reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wystarane po raz pierwszy czyli rozwinięcie Starania po raz pierwszy

Sil oby było tak jak piszesz :tak: nie-dziękuję
Atan ja robiłam genetyczne 4d w 21 tc a teraz to tak bo była okazja za darmo bo drugi raz bym tyle kasy nie wydała

reklama
Hejo ")

My wczoraj cały dzień na budowie, więc mnie nie było. Mam za to umyte auto, i opalone plecki :) Chłopaki, co nam budują zachwycone Domisią, a szef to by ją zjadł w całości :D

witam my jutro wracamy od babci ;-) ale fajnie bylo ;-) tydzien spokoju ;-) i niunia zaczela w dzien tez spac wiec super ;-) no ale duzo na podworku bylisy i spacerkach ;-)z zlych to popsuł mi sie zasilacz od lapka..

Dzieci na polku śpią zdecydowanie lepiej :) no i w sumie trzeba dziecko uspać. Ja muszę mojej zmienić popołudniową na od 16,30 bo nie może wytrzymać do po kąpaniu, potem się wybudza, ale złości, bo zmęczona.

drogie doświadczone mamy tak się zastanawiam kiedy można z maleństwem zacząć wychodzić na dwór? bo ja sądziłam że jak jest tak ciepło tzn.25-30 stopni to w zasadzie od razu ale spotkałam się ostatnio z opinią że trzeba odczekać...co wy na to?
a drugie pytanie - jak z powrotem do formy po ciąży? interesuje mnie seks ;-) ile czekałyście oraz jak jest ze spłaszczaniem brzucha? czy już macie takie jak przed ciążą, ile to trwa, czy ćwiczycie itp.

Kasia, przy takiej pogodzie to ja chyba bym od razu wyszła.
forma po porodzie. Pierwszy raz spróbowałam 5 tygodni po porodzie i była to próba. Nie będę oszukiwać, boli. Byłam nacięta. Potem z czasem coraz lepiej, pomaga żel. Brzuch nadal mam troszkę odstający, najgorzej tu zrzucić tłuszczyk, ale zawsze miałam. W tej chwili po ciążowych kg nie ma śladu. Ćwiczę o tyle, o ile z Małą, kładę ją na łydkach i przyciągam do siebie. Smaruję się sporadycznie bo zapominam ;) Przy czym pamiętaj, że ja miałam do zrzucenia 20 kg :)

Co do smarowania, to ważne po porodzie, ja zaniedbałam i przy tym szybkim spadku wagi porobiły mi się rozstępy na udach. Zbladły teraz, ale jednak są

Ostatnio edytowane przez moderatora:
KAsia
Ja przy takiej temp od razu bym werandowała dziecko!! jednak wyjśc na dwór bym się bała ale przy oknie zaczynając od 5 minut zwiększając codziennie czas a potem siup na dwór! ;-)

jeśli chodzi o seks to niestety nie byłam odważna i spróbowaliśmy z mężem dopiero po upływie 6 tygodni!! Ból okropny!!!! Tak jak Sil pisze, potem już coraz lepiej, mimo, że czasami nadal odczuwam dyskomfort przez nacięcie....

Ja przytyłam w ciąży 15kg i po wyjściu ze szpitala miałam 10kg mniej a te 5 było, jest i podejrzewam, ze jeszcze długo będzie... :-( mimo, że cały czas karmiłam piersią (co niby pomaga w zrzuceniu wagi) i ruchu też mam sporo!! No trudno! W każdym bądź razie każdy organizm jest inny więc tym się nie przejmuj ;-)

Smarowałam rozstępy kremem NO-SCAR z masy perłowej (rewelacja!!!!) ale aktualnie fundusze nie pozwalają!!! niestetyy mam rozstępy we wszystkich możliwych miejscach!! :-(

Jeśli chodzi o brzuch to na dzień dzisiejszy praktycznie płaski! Ale po porodzie wyglądałam jakby jeszcze w ogóle nie urodziła :-D długo się wchłania więc cierpliwości!

reklama
kasiu dam ci porownanie zdjeciowe mego brzucha nie przestrasz sie rozstepow ale ogolnie z waga dobilam do 106 teraz mam 88 przed ciaza bylo 87 ale i tak zadozo jak na mnie wiec mam co jeszcze gubic ;-) zdjecie dam jak wroce od lekarza bo na 15 do pediatry idziemy ;-) brzuch sie troszke wchlonol wogle nie cwicze ;-) tylko piersia karmie ;-)

Zobacz załącznik 468188Zobacz załącznik 468189Zobacz załącznik 468197to dodatkowe zdjecie to tez z dzisiaj i z 4 tyg ciazy ;-)

MAmuski nie chcecie sprzedac jakis ciuszkow np.pajacow 65 68cm ??

Ostatnia edycja:
Do góry