reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wystarane po raz pierwszy czyli rozwinięcie Starania po raz pierwszy

A bo ja zapomniałam o tym projekcie :)
Ten projekt wybraliśmy głównie dlatego, że jest kotłownia z garażem i pom. gosp połączona i wchodzi się od "tyłu". No i część sypialna z salonową oddzielona tak jakby. A ja zostałam uświadomiona przez moją mamę ostatnio, że szerokość o której pisałam 22m, to nie ta nasza działka, tylko ta druga :) i w ten sposób z 22 zrobiło się 26 i długość 30 :) nawet ostatnio patrzyłam zmieszana przez mamę w mapki i faktycznie nasza działka to ta większa. A dach... hmmm fakt duży, ale serio chcemy tylko jakiś parterowy domek... w sumie bardziej mąż niż ja.
Wiem, że masz doświadczenie Sil i ja sobię cenię każdego Twojego posta i czytam go mężowi, mam nadzieję że mu to coś unaoczni :)

reklama
Hejka dziewczyny:)
mało piszecie, mało..

Kasia: nie wiem czy ja już, więc jeszcze raz - wieeeelkie gratulacje!! mój poród też był taki zupełnie z zaskoczenia i myślę,że takie są najlepsze;) pokaż zdjęcia!!

Mogę się wtrącić w dyskusję budowlaną?:p Sprostować chciałam tylko, że powierzchnię biologicznie czynną na działce określa decyzja o warunkach zabudowy jeżeli projektujesz na jej podstawie. Mogą być tam większe ograniczenia i ich się trzymamy. Za każdy projekt gotowy dopłacamy za zrobienie planu zagospodarowania i tam na bank wyjdzie czy się da czy nie, bez paniki;) a projekcik fajny. Co do kolorów podpisuję się pod sil - nie rób wiochy dagne;) hehe.. żartuje, ale fakt faktem- ciężko z kolorem elewacji. Jeszcze z wnętrz.. salon uważam trochę mało ustawny. przestrzeń między kominkiem a kanapą będzie się czytać jako korytarz. Moim skromnym architektonicznym zdaniem oczywiście;) Nie będę się więcej wymądrzać;) Wydaje mi się, że zawsze lepiej każdy projekt skrytykować z góry do dołu żeby zdążyć nanieść ew. poprawki przed pozwoleniem na budowę;)

Sleepy, to żebyś miała jak doczytać :)

Kurczę, że ja Ci naszego domu nie pokazałam wcześniej :p tylko ciekawe kiedy, :p no ale, po ptokach i mamy mały salon :)

Dagne, co kto lubi, ja tak z własnego podwórka i kieszeni :) A układ faktycznie bardzo fajny i to mi się w nim podoba, właśnie oddzielenie :)

Sil dziękuję :tak: już jest lepiej chociaż o płacz to u mnie teraz nie trudno :sorry: ale z Misią się docieramy a to najważniejsze :-)
sleepy i tobie dziękujemy za gratulacje :-) no i wrzucam dla ciebie zdjęcie mojego szczęścia

Zobacz załącznik 477357

a jak twój Filipek? śpi ładnie? radzicie sobie?

Kasia - jaka Misia jest maluteńka :) ależ ten czas leci, to moja to już "baba" :) jaki ma cudny nosek :) ciekawe po kim, po mamie, czy tatusiu :)

Sleepy - dzięki za uwagi i uwielbiam Twój styl pisania :) z wiochy się uśmiałam :) chyba faktycznie zastanowię się nad beżem, czy brązem heheheh :) ale to odległe plany, na razie trzeba w ogóle mieć kasę na projekt i resztę papierów, ważne że działka jest :)

Dziołchy niedobre, wstyd, gdzie Wy?

Ogłoszenia parafialne, na Staraczkach powstał pomysł zlotu, jak Natkusia się rozpakuje. Chcecie? Tworzę mapę, by każdej było w miarę daleko, tfu blisko ;) ale przy rozstrzale Gdynia, Kraków wszędzie daleko.

Ja jestem cicho bo mam sajgon.
Mąż obstawia euro, mama pracuje, wujek też, także sama jestem z Kalą i Ją to wnerwia, bo zawsze chociaż po południu miała kupę ludzi. Deszcz pada, to nawet nie wyjdziemy na spacer :/
Ale dziś planuję pojechać na kawę do koleżanki, która ma 2 miesiące starszą od Kali córcię. Zobaczymy, czy dziewczyny dadzą nam się napić tej kawy :)

Ja jestem z pod Rzeszowa (ok 10km od) więc jak gdzieś w miarę blisko ktoś, coś, to nie ma sprawy :)

reklama
Do góry