reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wystarane po raz pierwszy czyli rozwinięcie Starania po raz pierwszy

Atan i co pediatra powiedziała?

Ja niestety nie sprzedaję, trzymam sobie na drugie :)

To ja też się pochwalę, a co :) brzuch z dziś, dokładnie 5 miesięcy po porodzie, tylko boczki mi bardzo wystają jeszcze
Zobacz załącznik 468313

Ostatnio edytowane przez moderatora:
reklama
dzięki dziewczyny za szczerośc :blink: fajnie że powrót do formy nie trwa np. rok :eek:
a powiedzcie mi co do tych rozstępów po ciąży (Sil i ma_gdalena) bo rozumiem że w ciąży wam się nie zrobiły tylko już po przy chudnięciu :confused:

Kasia, mnie w ciąży nie powstał nawet jeden, za to po porodzie po powrocie do domu poleciały mi nogi w jeden dzień. Nie było i bach, obudziłam się już z nimi. Bo rozstępy się pojawiają też, jak dużo szybko chudniesz. I na lewej piersi mam maluteńkie, przy karmieniu się zrobiły, a boję się ją czymkolwiek smarować.

kasiu niczym nie smaruje mam ich za duzo pogodzilam sie z nimi maz sie smieje ze mam brzuch jak by po mnie tarka do warzyw przejechala ... mnie to teraz bawi bo plakac nie bede mam na nogach rekach nawet lydkach i plecach i cyckach na rekach ogolnie wszedzie bo ja duzo spuchlam pod koniec ciazy a te co wyszly w trakcie sa narazie fioletowe... pozniej beda biale ;-)

sil no no ladnie figura ze hej ;-)

o kurcze Sil to mnie zmartwiłaś :-( bo ja się tak cieszyłam że nie mam...no nic, co ma być to będzie :frown:
Atanku bardzo współczuję :tak: oby szybko zbladły &&&

moj niunia dzis trzymala glowke a tak sie martwilam ze nie trzyma super jak soie ciesze ;-)

sil a u pediatry pisalam na staraczkach jak mnie kobieta zdenerowala ale niechce misie tego znowu pisac .. ogolnie glupia lekarka jak dziecko 3 miesieczne moze miec 6kg tzn musi miec a moja ma 4820 a wedle tego co miala policzyc to mialo byc 5020g a jej sie cyferki pomylily... wiec uwazam 200g to niejest duza roznica a widze ze rosnie najada sie spi ostatnio po 6h i tylko na moim mleczku ;-) to ja specjalnie nie bede dokarmiac dziecka !! wkurzyla mnie tylko bo na kaszel nic nie poradzila jedynie osuchala i nic nie znalazla niunia sie wkurzyla na patyk w buzi i musialam ja uspokajac.. ahh no i ogolnie ze mam dziecko alergiczne powiedziala i ze ten kaszel musi byc od alergii a chrostki schodza dzieki dermatologowi.. a ciuszki zaczela nosic 68 bo 62 pajace za krotkie bo ma 63 cm glowka 40,5cm wiec dziecko rosnie urodzila sie majac ledwo co 51cm kobieta uwazala ze ja zle trzymam dziecko i wogle ze mam dziecko za reke trzymac jak mam ja na rece a uwazam ze tak dziecku reke wyrwe jak sie bedzie chcialo ruszac wole przy pleckach na boku trzymac a 2 reke trzymam pomiedzy nogami pod kregoslupem.. aa i uwazala ze mam zlu pokarm bo dziecko malo tyje... w sumie w miesiac 600g a ona uwza ze powinoo 700g..wogle chciala bym przyszla za tydzien dziecko zwazyc a poco ja bede ze zdrowym dzieckiem chodzic do przychodni gdzie chore i zdrowe wtym samym czasie sa przyjmowane... ja od bakteri uciekam w zyciu nie pojde ;-) zwlaszcza jak 3 razy mowilam amelka a ona ze ON... wry nielubie jej..to tak po skrucie bo bylo jeszcze pytanieco z jej krzywa glowka a ona z wiekiem sie wyrowna dobrze ze sama ja obracam na 2 bok dzieki iwaskowi i pomaga bo juz prawie wyrownalam a pytanie co robic jak cwiczyc z dzieckiem by trzymalo glowke to mi powiedziala ze musze sama dojsc do tegoo dlaczego dziecko niechce trzymac glowy... wiec nic nie mowie.. nic nie pomogla a ja musialam latac po tych wrednych schodach na 3 pietro...Zobacz załącznik 468720juz jej glowka opadala jak zdjecie robilam.. ale zaczela trzymac ;-) wiec sie ciesze ;-)

Strasznie chaotycznie napisałaś, ale co nieco zrozumiałam :) ja na staraczki nie wchodzę. Weszłam ze dwa razy, ale nie czytam dokładnie.
Z główką to może być tak, że za bardzo ją niańczysz. Po prostu mocno jej trzymasz głowę i ona nie ma potrzeby ćwiczyć. A że krzywa to się wyrówna na pewno, tylko trzeba pilnować, bo dzieciom się szybko odkształca.

Ciocie, oto focie :)
Zobacz załącznik 468907Zobacz załącznik 468909Zobacz załącznik 468910Zobacz załącznik 468913Zobacz załącznik 468914Zobacz załącznik 468916

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Kasiu mi rozstępy zrobiły się w ostatnie 4 tygodnie ciąży... :-(

Sil Dominika jest kochana!! No i proszę jak opróżniła butelkę :-D

reklama
Do góry