reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wystarane po raz pierwszy czyli rozwinięcie Starania po raz pierwszy

witam dagne boze wspolczuje ci,,,, ze wszystko ci sie naklada na siebie...
ja wczoraj przez przypadek kawalek skorki ucielam przy obcinaniu pazurków.. nienawidze tego... dzis jest strupek..

sil gratuluje mi wczoraj waga 88pokazala z 106 i przed cIAZA MIALAM 87 ale mam nadwage wiec mam co jeszcze gubic ;-)

magdalenko nieznam sie na fotelikach ale ten 2 wydaje mi sie tez lepszy ;-)

a mam pytanko kiedy przeszlyscie na 3 pampersy bo moja niunia wczoraj i dzisiaj w 2 roznych firmach pampersow posiusiala sie... bokiem.. i niewiem czy to nie pora na wieksze pampersy wage ma napewno z 4,5kg. a mierzy z 60cm bo ciuszki 56zamale a 62 troszke luzne ;-)

reklama
Na 3 przeszłam jak mała miała troszkę ponad 6 kg, bo 2 sądo 6, a bokiem mogła się przesikać, bo krzywo założyłaś, nam się nadal zdarza :)
super z wagą :)

Ja rozumiem podtykanie czegoś z mojego talerza, ale nie np zupy na wywarze z mięsa, przyprawy itd... wg mnie to za wcześnie na takie sensacje.
Sama dałam Małej ziemniaczka tłuczonego jak jadłam, bo tak patrzyła, jakbym Ją głodiła, ale w granicach rozsądku - może z łyżeczkę się uzbierało.
Jak jem jabłko to też i jej daję.
Atan - my mamy 4 pampersy. Jakoś tak intuicyjnie zmieniałam :)

Ostatnia edycja:
Atanku ja podobnie jak Dagne zmieniałam rozmiary pampersów! najlepiej spojrz czy Amelka nie ma mocno odciśniętych falbanek na udach no i po rzepach widziałam też jak daleko można je zapiąć... Aktualnie jesteśmy na 4! I cieszę się, że to nie tylko Bartek taki rozmiar nosi bo ostatnio jak usłyszałam, że córka chrzestnej mojego Tośka, która ma 1,5 roku również nosi pampersy w rozmiarze 4 to się przeraziłam!!! :szok:

Bo podobno 4 ma się długo :) Kali kuzynka, co ma teraz 10 miesięcy ma także 4 i "nosi" je już od 4 miesięcy :)
Mysza spała 2 godziny - uff, dobrze, że nie jak wczoraj i przedwczoraj, po 15-30minut.
Teraz wybawimy, wymęczymy się do 19.30 - 20.00 i kąpanko :) mam nadzieję, że zje mleko, bo na prawdę nie wiem, czy to Jej kapryszenie nie zaszkodzi Jej rozwojowi :/ przecież musi jeść, a podsumowując do tej pory zjadła 230ml mleka, wypiła 100ml soczku śliwka hipp + woda przegotowana i 100ml herbatki jabłkowej. Dałam Jej też kilka łyżeczek jabłuszka świeżego.

Wy już tyle nowych rzeczy wprowadziłyście swoim maluchom a ja nadal nie wiem co robić... spróbuję chyba jednak na początek samej marcheweczki! Przede wszystkim też dlatego, że Bartuś ostatnio nie wytrzymuję już tak jak do tej pory 2.5 godziny między karmieniami tylko muszę go przystawiać co 1,5... a poza tym i tak chcę za niedługo wprowadzić na stałe MM

Amelka cudna :) a jej smoczek słodki i ta przytulanka. Moja Mała ulubiła sobie moją poduszkę i trzymać musi jej róg jak zasypia, nie da rady zamienić tego na pieluszkę flanelową, czy przytulankę ;p

reklama
Mam za sobą ciężką noc, Mała się obudziła o i koniec. Musiałam się w końcu z nią położyć, bo mąż do pracy, ja padałam, bo taki atak-nie atak miałam i co miałam zrobić... Odespałam teraz.
Był u nas chrzestny z żoną i 14 miesięcznym synem. Ma-sa-kra. Armagedon, wszystko rusza, rozwala, nie słucha :szok:

Do góry