reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wystarane po raz pierwszy czyli rozwinięcie Starania po raz pierwszy

Kasia, no co Ty, ja tu czekam na wieści, brzuszek i w ogóle :)

Magdalena, a jak usypiasz Bartusia? Bo może chodzi dokładnie o to, o co mojej, że usypia na rękach a budzi się bez. Odkąd śpi w łóżeczku, minęło, oprócz tej jednej nocy :)

reklama
Sil no właśnie kurcze nie! Zasypia sam w łóżeczku! Ale MM wczoraj za dużo nie dało chyba bo obudził się 23,40 pierwszy raz! Nakarmiłam go już cycem no i fakt, że przespał już do 4! Więc może jednak to dzięki MM... sama nie wiem! Dzisiaj dałam tylko pierś przed snem i zobaczymy.
Poza tym zważyłam go i wiem, że to nie jest dokładne itd ale jednak jak go ważyłam w domu przed ostatnim szczepieniem czyli miesiąc temu to wyszło mi 8,5kg a na szczepieniu 8kg! No ale dzisiaj waga pokazała 8,3kg! Czyli albo nic nie przytył albo jeszcze spadł z wagi... :confused2: wiem, że Bartkowi nic nie brakuje i na pewno krzywda mu się nie stanie jak troszkę schudnie ale jednak to już jest alarm, że z moim mlekiem coś jest nie tak

Nigdzie nie jest powiedziane, ile dziecko ma w nocy spać, z reguły chłopcy budzą się częściej. Tak wynika z moich obserwacji. Albo zwyczajnie zjada za dużo i się budzi, bo go boli brzuszek. A jak się obudzi to je do zera? I taką wagą bym się nie sugerowała, bo ona mocno przekłamuje.

tak.. cycka do momentu póki nie przestanie lecieć.. tylko, że do tego nie wiele trzeba no i za 1,5h znów pobudka :eek: on miał kłopoty z brzuszkiem na początku i zupełnie inaczej się zachowywał

A nie masz gdzieś niedługo wizyty u pediatry, albo podejdź do przychodni i Go zważ, będziesz mieć jasność. Przelicz ile Bartuś ma tygodni, bo około 19 zaczyna się skok rozwojowy i wtedy dzieci wiszą na cycu. Przy czym tyle, ile się wcześniej/ później urodziły, to się do przechodzą później/ wcześniej.

Mamy 4 czerwca dopiero szczepienie! Więc może się przejdę tak z ciekawości! No Bartek skończy w niedzielę 19 tygodni ale urodził się 2 tygodnie przed terminem choć to też podważyła Pani doktor, która przyszła go zobaczyć bo powiedziała, że było więcej niż 2 tygodnie ale nie określiła dokładnie ile

T wiszenie na cycku w ciągu dnia trwa już od 2 tygodni a budzenie w nocy od jakiegoś tygodnia

reklama
hej my u babci niunia dzis nawet w dzien spala ;-) chyba powietrze podmiastowe jej sluzy ;-) dzis przed 22 zasnela ;-) i chrapie :-D czasami ;-) a jutro jedziemy do mojej pracy pokazac sie ze zyjemy ;-)

Do góry