reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wystarane po raz pierwszy czyli rozwinięcie Starania po raz pierwszy

Witam czytałam pobierznie was na staraczkach i uważam ze zle nie robicie każda matka ma instynkt co jest dobre dla własnego dziecka Ja się przyznam wam ze karmie piersia ale jest czasem tak że zje dwa cycki i jest nadal glodna wtedy robię mm i wypija przeważnie 60 lub 40 ml czuje się troszkę zła ze moje mleczko jej nie starcza ale na szczęście je tak raz w tyg czasem 2 razy.

reklama
Atan, nie masz się co na siebie złościć :) ja już się poddałam i wieczorem jest mm, bo nie mam i nie wiem, co bym nie robiła, nie zrobi się na wieczór i koniec.

no ja tez mam tak na wieczor bo jakos o 1 w nocy skad ma byc tyle mleka by jej wystarczylo jak ona co 2 h przewaznie je jedynie w nocy przerwa 4 h a potem 3h i potem po 2 h najczesciej wiec cycki chyba nie sa w stanie az tyle wyprodukowac choc jak pije karmi i herbattke laktacyjna do tego 2razy czasem 3 razy dziennie to mam wiecej tego mleka wczoraj mialam nadmiar a dzisiaj to starcza akurat ... wiec niewiem kazdy dzien jesst jakos inny ale niunia przybiera na wadze w koncu w poniedzialek u pediatry miala 4100 ;-) a wychodzac ze szpitala miala 2780gwiec sie nie martwie no ja sie mozna powiedziec tez poddalam ze czasem jej dam ale co my mozemy na to poradzic jak niema to niema nie wyczarujemy sobie wiecej mleka niestety...

Dokładnie uważam tak jak napisałyście :)
Oj super, że mnie ktoś rozumie :) na razie daję Małej na moim mleku kleik na noc, w dzień koło 1 dostaje jabłuszko (bo słyszałam, że najmniej uczula, w razie w), ale bardziej się na razie nim bawi, niż je, może z pełna łyżka u Niej w brzuszku wyląduje :) reszta na twarzy i śliniaku :D ale ciamka co nie miara :)

Moja co dostanie to zje, ale jakoś dużo jej nigdy nie dawałam, przy czym moja już nawet pomarańczę possała. No ale to moje dziecko, nie namawiam :-)

Hej mam pytanie czy to normalne że moja niunia dzisiaj od 15 nie spi tylko jedną drzemka na 15minut a teraz powoli zasypia czy czym starsza mniej spi w dzien?bo na szcxescie nawet nie jest markotna nawet się ze mną bawiła i gadala więc się zastanawiam. Czy to tak po prostu ma taki dzień ?

Może ma taki dzień, a te 15 minut czasem wystarcza, choć nie jest to dobre, bo potem, na dłuższą metę, dzieci marudzą. moja wstaje przed 7, przed 9 zasypia, tak do 10, potem koło 12 i tu różnie, od godziny do trzech, potem koło 5 do przed 6 i zasypia około 20. a jest starsza. Jasne, że im starsze, to nie śpi dłużej, ale jednak śpi

no wiec wczoraj od tej 15 do 22 nie spala potem spala 2 h przerwa do 1 zasnela i spala 3,5h potem amdziu i 2h spala i przerwa jedzenie pielucha i spala dalej kolo 10-12 nie spala potem od 12-13 spala od 13 do 15 nie spala teraz spi zobaczymy ile ;-)

A ja bez dodatku mleka na wieczór funkcjonuję. Przedwczoraj zasnęła przy cycu, dospała do 12 i postanowiliśmy spróbować. Wczoraj tylko cyc, spała do 2, a potem do zwyczajowej 5, więc zrezygnowałam z mleka i kaszki na wieczór :)

reklama
no u mnie wczoraj niestety byla nadal glodna a u mnie brak juz bylo i dojadla 40ml.. i spala 5h potem moj cycus i 2 h i cycus i 2 h potem niespodzianka dla dziadkow pojechalismy ich odwiedzic i spala 2 h potem nie spala tylko przysypiala kolo 17 zasnela na 40 minut bo juz glodna byla zjadla i pojechalismy do domku spala ccala droge i chwile w domku potem znowu amdzu i teraz spi ;-) jedynie co to krocej ciagnie cycusia bo po 10 minut czasem 15 to max a kiedys po 30 minut wiec chyba szybciej je albo mam bardziej tresciwy niewiem..

sil no to super ze twoj pokarm jej starczyl ;-)

Do góry