trzeciej bo na Pentaxim i pneumokoki zawsze dobrze reagowała, a dzisiaj marudziiiiiiiiii non stop tylko się przytula beczy i śpi i tak wkoło macieju.
Za to 1/4 słoiczka wrąbała z apetytem i uwaga wreszcie wypiła soczek -chyba do wszystkiego trzeba dorosnąć.

Fasolka ciuszki z Lidla są :tak: bluzki i spodnie też oj tam dopominały się ciasta to proszę bardzo :-p ten mój wózek już dawno taką typową gondolę ma wyjętą bo Małgosia wyrosła i został taki niby głęboki ale tam bliżej stópek to nie usztywniane i teraz już jakoś mi się nie widzi jak ona tak jeździ, ciężki ten wózek jak pierun i postanowiliśmy kupić osobną spacerówkę lżejszą. A z tego najwyżej zrobię na zimę żeby po śniegu lepiej było tą krową jeździć. Ale powiem wam duże koła spoko ale już vbym nie chciała takiego wózka więcej. W spacerniaku nowym będzie jeździła na leżąco na razie i tyle :)

Sleep hmmm no to ja jakoś po piekarniku dojadę :rofl2:

nas za 10 dni czeka hexa i pneumokoki eh i moje dziecko wściekłe jak nie wiem drze się, i jak tak się darła dziś to ja patrzę a ona ma z jednej strony gdzieś w okolicy trójki dziąsełko spuchnięte i takie białe będzie zębol jak nic

Ostatnia edycja:
Moja w spacerówca jeszcze pewnie wrzesień i moze część października objeździ. Ja mamduży wózek wysoki i mega wygodny, dość ciężki, ale to ze względu na tę gondole. Wózek używany już przez drugie dziecko, a jeszcze spokojnie jedno się w nim wyjeździ. Polecam go bo gondola przystosowana do przewożenia dziecka w samochodzie. Teraz jak jechaliśmy w góry, to Łucja 9h bez kwęczenia w niej wyleżała, no ale tak jak pisałam jest dość głęboka i mała się w niej poci, więc wymieniam ją narazie na spacerówke. Taka typową spacerówkę mam dostać po tej Zosieńce, od której mamy ten wózek, ale to wezmę jak mała zacznie stabilnie siedzieć.

Necia co to hexa?

Fasolka u nas jak była mniejsza wózek super ale teraz już tak sobie da się spacerówkę zrobić ale ciężki, ledwie nam się do bagażnika mieści więc taka lżejsza się przyda tym bardziej że dostała kasę to można było kupić. Fajnie że możecie dostać wózeczek :) Hexa to szczepionka skojarzona teraz dostanie 3 ostatnią dawkę płatna zamiast tych iluś tam kłóć

necia: ale jajeczka weź od siebie bo pewnie masz takie od kurki z łąki a nie z hipermarketu to wyjdą lepsze ciasta

aaaale jestem głodna... od 8 nic nie jadłam bo w domu pustki a ja nie miałam kiedy wyjść do ludzi:sorry2: ten mój bąbel dziś taki jakiś nijaki.. przed chwilą "wysłałam" mu buziaka i jak tak głośniej cmoknęłam do niego to się przestraszył i w ryk:) No co za dzieciak bojaźliwy no!:p

co do wózków czekam aż mi mały zacznie siedzieć i chcę kupić spacerówkę. ta do kompletu jakoś mi się nie widzi ze względu na wielkość. jak pomyślę że mam nadaj z tym stelażem jeździć i składać to bez przerwy i rozkładać to bunt na pokładzie. ma być tylko siedzisko z kolami i koniec. a ten wózek sprzedam w komplecie 3w1 z nieużywaną spacerówką jak tylko mały wyrośnie z fotelika (jest do 10kg więc to już niedługo chyba..) i zacznie siedzieć właśnie...

Ostatnia edycja:
sleep heh ja z tegoż samego powodu nie chcę spacerniaka z tego tamtego wózka. Z tym że ostatnio ciężar mi tak doskwiera że przetestuje jazdę w nowym powozie na leżąco, a jak nie to poczeka jeszcze chwilę sobie. kurna muszę jajka w takim razie teściowej zwędzić jak będę jechać :-D

reklama
miq ja też mam 5 kocyków: dwa polarowe cieńsze, jeden polarowy grubszy i dwa akrylowe grubiutkie i wszystkie są super potrzebne ;)
neciuszka super zakupy i wózek pierwsza klasa. My tez zmieniliśmy na lżejszy bo przy tamtym ducha można było wyzionąć ale na pewno przeproszę go na zimę
fosolka współczuje Łu po szczepieni ja tez nie lubiłam jak Niunię kuli. Ale na szczęście następne dopiero jak będzie miała rok ( o szlak to już za 2 m-c??)
AA mamy 2 zęba!! tym razem bezproblemowo. Karmię sobie niunię śliweczką i czuję coś mnie kuję. Patrzę a tam druga jedynka na wierzchu :-)

Do góry