Kasia, cieszę się, że opieka w porządku i że dobrze wspominasz, to najważniejsze, gdziekolwiek która rodziła, bo to zostaje w pamięci
Dagne, przyjemny projekcik, przytulnie. Tylko do czerwonego dachu pasuje niewiele elewacji. Wiem, bo popełniłam ten błąd, a żółte, morelowe itp nam się nie podobają. I problem powstał ogromny. Bo do tego też wybierasz rynny i stolarkę całą. Zastanów się więc jeszcze raz, albo masz białą elewację, a ta się szybko brudzi.
O ile dobrze pamiętam, macie działkę 22 na 24m. Dom zajmie Wam jej większą część, przez co nie bardzo będzie miejsce na cokolwiek innego, a w domu nie ma miejsca na kosiarkę czy inne sprzęty tego typu. I nie wiem, jak z pozwoleniem zorientuj się, bo są przepisy, że dom musi być nie większy niż ileś tam działki. No i dach jest ogromny, a dach to wielki koszt. Chyba taniej by wyszło zrobienie użytkowego poddasza z dwoma sypialniami, zamiast tego dołu, w zamian za zmniejszenie dachu. Tak mi się zdaje, ale nie przeliczałam dokładnie.
Zresztą, nawet na projekcie jest napisane, że minimalna powierzchnia działki 22 na 25.4
Chyba na basen to za wcześnie bo może owiać, ale sama nie wiem. Na szczęście moja Żaba całkiem przyzwoicie znosi upały, ale nasz ogródek ma sporo cienia.