reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wystarane po raz pierwszy czyli rozwinięcie Starania po raz pierwszy

tak odmnie a ja kupilam od Ael go ;-) wiec po Wiktorku i Amelce ;-) śliczna Łucja ;-)
moja jeszcze nie spi wiec narazie

reklama
zajedwabisty :-)

dla zainteresowanych w Lildu są ciuszki dziecięce - rajstopki takie cieplejsze po 8 zł, 2pack bluzek z długim 19 zł, spodnie sztruksowe 19 zł od poniedziałku

Dziękuję za cynka!! Musimy z Bartkiem tam zajrzeć bo trzeba po malutku uzbrajać się na zimę :-p

zlewam i co dalej? kiedy mam to Misi podawać żeby nie ominąć karmienia piersią? a może mrozić?

dziś odciągnęłam po porannym karmieniu i po wieczornym i jest ponad 100 to dużo czy mało?

chabrowe mówisz...;-)
trzymam kciuki za karmienie &&&

my tylko na piersi :-) i właśnie mam dylemat kiedy podawać Misi to odciągnięte żeby nie odpuścić karmienia piersią???

a no i kochane czy lepiej odciągać o tych samych porach czy tak "na chybił trafił" :eek:

Dziewczyny odpisał ale żeby nie było :-p mroź!!! albo na gorsze laktacyjnie czasy albo jak będziesz gdzieś musiała bądź chciała wyjść na dłużej ;-)

sil to widzę że to samo u was

kasia dziewczyny już ci napisały co i jak z tym mleczkiem, ja dodam tylko że jak coś też służę mam opakowanie woreczków jeszcze mogę podesłać

magdalena a to kiedy ci powiedzą czy to pół etatu może być'?

Fifka jak wam nocka minęła?
Magda bo wiesz my takie skromne fajne babki :cool2: a Ciebie jak się czyta to się mordka śmieje :-)

Sleep hah to masz męża, ja to bym go wychłostała :rofl2:

A tak przede wszystkim DZIEŃ DOBRY :)

No wypisałam ten wniosek, naczelniczka podpisała i teraz musi jeszcze podpisać dyrektorka! myślę, że bez problemu bo to wynika z kodeksu więc nie mają za dużo do gadania! A poza tym do państwówka więc też raczej nie utrudniają ale jednak wolę się nie cieszyć za wczasu bo różnie bywa. Dyrektorka jest na urlopie i szczerze nie zapytałam kiedy wróci :-p ale dziewczyna z kadr kazała zostawić nr telefonu żeby mój pwrót do pracy nie minął się z listem ze zgodą lub odmową :-p

Kasia 100ml to sporo! Ja bym takie porcję mroziła na twoim miejscy jeśli @ najada się tym co jest w piersiach! :tak: i tak patrzę że masz sporo tego mleczka! Uważaj w takim razie z tym ściąganiem bo może być tak że mleka w końcu będzie tyle że bediesz miała nawały a to nic przyjemnego...

Sil być może to 3 dniówka! W nocy tez gorączkował więc to raczej nie gorączka taka od tak... albo zeby... grom wie... na pewno nie ucho...

Fasolka testowałam przed wczoraj ale test negatywny. No ale @ nadal nie ma ;-)

Madziu ja cieszę się Twoim szczęściem! :* i nie wariatki żadne tylko potrzeba takiej pozytywnej energi jaką ty wprowadzasz :-D

Necia
mineła tak sobie... mały budził się pare razy w nocy..... no i gorączke miał...

Mały zaczyna popłakiwać... czekam aż się zdrzemnie to wpadnę do was na dłużej...

@ nadal brak...

Fifka ja też dzisiaj czytałam o tej nieszczęsnej 3-dniówce i pomyślałam o Konradku... po 3 dniach gorączkowania powinna wyjść wysypka... cokolwiek to jest to oby szybko wrócił do zdrowia :*

I ja się witam:)

Fifka a powtarzałaś test??? Bo oczywiście nie ma co się nastawiać, ale no...wiesz jak jest...
Sleepy gratuluję tysięcznego postu:)

Ja powoli mam dość gości i ciągłego sprzątania i gotowania.....jeszcze dziś przyjadą teściowie - zostają do jutra...i potem drzwi zamykam i nikogo nie wpuszczam;)

Miq
spokojnie teraz tak już może być do końca....oczywiście bywają wyjątki ale raczej jak się zacznie to bedziesz wiedziała ze to nie przepowiadające, ani nic innego tylko czas rodzić...spakować się warto - potem jest mniej stresów

Współczuje ciągłych odwiedzin! Mnie znów czekają męża urodziny!! :angry: znów nagotować dla 20 osób to 2 dni stania w kuchni :crazy:

no torba gotowa, jak mnie plecy #%$^$(^&$%&#$^

No gratuluję!! Oby postała spokojnie w kącie jeszcze parę tygodni :-)

no jeszcze do wytrzymania, ale lepiej mi się chodzi niż siedzi, a jak chodzę to nogi puchną ah
mam kolejne głupie pytanie, po ile sztuk bodziaków miałyście na początek, tzn jak często dzieciaczki brudziły, przepierałyście od razu w rękach czy zbierałyście na większe pranie?
ja pierdziele rozbraja mnie ta reklama z Zygfrydem :-D

No ja również miałam tego wszystkiego spory i na początku robiłam tak, że po kąpieli ubierałam mu wszystko czyściutkie i był w tym całą noc i cały dzień znów do kąpieli. Chyba, że po drodze ulało mu się, albo przeciekła pieluszka to oczywiście zaraz przebierałam!

Ja właśnie skończyłąm prasować od Bartka rzeczy!!! Szkoda gadać!!! N|ie nawidzę tego robić więc zawsze odkładam! A potem mam całą stertę, którą ciężko opanować :-p

sory sleepy rozbilas mnie na kawalki hahaha ja juz ponad miesiac nie mialam i co mam powiedziec... maz zapracowany...a ta nadal nie spi... ahh jak wczoraj padla o 19;30 i spala ladnie do 3 i dalej spala to dzis bunt...Zobacz załącznik 491978 specjalnie dla sleepy mozesz sie przyjrzec okręgą

Ostatnia edycja:
ja jestem hipermegawygłodniała :-:)-(
moja Łu spi od 20, oby dzisiejsza noc nie była taka jak wczoraj. Mała wstawała co 3h na jedzenie i o 6 była już wyspana

Kasia.natka, a wiesz,ze do woreczków możesz mleczko dolewać? Byle zamrozić je do 12h

Ostatnia edycja:
reklama
Bartek też ostatnio ma gorsze nocki :/ tzn na mleko budzi się o 6 a ostatecznie 8-9 ale jakiś ma taki niespokojny sen w ciągu nocy, że potrafi się przebudzić 2-3 razy i nie tak, ze od razu zaśnie tlyko przekręci się na brzuch i "mamo pomóż" więc ja go przewracam, on niby zasypia, kładę się do łóżka i za 20sekudnd powtórka z rozrywki :baffled:

Do góry