reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wystarane po raz pierwszy czyli rozwinięcie Starania po raz pierwszy

No ja też jestem w szoku, że to już! Tym bardziej, że Bartek jest taki radosny i bardzo mało marudzi!! Ten drugi chyba go bardziej swędzi bo jak wkłada rączkę do buzi i się niechcący urazi to płacze ale pierwszy to była kompletna niespodzianka!
A najśmieszniejsze jest to, że wczoraj byłam z moją bratową i Majka tak samo ma już dwie dolne jedynki! (3 tygodnie starsza od Bartka). W ogóle identycznie się rozwijają! Ona z małym wyprzedzeniem ale niewielkim!

reklama
Cześć :)
Wita się mama, co wróciła do pracy, czyli pierwszy dzień na urlopie wypoczynkowym. Oswajam się powoli z myślą, że przechodzę na utrzymanie męża...

a mnie coraz bardziej [rzeraza mysl ze urlop macierzynski konczy sie 12lipca przeduze o 4 tyg i wracam do pracy na pol etatu ale sie boje... praca mi sie sni po nocach...a 20 bede rozmawiac z szefem ze chce przedluzyc o 4 tyg i ze wroce tylko na pol etatu i co on na to i ile mi siana da...boje sie tej rozmowy..

Przedłużenia Ci nie odmówi na pewno. Nie wiem, jak z połową etatu, wiem, ze możesz wrócić na 7/8 jako matka karmiąca

1/2 również przysługuje... wiem bo kuzynka siedzi ale nie ze względu na to, że karmi! Po prostu kobiecie, która rezygnuje z urlopu wychowawczego przysługujue prawo do 1/2 etatu ;-)

dzieki dziewczyny troszke mnie pocieszyllyscie ;-) bo stresa mam nieziemskiego bo 18 szczepienie 19 jedziemy do babci 20 mamy dermatologa szyjka prawie cala zdrowa ;-) 21 mamy spotkanie z pomocna mama i od lipca siedzimy u babci ;-) mojej mamy ;-) lozeczko kupilam za 20 zl jedno najpierw dostalam ale bez śrubek i bez materaca i dostalam turystyczne ale taki bardziej kojec.. wiec tylko umyc i poskrecac i dzialamy ;-)

Turystyczne jest też fajne, jak gdzieś jedziecie, złożycie i macie :)

A ja dziś wybywam bez Małej do koleżanki. Ale się cieszę :)

Sil wierzę... ja też się umówiłam na 20 z dziewczynami z pracy na piwko :zawstydzona/y:oczywiście wypije jedno, no może dwa maksymalnie! :-p ale samo wyjście mnie cieszy nieziemsko... Tatuś zostanie z Tośkiem...

jak sobie radzicie z zostawianiem dziecka z kims z rodziny ? bo ja nie moge przestac nigdy myslec o niej ... i tesknie strasznie az mi sie plakac chce..

reklama
Witam się :)

Atan - ja na początku miałam tak jak Ty, że ciągle o Małej myślałam i dzwoniłam do domu, nawet jak została z tatą, bo ja pojechałam na zakupy np :) to normalne raczej. Teraz tyle się zmieniło, że dzwonię po godzinie np, bo przecież jakby było coś nie tak, to sami by do mnie zadzwonili. A zostawiam Niunię na razie tylko z moją mamą i moim mężem, jakoś nie wyobrażam sobie żeby została z moim bratem, albo teściową ;) zaufanie mam ogromne do mojej mamy i jak tylko Ona może, to zostaje z Kalą, ale zazwyczaj max 3 godzinki. W sumie Kalinka zostaje z babcią 2 razy w miesiącu na tyle, bo 2 razy robimy z mężem takie większe zakupy, a tak to np jak jadę do kosmetyczki (bo ostatnio stwierdziłam, że trzeba w siebie zainwestować;p), to schodzi mi godzinkę, półtora z dojazdami :)

Magdalena - oj gratuluję ząbków :) moja szuka i szuka i znaleźć nie może :)

Sil - jak budowa??

Moja Mysza ostatnio zajada się chrupkami :D tzn, daję Jej tak z 3 dziennie i zjada praktycznie całe, tylko ciut jej w rączce zostaje :)

Do góry