reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wystarane po raz pierwszy czyli rozwinięcie Starania po raz pierwszy

Kasia, no co Ty, ja tu czekam na wieści, brzuszek i w ogóle :)

Magdalena, a jak usypiasz Bartusia? Bo może chodzi dokładnie o to, o co mojej, że usypia na rękach a budzi się bez. Odkąd śpi w łóżeczku, minęło, oprócz tej jednej nocy :)

reklama
Sil no właśnie kurcze nie! Zasypia sam w łóżeczku! Ale MM wczoraj za dużo nie dało chyba bo obudził się 23,40 pierwszy raz! Nakarmiłam go już cycem no i fakt, że przespał już do 4! Więc może jednak to dzięki MM... sama nie wiem! Dzisiaj dałam tylko pierś przed snem i zobaczymy.
Poza tym zważyłam go i wiem, że to nie jest dokładne itd ale jednak jak go ważyłam w domu przed ostatnim szczepieniem czyli miesiąc temu to wyszło mi 8,5kg a na szczepieniu 8kg! No ale dzisiaj waga pokazała 8,3kg! Czyli albo nic nie przytył albo jeszcze spadł z wagi... :confused2: wiem, że Bartkowi nic nie brakuje i na pewno krzywda mu się nie stanie jak troszkę schudnie ale jednak to już jest alarm, że z moim mlekiem coś jest nie tak

Nigdzie nie jest powiedziane, ile dziecko ma w nocy spać, z reguły chłopcy budzą się częściej. Tak wynika z moich obserwacji. Albo zwyczajnie zjada za dużo i się budzi, bo go boli brzuszek. A jak się obudzi to je do zera? I taką wagą bym się nie sugerowała, bo ona mocno przekłamuje.

tak.. cycka do momentu póki nie przestanie lecieć.. tylko, że do tego nie wiele trzeba no i za 1,5h znów pobudka :eek: on miał kłopoty z brzuszkiem na początku i zupełnie inaczej się zachowywał

A nie masz gdzieś niedługo wizyty u pediatry, albo podejdź do przychodni i Go zważ, będziesz mieć jasność. Przelicz ile Bartuś ma tygodni, bo około 19 zaczyna się skok rozwojowy i wtedy dzieci wiszą na cycu. Przy czym tyle, ile się wcześniej/ później urodziły, to się do przechodzą później/ wcześniej.

Mamy 4 czerwca dopiero szczepienie! Więc może się przejdę tak z ciekawości! No Bartek skończy w niedzielę 19 tygodni ale urodził się 2 tygodnie przed terminem choć to też podważyła Pani doktor, która przyszła go zobaczyć bo powiedziała, że było więcej niż 2 tygodnie ale nie określiła dokładnie ile

T wiszenie na cycku w ciągu dnia trwa już od 2 tygodni a budzenie w nocy od jakiegoś tygodnia

reklama
hej my u babci niunia dzis nawet w dzien spala ;-) chyba powietrze podmiastowe jej sluzy ;-) dzis przed 22 zasnela ;-) i chrapie :-D czasami ;-) a jutro jedziemy do mojej pracy pokazac sie ze zyjemy ;-)

Do góry