reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wystarane po raz pierwszy czyli rozwinięcie Starania po raz pierwszy

No ja też jestem w szoku, że to już! Tym bardziej, że Bartek jest taki radosny i bardzo mało marudzi!! Ten drugi chyba go bardziej swędzi bo jak wkłada rączkę do buzi i się niechcący urazi to płacze ale pierwszy to była kompletna niespodzianka!
A najśmieszniejsze jest to, że wczoraj byłam z moją bratową i Majka tak samo ma już dwie dolne jedynki! (3 tygodnie starsza od Bartka). W ogóle identycznie się rozwijają! Ona z małym wyprzedzeniem ale niewielkim!

reklama
Cześć :)
Wita się mama, co wróciła do pracy, czyli pierwszy dzień na urlopie wypoczynkowym. Oswajam się powoli z myślą, że przechodzę na utrzymanie męża...

a mnie coraz bardziej [rzeraza mysl ze urlop macierzynski konczy sie 12lipca przeduze o 4 tyg i wracam do pracy na pol etatu ale sie boje... praca mi sie sni po nocach...a 20 bede rozmawiac z szefem ze chce przedluzyc o 4 tyg i ze wroce tylko na pol etatu i co on na to i ile mi siana da...boje sie tej rozmowy..

Przedłużenia Ci nie odmówi na pewno. Nie wiem, jak z połową etatu, wiem, ze możesz wrócić na 7/8 jako matka karmiąca

1/2 również przysługuje... wiem bo kuzynka siedzi ale nie ze względu na to, że karmi! Po prostu kobiecie, która rezygnuje z urlopu wychowawczego przysługujue prawo do 1/2 etatu ;-)

dzieki dziewczyny troszke mnie pocieszyllyscie ;-) bo stresa mam nieziemskiego bo 18 szczepienie 19 jedziemy do babci 20 mamy dermatologa szyjka prawie cala zdrowa ;-) 21 mamy spotkanie z pomocna mama i od lipca siedzimy u babci ;-) mojej mamy ;-) lozeczko kupilam za 20 zl jedno najpierw dostalam ale bez śrubek i bez materaca i dostalam turystyczne ale taki bardziej kojec.. wiec tylko umyc i poskrecac i dzialamy ;-)

Turystyczne jest też fajne, jak gdzieś jedziecie, złożycie i macie :)

A ja dziś wybywam bez Małej do koleżanki. Ale się cieszę :)

Sil wierzę... ja też się umówiłam na 20 z dziewczynami z pracy na piwko :zawstydzona/y:oczywiście wypije jedno, no może dwa maksymalnie! :-p ale samo wyjście mnie cieszy nieziemsko... Tatuś zostanie z Tośkiem...

jak sobie radzicie z zostawianiem dziecka z kims z rodziny ? bo ja nie moge przestac nigdy myslec o niej ... i tesknie strasznie az mi sie plakac chce..

reklama
Witam się :)

Atan - ja na początku miałam tak jak Ty, że ciągle o Małej myślałam i dzwoniłam do domu, nawet jak została z tatą, bo ja pojechałam na zakupy np :) to normalne raczej. Teraz tyle się zmieniło, że dzwonię po godzinie np, bo przecież jakby było coś nie tak, to sami by do mnie zadzwonili. A zostawiam Niunię na razie tylko z moją mamą i moim mężem, jakoś nie wyobrażam sobie żeby została z moim bratem, albo teściową ;) zaufanie mam ogromne do mojej mamy i jak tylko Ona może, to zostaje z Kalą, ale zazwyczaj max 3 godzinki. W sumie Kalinka zostaje z babcią 2 razy w miesiącu na tyle, bo 2 razy robimy z mężem takie większe zakupy, a tak to np jak jadę do kosmetyczki (bo ostatnio stwierdziłam, że trzeba w siebie zainwestować;p), to schodzi mi godzinkę, półtora z dojazdami :)

Magdalena - oj gratuluję ząbków :) moja szuka i szuka i znaleźć nie może :)

Sil - jak budowa??

Moja Mysza ostatnio zajada się chrupkami :D tzn, daję Jej tak z 3 dziennie i zjada praktycznie całe, tylko ciut jej w rączce zostaje :)

Do góry