reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wystarane po raz pierwszy czyli rozwinięcie Starania po raz pierwszy

A bo ja zapomniałam o tym projekcie :)
Ten projekt wybraliśmy głównie dlatego, że jest kotłownia z garażem i pom. gosp połączona i wchodzi się od "tyłu". No i część sypialna z salonową oddzielona tak jakby. A ja zostałam uświadomiona przez moją mamę ostatnio, że szerokość o której pisałam 22m, to nie ta nasza działka, tylko ta druga :) i w ten sposób z 22 zrobiło się 26 i długość 30 :) nawet ostatnio patrzyłam zmieszana przez mamę w mapki i faktycznie nasza działka to ta większa. A dach... hmmm fakt duży, ale serio chcemy tylko jakiś parterowy domek... w sumie bardziej mąż niż ja.
Wiem, że masz doświadczenie Sil i ja sobię cenię każdego Twojego posta i czytam go mężowi, mam nadzieję że mu to coś unaoczni :)

reklama
Hejka dziewczyny:)
mało piszecie, mało..

Kasia: nie wiem czy ja już, więc jeszcze raz - wieeeelkie gratulacje!! mój poród też był taki zupełnie z zaskoczenia i myślę,że takie są najlepsze;) pokaż zdjęcia!!

Mogę się wtrącić w dyskusję budowlaną?:p Sprostować chciałam tylko, że powierzchnię biologicznie czynną na działce określa decyzja o warunkach zabudowy jeżeli projektujesz na jej podstawie. Mogą być tam większe ograniczenia i ich się trzymamy. Za każdy projekt gotowy dopłacamy za zrobienie planu zagospodarowania i tam na bank wyjdzie czy się da czy nie, bez paniki;) a projekcik fajny. Co do kolorów podpisuję się pod sil - nie rób wiochy dagne;) hehe.. żartuje, ale fakt faktem- ciężko z kolorem elewacji. Jeszcze z wnętrz.. salon uważam trochę mało ustawny. przestrzeń między kominkiem a kanapą będzie się czytać jako korytarz. Moim skromnym architektonicznym zdaniem oczywiście;) Nie będę się więcej wymądrzać;) Wydaje mi się, że zawsze lepiej każdy projekt skrytykować z góry do dołu żeby zdążyć nanieść ew. poprawki przed pozwoleniem na budowę;)

Sleepy, to żebyś miała jak doczytać :)

Kurczę, że ja Ci naszego domu nie pokazałam wcześniej :p tylko ciekawe kiedy, :p no ale, po ptokach i mamy mały salon :)

Dagne, co kto lubi, ja tak z własnego podwórka i kieszeni :) A układ faktycznie bardzo fajny i to mi się w nim podoba, właśnie oddzielenie :)

Sil dziękuję :tak: już jest lepiej chociaż o płacz to u mnie teraz nie trudno :sorry: ale z Misią się docieramy a to najważniejsze :-)
sleepy i tobie dziękujemy za gratulacje :-) no i wrzucam dla ciebie zdjęcie mojego szczęścia

Zobacz załącznik 477357

a jak twój Filipek? śpi ładnie? radzicie sobie?

Kasia - jaka Misia jest maluteńka :) ależ ten czas leci, to moja to już "baba" :) jaki ma cudny nosek :) ciekawe po kim, po mamie, czy tatusiu :)

Sleepy - dzięki za uwagi i uwielbiam Twój styl pisania :) z wiochy się uśmiałam :) chyba faktycznie zastanowię się nad beżem, czy brązem heheheh :) ale to odległe plany, na razie trzeba w ogóle mieć kasę na projekt i resztę papierów, ważne że działka jest :)

Dziołchy niedobre, wstyd, gdzie Wy?

Ogłoszenia parafialne, na Staraczkach powstał pomysł zlotu, jak Natkusia się rozpakuje. Chcecie? Tworzę mapę, by każdej było w miarę daleko, tfu blisko ;) ale przy rozstrzale Gdynia, Kraków wszędzie daleko.

Ja jestem cicho bo mam sajgon.
Mąż obstawia euro, mama pracuje, wujek też, także sama jestem z Kalą i Ją to wnerwia, bo zawsze chociaż po południu miała kupę ludzi. Deszcz pada, to nawet nie wyjdziemy na spacer :/
Ale dziś planuję pojechać na kawę do koleżanki, która ma 2 miesiące starszą od Kali córcię. Zobaczymy, czy dziewczyny dadzą nam się napić tej kawy :)

Ja jestem z pod Rzeszowa (ok 10km od) więc jak gdzieś w miarę blisko ktoś, coś, to nie ma sprawy :)

reklama
Do góry