reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wystarane po raz pierwszy czyli rozwinięcie Starania po raz pierwszy

Dzień dobry! My wczoraJ NIE doszliśmy do tego lekarza bo odwiedziła Nas moja znajoma a potem szłam z najmłodszym bratem mojego K na piknik rodzinny do przedszkola. Dziś sobota więc nie czynne to już zaczekam do szczepienia! Szczepienie mamy jednak 29maja a 4 czerwca pomyliło mi się z USG bioderek kontrolnym! W każdym bądź razie wczoraj wypił dwa cycki przed snem i niestety dalej jęczał a słyszałam, ze z piersi dużo się nie nałykał. Zrobiłam jeszcze 100ml mleka i wypił do dna i jeszcze by pociągnął ale odbiłam i odłożyłam go do łóżeczka, za 10 min już smacznie spał! Pierwszy raz obudził się po 2! Czyli jakiś postęp!
Przez noc cycek, nad ranem też ale teraz już znów mleka brak... cyckał dwie piersi i w ogóle nie słyszałam, żeby cokolwiek przełykał więc znów poszło w ruch MM! Wypił 150ml i zasnął.

reklama
Sil masz rację :tak: ja to w każdej chwili mogę się rozpakować...dlatego dzisiaj pojechałam na darmowe usg 4d (taka akcja) i chyba mogę troszkę wyluzować bo Misia jeszcze się nie pcha na tą stronę a łożysko jest dojrzałe co normalne w 38 tc ale bez cech przejrzałości :happy2: także mam jeszcze troszkę czasu :-) choć wiadomo że wszystko się może zdarzyć
waga 3216, serducho około 150/min i generalnie wszystko oki

Widziałam wczoraj bilboardy z akcji :) A stresik przed porodem czy przed faktem posiadania dziecka?

Ma_gdalena, no to ładnie :) ale widać, że brakuje mleka, a herbatki jakieś pijesz, czy przechodzisz na mm?? Bo Ty nie długo do pracy wracasz, to może nawet lepiej tak :)

głównie przed porodem choć przed nową sytuacją też ale jednocześnie i radość że już wkrótce wezmę w ramiona moją córeczkę :happy2:

Kasia - nigdy nic nie wiadomo :) już niedługo i będziesz mieć córcię na rękach, a raczej brzuchu :) wspaniała chwila :D

I doszłam do tego, dla czego nie pije moja Mała mm chętnie :) z ciekawości kupiłam inną puszkę mleka niż Hipp, a mianowicie Bebilon -i co! i Kalusia zjadła z chęcią :) ależ się cieszę, bo już się martwić zaczynałam. Zastanawiam się teraz czym różni się Bebilon od Bebiko, bo to ta sama firma, tylko inne nazwy... a cena Bebiko mniejsza... no ale nie będę już cudować ze zmianami, skoro Miśce smakuje :)

Widziałam wczoraj bilboardy z akcji :) A stresik przed porodem czy przed faktem posiadania dziecka?

Ma_gdalena, no to ładnie :) ale widać, że brakuje mleka, a herbatki jakieś pijesz, czy przechodzisz na mm?? Bo Ty nie długo do pracy wracasz, to może nawet lepiej tak :)

Piłam i nic nie dawało!! Póki co karmię piersią tyle ile mogę i dokarmiam MM ale tak jak piszesz... ze względu na powrót do pracy chyba i tak przejdę wkrótce całkowicvie na MM.
Wczoraj znów wieczorem dostał 2 cyce i 80ml MM i spał idealnie do 5.30 jak z zegarkiem w ręku :-p potem znów 2 cycki i pobudka o 9! w taki odstępach to ja mam pełne piersi ale jak teraz mu dam a on chce znów za 1,5godziny to już niestety nie nadążają!

Dagne Bartusiowi też podaję Bebilona i nigdy nie mieliśmy z nim żadnych problemów, zajada ze smakiem, nie ulewa i nie ma problemów brzuszkowych ;-)

A co do Bebilona to właśnie się ucieszyłam, że jest promocJA w TESCO za opakowanie ekonomiczne kg 49zł a za chwilę doczytałam drobnym druczkiem: promocja nie dotyczy Bebilon 1 :crazy:

Ostatnia edycja:
Kasia, bo jesteś przed terminem to tak każą przychodzić :) a poza tym może nic nie być i nagle bach i tego Ci życzę :)

Bebilon różni się ceną. My kupiliśmy jeden bebilon, bo ma puszkę i potem bebiko i super było.

Sil ale składem również się różnią... mój małż porównywał kiedyś... Jednak ta cena jest od czegoś uzależniona! Oczywiście każde mleko musi być dobre skoro jest dopuszczone do sprzedaży!
My dziś kupiliśmy duże opakowanie Bebilona bo do tej pory kupowałam te malutkie ale teraz już idzie coraz więcej tego mleka. Narazie nie chce kombinować ale pewnie prędzej czy później również zmienię ze względy właśnie na cenę...

reklama
witam
kasiu fajnie ze mialas 4d ja chcialam ale niestac mnie bylo..

a ja w tym miesiacu tylko raz dalam 59ml jedna mala buteleczke bo kupuje w buteleczkach gotowych enfamil 1 z lipilem ;-) bo puszka mi sie szybko psula bo raz w miesiacu dojadala a puszka po otwarciu zucyc w miesiac,, i nigdy nie udaje sie zuzyc wiec kupilam 6buteleczek za 23zl

Do góry